Menü

Néhány hiba, amit elkövetünk szépségápolásnál

Számtalan magazinban, netes oldalon, elektronikus médiában, baráti társaságban hallani-látni-olvasni arról, hogyan ápoljuk bőrünket, hajunkat, milyen kencéket, kozmetikumokat kenjünk magunkra, hogy sminkeljünk. De ritkán esik szó, azokról a mindennapi szépségápolási szokásainkról, melyek ahelyett, hogy jót tennének, valójában káros hatással vannak ránk. Nézzünk néhány hibát, amit ilyenkor elkövethetünk.

Kezdjük a hajápolással! Hajmosáskor, gyakran állunk nagyon meleg zuhany alá vagy forró vízzel öblítjük le hajunkat, roncsolva ezzel a hajszálakat. Mossuk hajunkat langyos, majd a végén hideg vízzel, ezzel nemcsak hajunknak teszünk jót, hanem a fejbőr vérkeringése is jobb lesz.Hajszárítás közben is sok hibát vétünk, például túl vizes hajra fújjuk a hajszárító túl forró levegőjét, kihagyjuk a hővédő termékek használatát például hajsütővas alkalmazása esetén. Megfontolandó tanács a fésülködéshez, hogy kerüljük a fémből készült keféket, hiszen ezek gyorsan felhevülnek és károsíthatják a hajszálak egészségét. Válasszunk kerámia vagy műanyag sörtéjű keféket.

Az arcápolásról órákig lehetne beszélgetni, az egyik legfontosabb szabály azonban, amit be kell tartanunk, a megfelelő arctisztítás, különösen lefekvés előtt. Nem tudom van-e, aki sminkben elszik el, én borzasztó károsnak tartom kihagyni, ezt a pár perces arctisztítási műveletet (bármilyen fáradt is az ember), arról nem is beszélve, hogy halálra rémiszteném vele másnap reggel a családom, ha zombiként ébrednék fel, sötétkék szemfestékmaradékos karikákkal a szemem körül, valószínű hamar magához térne mellettem a félálomban lévő férjem, a reggeli koffeinadag nélkül.

Bőrünk védelme, már csak a nyár beköszönte miatt is aktuális. Nem tanácsos az utolsó 2 hétben csokibarnaság címszóval vörösre perzselni magunkat sem a napon, sem a szoláriumban. A barnaság sem kampányszerű, aki nem járt fokozatosan barnulni az elmúlt hónapok alatt, ne most akarja bepótolni. Egyik kedves volt főiskolai barátnőmet a világon semmivel nem tudtam meggyőzni pár éve, hogy ne feküdjön ki órákra a déli napra, makacsul ott perzselődött a legveszélyesebb UV sugárzásban. Nézni is rossz volt. Nem szabad!

Bánjunk óvatosan a parfümjeinkkel! Előszeretettel fújjuk mellkasra, dekoltázsra még nyáron is, pedig emiatt előfordulhat, hogy később májfoltok jelennek meg a bőrünkön. A parfüm, az erős napfény és az érzékeny bőr nem jó társítás, pláne nyáron, fújjuk inkább máshová az illatot.

Tény, hogy a gyantázás, epilálás vagy egyéb szőrtelenítési eljárás az egyik legutálatosabb dolog a világon, ne tetézzük azzal a kialakult érzékeny-fájó helyzetet, hogy nem fertőtlenítjük le a kezelt területet. Gyantázás közben a pórusok kitágulnak, könnyebben elfertőződhetnek, maradandó károkat hagyva maga után a bőrön. Én most vallom be, hogy a férjem legdrágább borotválkozás utáni balzsamára esküszöm. Ki gondolná, hogy miattam fogy ilyen gyorsan.

Kamaszkoromban rengeteg pattanásom volt és mindet jól ki is nyomkodtam, ma már nagyon bánom, nyomot hagynak az arcbőrön. A problémás területet alapos gőzöléssel kell felpuhítani, majd úgy tisztogatni az esetleges mitesszerektől, pattanásoktól, majd alaposan lefertőtleníteni, tonikkal áttörölni, azonban legjobb ezt mindig szakemberre bízni.

Bőrápolásnál mindig tartsuk szem előtt, hogy a test, az arc, a szemkörnyék, vagy a nyak bőre más – más kezelést igényel!

Régóta mondom, hogy a természetes, házilag készített kencék a legjobbak a bőrünknek! Válasszuk ezeket a sok (nem éppen bőrbarát) kemikáliák helyett. Míg „csóró” fősulis kollégista koromban erre volt anyagilag lehetőségem, ma már tudatosan választom a konyhából az uborkát, a banánt, a mézet (abszolút kedvenc) az olívaolajat (jó minőségűt!), a tojást, vagy éppen az élesztő szépítő erejét. (A sör is nagyon jó a hajra, de ahhoz még nem volt képem, hogy a férjem elől a hajamra öntsem.)

Gikszereket valószínűleg gyakran fogunk elkövetni a szépségápolás terén, de törekedhetünk rá, hogy odafigyeléssel és tudatossággal jelentősen csökkentsük a „szépészeti-baleseteink” számát.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!