Menü

A természetes vízek ereje

Egyre több bizonyíték van arra, hogy a természetes vizek jótékony hatással vannak a mentális egészségünkre.

Azok az emberek, akik szabadidejükben rendszeresen látogatnak vízpartot, nagyobb jólétről számolnak be, mint azok, akik szabadidejüket nem vízparton töltik. Arra is rávilágítottak, hogy a természetes vizek rendszeres látogatásával csökken a depresszió kockázata.

A vízzel való találkozás – azon felül, hogy pozitív hatással van a mentális egészségre – a stressz csökkentéséhez is hozzájárul. A víz körül tartózkodás összekapcsolható a nagyobb fizikai aktivitással, amely már önmagában hozzájárul a jó közérzet további fokozásához és a depresszió kockázatának csökkentéséhez.

Arra is rávilágítottak, hogy a szabadtéri vízi tevékenységek űzése (például: horgászat, kajak, szörfözés) jótékony hatással van például poszttraumás stresszel küzdők, valamint drog- és alkoholfüggőségben szenvedők esetén. E tevékenységek pszichés és szociális hatása egyaránt jelentős.

A víz színe

A kék vízre nézés egyaránt pihentető és gyógyító. A víz iránti vágyakozást a kék szín iránti vonzerő is tükrözi. Természetesen vonzódunk a vízi árnyalatokhoz. Kutatások szerint a kék színt sokan választják kedvenc színüknek a világ minden tájáról, olyan tulajdonságokat társítunk hozzá, mint a nyugalom, nyitottság, mélység és bölcsesség.

Víz közelben egy enyhén meditációs állapotba kerülünk, amelyet a nyugalom, a békesség, az egység, az általános boldogság és az élettel való elégedettség jellemez.

A vizuális bevitel egyszerűbb. Ha a víz szélén állunk, és a horizontra pillantunk, vizuálisan egyszerűsödik a szoba vagy a város, ahol éppen vagyunk.

Ezenkívül a kék fény aktiválja a neurális hálózatot, ami lehetővé teszik számunkra, hogy meghalljuk és megértsük mások hangját.

A víz hangja

Mindennapi életünkben rengeteg ingerrel bombáznak minket, akár okoskészülékeinken keresztül, vagy forgalmas irodaházakban, hektikus városi utcákban. Agyunknak leállásra van szüksége, amit ritkán kap meg.

A hullámok ismétlődő hangjának hallgatása megnyugtatja az idegrendszerünket.

A nyugalom visszatér egy kiszámítható ütembe, és a hullámokkal összhangban szabályozhatjuk légzésünket. A víz körül való tartózkodás megszabadítja agyunkat és érzékeinket a túlzott stimulációtól.

Kellemes kikapcsolódást!

Mit jelent a túlfogyasztás és mit tehetünk ellene?

„Az emberek jelenlegi fogyasztásukat tekintve úgy élnek, mintha 1,7 Föld állna rendelkezésünkre, pedig csak ez az egy bolygónk van” – idézem Antal Alexát, a WWF Magyarország kommunikációs vezetőjét. A túlfogyasztás korunk egyik legnagyobb problémája, melynek száma országonként más és más.

Ezekből a gyógynövényekből érdemes most elraktározni

Nem csak befőttet szokás elrakni télire, hanem akár gyógynövényekkel is feltölthetjük a kamrát azokra az időkre, amikor nincs idényük.

Mindent a kavitációs ultrahangos zsírbontó kezelésről

A kavitációs ultrahang alacsony, 40kHz körüli ultrahang hullám, mely megrepeszti a zsírsejtek falát, és itt a zsír a sejt közötti térbe kerülve a természetes kiválasztó folyamatokkal kiürül.

Negatív dolgok az otthonunkban – a feng shui szerint

Nagyon sok olyan tárgy van az otthonunkban, ami nem felel meg a feng shui elvárásainak. A térrendezés művészete sok mindenre kiterjed: színekre, mintákra, anyagokra, tárgyakra és a lakás alaprajzára is. Bizonyos dolgok negatív energiával bírnak, melyek kerülendők. Ezekről lesz szó a továbbiakban, érdemes tovább olvasni.

Az internetfüggőség tünetei és következményei

Az internetfüggők rosszabbul szerepeltek több magatartás-értékelésnél: az addikció mértékében, az érzelmi viselkedésben, a társas kapcsolatokban, a szorongással összefüggő érzelmi problémákban, és a rosszabb pontszámokat összekapcsolták két specifikus agyterület fehérállományának alacsonyabb sűrűségével.