Kávét kollagénnel? Igen!
- Dátum: 2024.09.22., 07:54
- Martinka Dia
- képek:pixabay.com
- aroma, bőr, csont, előállít, emésztés, gyógyulás, inak, íz, izom, izomépítés, ízület, kávékollagén, kávézás élménye, kávézási szokásaink, kollagén, kollagénszint, kor, kozmetikum, nem reklám, piac, porc, pótlás, ragasztó, szervezet, táplálékkiegészítő, termék, weboldal
A kollagén szóval gyakran találkozunk, kozmetikumok összetevői, étrendkiegészítők fontos elemei, táplálékkiegészítők, melynek bevitele bizonyos kor felett egyre indokoltabbá válik, azonban joggal kérdezik, hogy hogyan kerül a kávéba kollagén?
Tudom, hogy sokaknak nem új az információ, de kezdjük azért azzal, hogy mi is a kollagén?
Ragasztó? Lehetséges, ugyanis nevét egy görög szóból kapta, aminek a jelentése az, hogy „ragasztó”. A kollagén valójában egy fehérje, mely megtalálható a bőrben, a csontokban, az izmokban, a szalagokban, az inakban, csakúgy, mint az ízületekben és a porcokban. Legalább 28 különböző típusú kollagént tartanak számon.

Miért van erre szükségünk?
Mert nemcsak fiatalítja, rugalmassá teszi a bőrt, hanem csökkenti a ráncokat és támogatja a bőrünk egészségét, erősíti a csontokat és az ízületeket, fokozza a teljesítményt és az izomépítést, rövidíti a gyógyulás folyamatát, támogatja az emésztést.
A kollagénszint bizonyos kor után folyamatosa csökken, de veszít a szervezet belőle a dohányzásnak, magas cukorfogyasztásnak, túlzott napozásnak köszönhetően is.
Mi az a kor, ami felett csökken a kollagén termelődés?
A kollagén termelődése 25 éves kor környékén elkezd csökkenni, 40 éves kor környékén pedig már láthatóvá válnak az öregedés különböző tünetei. A bőr megereszkedik, rugalmatlanná, fakóvá válik az egész test területén, elvékonyodik és megjelennek a ráncok. De kollagén-hiányra kell gondolni akkor is, ha hullik a hajunk, töredezett a körmünk vagy ha a sportolás után vagy akár attól függetlenül is, egyre többször van izom, -ízületi fájdalmunk.
Az öregedési folyamat természetesen nem visszafordítható, de lassítható a kollagén pótlásával. Fontos elmondani, hogy szervezetünk is állít elő kollagént, de nem elegendő mértékben, így annak pótlása elengedhetetlen és itt kapcsolódunk a kávézási szokásainkhoz!
Hogy kerül a kávéba?

Akik szeretnek kávézni, nekik ajánlok egy finom táplálékkiegészítőt. Ez itt nem a reklám helye, ezért márkát és nevet nem említek, de létezik egy nagyon finom termék, kávékollagén néven fut és többféle ízben kapható.
A kávékollagén NEM kávé, hanem kávéba való vitaminos kollagénpor, létezik több ízben is, ki lehet próbálni a vanília, a karamell, capuccino, gesztenye ízeket, de akár natúr is fogyaszthatjuk, ha ezeket az aromákat inkább mellőznénk.
A kávézás élményét így összeköthetjük a kollagénfogyasztással is, méghozzá egy karamell ízű kávékollagénnel, melyből egy-két teáskanálnyit teszek a poharamba minden nap.
Kis túlzással talán azt mondhatom, hogy kávézunk és szépülünk.
Ha valaki nem kávézik, akkor is sokféle kollagént tartalmazó táplálékkiegészítő között válogathat a piacon, mindig érdemes megnézni mit tartalmaz, milyen összetevők vannak benne és abból mennyi hasznosul. Jó szépülést és jó egészséget!
Amikor a test jelez: így ismerhetjük fel a magnéziumhiány rejtett tüneteit
A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag, amely nélkülözhetetlen az idegrendszer, az izmok, a csontok és az energia-anyagcsere megfelelő működéséhez. Több száz biokémiai folyamat motorja, ezért ha a bevitel tartósan alacsony, a szervezet gyorsan reagál.
Advent: a lassulás művészete egy zajos világban
Ahogy közeledik az év vége, a városok fényei egyre élesebben rajzolódnak ki a korai sötétedésben, és velük együtt megérkezik az advent hangulata is. Ez az időszak eredetileg a várakozásról szólt – arról a csendes, bensőséges állapotról, amikor nem rohantunk, csak hagytuk, hogy megérkezzen az ünnep.
Miért szárad ki télen az ajkunk?
A hideg hónapokban az ajkak különösen érzékennyé válnak, hiszen a vékony bőrfelület nem tudja megvédeni magát a szél, a hideg és a száraz levegő ellen. A cserepesedés, a húzódó érzés és a repedezés ilyenkor szinte mindennapos probléma lehet, de néhány egyszerű módszerrel sokat tehetünk a megelőzésért. A megfelelő hidratálás és a tudatos ajakápolás segíthet visszaadni az ajkak természetes puhaságát a téli időszakban is.
Természetes gyógymódok alkalmazása a szem egészségéért
A szemünk folyamatosan ki van téve a környezeti ártalmaknak, a digitális eszközök képernyőjének kék fényének, és a mindennapi fáradtságnak. Míg a modern orvostudomány fejlett megoldásokat kínál a súlyos látásproblémákra, számos enyhe, átmeneti panasz (például szárazság, irritáció, fáradtság) esetén a természetes gyógymódok hatékony és kíméletes kiegészítő terápiát jelenthetnek. Ezek az évszázados praktikák a gyógynövények gyulladáscsökkentő és nyugtató tulajdonságait aknázzák ki.
Furcsa betegségek, amikor a test különös üzeneteket küld
Az emberi szervezet bonyolult rendszer, amelyben számtalan folyamat zajlik egyszerre. Sok betegség jól ismert, könnyen felismerhető, és hétköznapi jelenségnek számít. Léteznek azonban olyan ritka, különös vagy éppen megdöbbentő kórképek, amelyek szinte már a hihetetlenség határát súrolják. Ezek a furcsa betegségek nem csupán orvosi ritkaságok, hanem bepillantást engednek abba, mennyire sokféle módon képes a testünk reagálni, alkalmazkodni vagy éppen hibásan működni.