Menü

Nyolc hazugság, ami csak az internet miatt jött létre

Előfordulhat, hogy úgy érzed, rád egyáltalán nem vonatkoznak ezek a mondatok, de azért ha mélyen magadba tekintesz, talán te is magadra ismersz a felvázolt helyzetekben.

1. Tegyünk fel egy képet, nem azért, hogy xy lássa, csak úgy magunknak!

Persze, mindenki a saját maga hasznára teszi fel a képeket, nem azért, hogy valamit elérjen vele. Nem a saját szerencséjét/jókedvét/boldogságát akarja mutogatni, és nem is a visszajelzésekre vágyik. Csak és kizárólag magának teszi fel. Vagy mégsem?

2. Nem fogok írni neki.

De igen, fogsz. Virtuálisan mindenki sokkal bátrabb, úgyhogy ilyen ígéretet tenni nem célszerű. Vagy ha mégis, akkor tartsd magad hozzá!

3. Megmondhatod a nevét, nem keresek rá.

Akkor ugyan minek akarod tudni a nevét? Egy biztos, nem felköszönteni akarod a névnapján az adott illetőt. Sokkal valószínűbb, hogy kutatni akarsz utána. Kérdezősködni, megnézni, mit szeret, hogy néz ki, milyen képei vannak... Ezeket pedig nagyon nehéz megállni, és még nehezebb, ha csak egy kattintás választ el a sikertől.

4. Nem szoktam nézni, kiknek kedveli xy a képeit.

Meglehet, hogy nem mindenki ízlése érdekel ennyire, de biztosan volt már olyan ember, aki esetében nem tudtuk tartani magunkat. Elvégre ennél jobb pletykaalap nem is kell.

5. Én nem nézem folyton a facebookot/instagramot

Csak pár naponta tekintesz rá? Nem hiszem. Sokkal nehezebb megállni ugyanis, hogy ne nézzük meg, mint gondolnánk.

6. Nekem nincsenek kamuismerőseim, csak olyanokat igazolok vissza, akikkel napi kapcsolatban vagyok amúgy is.

Ha ez tényleg így van, minden tiszteletem a tiéd. Ha mégsincs így, nos, azzal sincs nagy baj. Olyan ez, mint a régi holmik, amiket elrakosgatunk, hogy majd jó lesz ez még valamire. Meghagyjuk az ilyen távoli "ismerősöket" is, mert ki tudja, lehet, hogy fogunk velük beszélgetni.

7. "Gyönyörű vagy"

Persze, ezt gondolhatjuk komolyan is, de nem ritka az sem, hogy valamilyen céllal, nem feltétlenül őszintén nyilvánulunk meg valakinek a képe láttán. Ezeket azért mindenképp jobb visszafogni.

8. Én nem nézek utána a neten betegségeknek.

Bár ez nem közösségi médiához köthető hazugság, valamilyen szinten mégiscsak gyakran megjelenik a mindennapjaink során. Ha szokatlan tünetegyüttest észlelünk magunkon, megnyugtatásból néha azért szeretjük leellenőrizni őket különböző fórumokon, meggyőződve arról, hogy nincs semmi komolyabb bajunk. Nem mindig ezt a várt hatást érjük el vele, de az biztos, hogy ritkán dicsekszünk vele, ha utána néztünk.

+1 Nem voltam internet-közelben

Magyarázni sem kell. A lehető legkézenfekvőbb és egyben legátlátszóbb kifogás arra, ha valamit nem látunk, valamit nem csinálunk meg, vagy valakinek nem írunk. A bökkenő csak az, hogy olykor valóban adódnak ilyen helyzetek, és minél többen hivatkoznak ilyen indokra hamisan, annál nehezebben hiszik el az emberek, amikor valóban ez történik.

Varga Ágnes Kata

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.