Menü

Újabb sorozatajánló karantén idejére

Több mint egy éve már, hogy a koronavírus okozta korlátozások szerint élünk. Az emberek legnagyobb része home officeban dolgozik, vagy távoktatásban tanul és amíg a szórakozóhelyek, kávézók és éttermek is zárva tartanak, a barátokkal is veszélyes találkozni, a filmek és sorozatok nézése lett az új hobbink.

A streaming-szolgáltatók nagyot nyertek a járvány okozta helyzettel, már azelőtt is látszott a folyamatos térnyerésük, de a tavalyi évben, a mozik bezárásával egyértelmű volt a jelentőségük. Rengeteg filmet mutattak be ilyen formában, vagy a mozis premierdátumhoz közel töltötték fel az oldalaikra.

A filmek mellett természetesen a sorozatok azok, amik a legnépszerűbbek a Netflix vagy az HBO kínálatában.

Nézzünk most három sorozatot, amit érdemes elkezdeni!

Terápia

A HBO szolgáltatásán elérhető magyar sorozat nem az akciójeleneteiről híres. Egy pszichológus irodájába nyerhetünk betekintést, ahol a beszélgetések által bontakozik ki a történet. A sorozat, Mácsai Pállal a főszerepben, három évadot élt meg. Ha érdekel a pszichológia és magyar sorozatot néznél, akkor ne habozz és nyugodtan kezdj bele!

Ginny és Georgia

Az amerikai sorozat, mondhatni szöges ellentéte az előzőnek. Más szempontból mégis nagyon szórakoztató és érdekes történetet mutat be. Ginny, fiatal édesanyjával, Georgiával és féltestvérével új helyre költöznek. A tökéletes kisvárosban Ginny hamar új barátokra tesz szert és mindhárman igyekeznek beilleszkedni. Azonban Ginny számára hamar világos lesz, hogy az anyja nem az, akinek látszik és szinte egyáltalán nem ismeri őt. A sorozat az anya-lánya kapcsolatok bemutatása mellett olyan problémákkal is foglalkozik, mint a rasszizmus, az iskolai bántalmazás vagy az önsértés.

Apatigris

A harmadik sorozat némileg különbözik az első kettőtől, mivel nem streaming szolgáltató gyártja vagy közvetíti, hanem televízió. Tavaly tavasz óta van a képernyőn a Scherer Péter főszereplésével készülő sorozat, ami február végén tért vissza a második évaddal.

A három lány és édesapjuk történetét elmesélő sorozat egyszerre szívmelengető és vicces, de drámai fordulatokban sincs hiány. A fárasztó és stresszes hétköznapokon pont ilyen történetekre van szükségünk, hogy kikapcsoljunk és pozitívabban próbáljuk látni az életet.

Szerencsejáték az élet? - Nyerd meg az életed sorozatkritika

A Netflix új Squid Game című sorozata hatalmasat tarolt. Milyen lenne életre-halálra szóló gyerekjátékokban részt venni? És milyen emberek mennének bele realistán ebbe? A Netflix teljesen koreai színészekkel kiadott alkotása, ezekkel a kérdésfeltevésekkel fordul a nézők felé. A Nyerd meg az életed, nagyon jól beletenyerelt a jelenlegi a korszellembe. Azonban kár, hogy az orbitális közhelyek és elcsépelt fordulatok, valamint az európai szemmel túljátszott színészi játék, rengeteget elvesznek a sorozat érdemeiből.

Lélektani gourmet John Wick? - Pig-filmkritika

Nemrégiben debütált a Pig Nicolas Cage főszereplésével, amely talán a színész egész pályafutásának legjobb alakítása lett. Az elsőfilmes rendező Michael Sarnoski, nagy fába vágta fejszéjét mikor belekezdett ebbe az igencsak bizarr történetbe.

Tíz gyűrű a világ felett

A Marvel Studio ismét valami újba fogott mikor elkezdte forgatni a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája című filmet. A film egyértelműen a távol keleti harcművészetek világából táplálkozik, és azt is próbálja bemutatni. Méghozzá egészen jól.

Mindenképpen érdemes megnézni a Toxikomát

Herendi Gábor keze alatt ügyesen futnak a sötét anyagok is: ezt bizonyítja a szeptembertől a mozikban is látható Toxikoma. A Szabó Győző drogmemoárja alapján készült filmet mindenképpen érdemes megnézni.

Mi történt Budapesten? – kritika a Fekete Özvegyről

A Marvel rajongók már egy éve várhatták a Fekete Özvegy megjelenését. Főleg a magyar rajongók várhattak türelmetlenül, ugyanis a Fekete Özvegyet nagyrészt Magyarországon, Budapesten forgatták. Egy év csúszással, de már a mozik vásznán nézhetjük az orosz bérgyilkos történetét.