Menü

Mi az az orvosi asztrológia

Az orvosi asztrológia, más néven asztromedicina egy nagyon régre visszanyúló tudomány, melyet a mai napig bizonyos gyógymódokban alkalmaznak.

Már Hippokratész, mint híres asztrológus és mondhatni az első orvos is azt vallotta, hogy az az orvos, aki nem ismeri az asztrológiát, sokat veszít szakemberként. Az orvostudomány és az asztrológia kapcsolata már az ókori Babilonba is visszaeredeztethető. Mezopotámiában tudósok vizsgálták a betegségek, járványok kialakulásának összefüggéseit a bolygók állásával.

Azt gondolták, hogy az emberi szervezet egyfajta naprendszer, vagyis ha szívünket egy napnak tekintjük, akkor hozzá képest a belső elválasztású mirigyek (például mellékvese, pajzsmirigy, petefészek) spirálisan helyezkednek el, pont, mint a bolygók egy nap körül. Megfigyelték, hogy az emberi testben a vér áramlása megváltozik nagyfogyatkozáskor, napkitöréskor, de összefügg a napnyugtával és napfelkeltével is, erre egyre több kísérleti bizonyíték is rendelkezésünkre áll.

A modern orvosi asztrológia azon az alapelven működik, hogy ne a betegséget, hanem a beteget kezelje az orvos. Nagyon fontos megjegyezni, hogy egy asztromedikus sem állítja, hogy az asztrológia helyettesíthet bármilyen orvosi kezelést, csupán egy segítő kezet nyújthat egy diagnózis felállításában, fő feladata a megelőzés.

Ahhoz, hogy asztromedicina vonalán induljunk el betegségünk felkutatásában, nem csak az a fontos, hogy nekünk, mint betegnek mi a horoszkópunk, ez ennél egy sokkal komplexebb dolog. A mi horoszkópunknak passzolnia kell orvosunkéval, vagyis az a fontos, hogy mindkettőnk horoszkópja ugyanahhoz az elemhez kapcsolódik, vagyis a négy elem közül a levegőhöz, tűzhöz, vízhez, vagy a földhöz.

Így alakul ki a páciens-orvos asztrológiai kompatibilitás. Ez mellett természetesen a legfontosabb, hogy mi milyen jegyhez tartozunk, minden jegynek megvan a rá jellemző kritikus pont, amiben betegség teljesedhet ki. Ha egy felnőtt elkezd foglalkozni az asztrológiával, akkor a csillagjóslás révén segíthet megelőzni a jegyére jellemző betegségek kialakulását.

Biztosan hallottunk már arról, hogy a régebbi időkben nagy asztrológusok megjósolták, hogy mikor lesznek áradások, mikor lesz világvége, de az egyik legfontosabb ebben az, hogy próbáltak a csillagok állásából járványok megjelenésére is következtetni.

Minden azon az egyszerű elven alapul, hogy minden bolygónak, vagyis a Földnek, a Napnak és az összes többinek is van egy mágneses mezője, melyek különböző intenzitásúak, egymásra hatással vannak, így mi, emberek is részesülünk belőle, vagyis befolyásolják az emberi test elektromágneses terét. Ha abba belegondolunk, hogy minden bolygó hatással van a másikra, és ezt kivetítjük szervezetünkre, akkor azt az összefüggést láthatjuk, hogy ha valami fáj, például a fejünk, akkor annak oka nem a fejünk, hanem az már csak egy jele valamilyen másik problémának.

Érdemes végigböngészni az internet asztrológiai oldalait, hogy mik a jegyünkre jellemző tünetek, mik azok, amikkel segíthetünk szervezetünknek a hatékonyabb működésben és megfigyelhetjük, hogy a bolygók állása milyen hatással lehet egészségünkre.

Szelektálás – mit dobjunk ki és mit ne?

Amikor már túlzsúfolttá válnak a szekrényeink, szobáink, belépni sem tudunk az előszobába, halmozzuk a tárgyakat, mániákusan gyűjtögetünk és nem akarunk semmit kidobni, akkor itt az ideje egy nagyobb szelektálásnak! Ha kétségeink vannak afelől, hogy mit szabad kidobni és mit nem ajánlott, akkor olvassák el mai írásunkat.

Energiaforrások sportoláskor: gélek, gumicukor, kóla és társai

A gumicukor, csokoládé, kóla gyakori választás sportolók körében, amikor gyors energiaforrásra van szükségük, mások gélekre, energiazselékre, italporokra, gondosan kimért grammnyi adagokra esküsznek. Vajon melyek a leghasznosabb energiaforrások a sportolók számára?

Mennyi baktériumot szed össze egy kisgyerek az udvaron?

A minap néztem arról egy videót, hogy mennyi baktérium van egy kisgyerek kezén játszótér után. A tanulmány eredményét egy mikrobiológus mutatta meg.

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.