Menü

Aszcendens-deszcendens, melyik mit jelent számunkra?

Az aszcendens az az állatövi jegy, amely a születésünk pillanatában kel fel a keleti horizonton. Születésünk pontos ideje (óra, perc) és helye határozza meg, hogy melyik jegy az aszcendensünk. Az aszcendens a horoszkópunk egyik legszemélyesebb, legsarkalatosabb pontja, hiszen a személyiségről ad részletes és mély információkat. Az aszcendens a személyiséget mutatja, arról ad jellemzést, akik vagyunk, a jó és rossz tulajdonságainkkal együtt.

Az aszcendens körül elhelyezkedő bolygók ismerete is lényeges információkat hordoz, a születés körüli eseményeket, gyerekkori élményeket, betegségeket mutatják, a személyiségre erősen hatnak.

Érdekesség, hogy 28 éves korunkban az aszcendens visszatér arra a pontra, ahol születésünkkor állt, ezzel befejezve első körét a horoszkóp órájában. A deszcendens kifejezés pedig talán még újkeletűbb, hiszen erről kevesebb szó esik. Az aszcendenssel éppen szemben helyezkedik el a deszcendens vonala. Ahogy az aszcendens az Én, úgy a deszcendens a Te vonal – lehetne így megfogalmazni.

A deszcendens nagyon fontos lehet abban a kérdésben, mi az, amit tudatosan mutatunk a külvilág felé. Itt jelennek meg a felvállalt szerepeink, a társadalmi funkcióink, pozícióink.

A deszcendens az, ami rávilágít, hogy milyennek lát minket a külvilág, azzal szemben, amit aszcendens szerint vélünk.

A deszcendens az a jegy, ami a születés pillanatában lemegy a horizonton, ezért mindig szemben áll az aszcendenssel. Amíg az aszcendens az „én” - érzést adja, addig a deszcendens a „te” -élményt jelenti. Az aszcendens által megjelenített „én” érzés kiegészítő ellenpólusáról van szó, nem véletlenül hívják a deszcendenst, a „másik felünknek”.

A deszcendens jelzi még az életet veszélyeztető helyzeteket, baleseteket, illetve az ellenségeket is. Míg az aszcendens esetében az imént említett módon 28 évesen van egyfajta váltás, úgy a deszcendens esetében 42-évesen történik fordulat, mégpedig úgy, hogy az aszcendens eléri a Deszcendenst, azaz a „Te” pontot. Ez egy válságpont is lehet.

Az aszcendens kiszámítását egyszerűen megtehetjük a világhálón a kalkulátorok segítségével, a deszcendens kiszámításához pedig onnan már könnyen eljuthatunk. Ha tudjuk mi az aszcendensünk, akkor könnyen megállapíthatjuk, hogy mi a deszcendens jegyünk. Az aszcendens jegyek sorrendjét kell ismerni, mely a következő: kos, bika, ikrek, rák, oroszlán, szűz, mérleg, skorpió, nyilas, bak, vízöntő, halak. Az aszcendens jegyünktől számoljunk el hatig ebben a sorrendben, s a hatodik jegy lesz a keresett a deszcendensünk.

A deszcendens jegy tulajdonságaival érdemes megismerni, megbarátkozni, hiszen nem véletlenül van jelen az életünkben, tanít nekünk.

Martinka Dia

Meggyógyulhatunk a Placebo tablettáktól is?

Placebonak tekinthető minden olyan gyógyszer, amely valódi orvosi kezelésnek tűnhet, de nem az. Lehet tabletta, injekció, és sok más típusú álgyógyszer is. Ami minden placeboban közös, az az, hogy nem tartalmaz aktív hatóanyagot, mely kihat az egészségre.

Sosem késő elkezdeni sportolni: így vágj bele 40 felett

Nem számít, hogy hány évesek vagyunk, sportolni bármikor el lehet kezdeni. Sőt, érdemes is, hiszen a rendszeres mozgás segít megőrizni a fiatalságunkat és formában tart, arról nem is beszélve, hogy sportolással rengeteg betegséget megelőzhetünk. Ám 40 éves kor felett már nem pontosan úgy kell nekikezdeni a sportolásnak, mint fiatalabb korban. Íme, azok a tippek, amelyek segítségül szolgálhatnak az elkezdésben - szakértő tippjeivel.

Gyógynövényekkel a demencia ellen

Léteznek gyógynövények, melyek demencia esetén hatásosak. Utánajártunk a lehetőségeknek.

Miért vásárolj turkálóban?

Egyre trendibbé válik a fenntartható divat és öltözködés jegyében a secondhand shopokban (azaz turkálókban) való vásárlás. Sokan még mindig óvakodnak turkálókban vásárolni, pedig a fenntartható és környezettudatos élet felé egy nagy lépést jelent.

Ashwagandha: Az álombogyó jótékony tulajdonságai

Az álombogyó (Ashwagandha, Withania somniferam farkascseresznye) amellett hogy az egyik legismertebb és legtöbbet használt gyógynövény az ayurvéda, siddha és kínai gyógyászatban, a nootropikumok jellegzetességeit is magában hordozza, ezért mind a mai napig tökéletes a neurodegeneratív betegségek, pl. az Alzheimer-kór és a depresszió kezelésére.