Menü

A jelek, hogy megtaláltad a lelki társad

Legyen szó, akár szerelemről, akár barátságról, a lelki társak nagyon hamar felismerik egymást. Ennek vannak különböző jelei is, melyekről most írunk bővebben.

A lelki társak találkozásakor az az érzés lesz rajtunk úrrá, hogy már találkoztuk valahol. Elképzelhető, hogy ez így van, csak még nem jött el az ideje annak a bizonyos megfelelő találkozásnak és beszélgetésnek.

Az időzítés soha nem véletlen, mindig okkal történik akkor és ott, ahogy a megismerkedésnek eljön az ideje. Egy biztos: a lelki társak valamikor megtalálják egymást.

Amikor a lelkünk másik felével vagyunk, soha nem érezzük kínosnak a csendet, nincs erőltetett téma, sem nehezen induló társalgás. Két lelki társ között azonban a csend sem unalmas, vagy kellemetlen.

Akik szeretik, kedvelik egymást, meglátják mindig a másik jó tulajdonságait, a pozitívumokat, s ezek kerülnek előtérbe a hibák helyett, ez pedig azért van, mert ők mélyebben, igazabban kapcsolódnak egymáshoz. Egymás hiányosságai kompenzálják. Akik lélekben kötődnek egymáshoz, ők kiegészítik egymást. Ami hiányzik az egyikből, az megvan a másikban.

A lelki társak nem félnek elengedni a másikat, mert tudják, hogy felesleges a bizonytalanság, a féltékenység, ezért nem akarják minden percben magukhoz láncolni a másikat. Tisztelik és kölcsönösen kedvelik egymást.

Tudnak bocsánatot kérni. Mondják, hogy „sajnálom”, „hibáztam” vagy „ne haragudj”. Sokszor akkor is elnézést tudnak kérni, ha tudják, a vitában nekik volt igazuk.

Egy embernek több lelki társa is lehet, nemcsak egy. Sokan kíváncsiak arra, hogy vajon mindenkinek van és mindenki megtalálja a lelki társát? Vagy a mostani barátjuk, párjuk az?

Nos erre idővel rá fogunk jönni, hiszen ez egy tartós kötelék, erős kapocs, semmivel össze nem téveszthető érzés.

A lelki társ azért bukkan fel az életünkben, hogy tanítson minket, fejlődjünk általa, s közben ő maga is tanul és fejlődik. Nem egyértelműen a szerelmünk, hiszen lehet egy rokon, közelebbi családtag, barát is, de mindenképp azzal a céllal érkezik, hogy utat mutasson nekünk.

Nem csak az lehet a lelki társ, aki a legjobban szeret. Talán meglepő, de sokszor olyan is lehet ez az ember, akitől féltünk, akit eleinte nem kedveltünk. A lelki társ sokféle összefüggésben jelenhet meg az életünkben.

A lelki társ egy hatalmas ajándék az életünkben, akit kincsként kell kezelnünk. Sokszor jobban ismer bennünket, mint mi magunkat, az életünk fontos része. Becsüljük meg, ha találkozunk vele.

Vattacukor szülők – egy családi viselkedésminta

Sokféleképpen módon nevelhetjük gyerekeinket, lehetünk szigorúak, engedékenyek, megalkuvók, igazából bármilyenek. Általában gyereke válogatja, hogy mi a legjobb, de vannak viselkedésminta típusok, amibe általában beleillünk. Nézzük, mit jelent, ha valaki vattacukor szülő típus!

A társasjátékok fejlesztő hatása

A sok pozitív hatása mellett a társasjáték türelemre és együttműködésre is megtanít, ráadásul szórakoztató formában, arról nem is beszélve, hogy sok szülő számára mintegy joker tevékenység a borús, esős napokon, amikor nem lehet szabadtéri programokkal lekötni a gyerekeket.

Az egyéni boldogság kérdése. Tanulható-e a pozitivitás?

A boldogságkeresés napjaink egyik legaktuálisabb témája, jóllehet sokszor nem a legideálisabb helyen és módon keressük ezt az állapotot. A pozitív pszichológia irányzata tudományos módszereket alkalmazva foglalkozik az elégedettség témakörével. Viszont egyéni szempontból mindez jóval kevésbé elméleti dolgokon múlik, mintsem a mindennapi cselekedeteinken, interakciókon.

Az emberi nyitottság és kultúránk összefüggése

Sokszor érezhetjük úgy a mindennapokban, hogy túl rövid az élet ahhoz, hogy olyan emberekkel alakítsunk ki kapcsolatokat, akiket nem kedvelünk. Vannak, akik fontosak az életünkben, van olyan, akihez kötődünk, és van olyan, akiket nem kedvelünk. Az alábbi cikkben arról tudhatunk meg többet, hogy hogyan képezi a személyiségünk részét a mások iránti előítéletek tömkelege, és a nyitottság.

Létezik-e a matekszorongás?

Létezik-e olyan jelenség, hogy szorongunk a középiskolai matematikától? Jelenleg már elvégeztem az egyetemet, eltelt 5 év az életemből, de a tárggyal kapcsolatos rengeteg stressz, “fájdalom” mind a mai napig aktívan él bennem. Ehhez társultak a megírhatatlan vizsgák, a folyamatos katonás érdemjegyek, nem véletlen, hogy végül bölcsész lettem. Viszont most már tudom, nem vagyok egyedül a matematikától való szorongással.