Menü

A Férfiak Klubja elindította az értékteremtő Apa-Fia Köröket

A férfias értékek egyre inkább halványulni látszanak, az apák szerepe pedig nincs igazán értékelve. A Férfiak Klubja tesz ez ellen: országszerte útjára indított az Apa-Fia Köröket, melynek keretében apák és nagyapák, valamint fiaik, fiú unokáik hasznos közös tevékenységek közben fontos szellemiséget valósítanak meg.

A Férfiak Klubjáról már olvashattak a hajráegészség.hu olvasói, hiszen Valentin-nap után hírt adtunk a vezető, Bedő Imre előadásáról, melyet Ölvedi Rékával tartottak. Az is hasonlóan izgalmas téma volt, mint most ez a küldetés, amelynek keretében az apák pozícióját kívánják erősíteni, és az apa-fiú közötti kapcsolat fontosságát a helyére emelni.

A regionális Apa-Fia Köröket az önként jelentkező „nagykövetek” koordinálják. Eddig 15 helyszínen alakultak meg a helyi társaságok országon belül, valamint van már egy határon túli helyszín is. A tervek szerint az apák és fiúk értelmes tevékenységek végzésére találkoznak közösen, hiszen Bedő Imre vallja: a férfi a tetteken keresztül tudja leginkább érvényesíteni önmagát. Így hát közös barkácsolásra és sok más férfias, közös elfoglaltságra gyűlnek össze közösen, de a programokba belefér akár az üzemlátogatás, vagy a kirándulás és a kalandtúra is. A lényeg az együtt töltött, egymásra fordított idő, melynek keretében nemcsak férfihoz illő tevékenységeket gyakorolnak, hanem beszélgetnek is. Röviden: értéket teremtenek.

Minderre nagy szükség van abban a korban, amikor az apák szerepe elbizonytalanodott, valamint az édesapák a munka, túlórák mellett kevés minőségi időt tudnak a gyermekeikkel tölteni.

Hosszú távon azt tervezik, hogy mindemellett Apa-Lánya Köröket is alakítanak, hiszen az édesapák szerepe lányaik életében is ugyanolyan fontos.

Az Apa-Fia Körökről érdeklődjenek a Férfiak Klubja helyi társaságainál, melyekről az alábbi linken találhatnak információkat!

Fotó:
pixabay.com

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Kutya a családban

Lakótelepen nőttem fel, sajnos soha nem volt háziállatom, így nem volt lehetőségem megtapasztalni, milyen érzés egy házi kedvenc a családban, ám költözésünk óta fontolgatom, hogy menhelyről hazaviszek egy kutyust.

Iskolai telefonhasználat pro és kontra

Mai témánk apropóját az adta, amit a minap olvastam a világhálón: a brit iskolákban szigorú ellenőrzési rendszert vezetnek be: az iskolák felelőssége lesz, hogy a diákok ne használhassák a mobiltelefonjukat a tanórákon. Iskolai telefonhasználat pro és kontra.

Ha nem múlik a gyereknél a köhögés…

Téli-télvégi időszakban gyakrabban betegek a gyermekeink, s különösen azok a gyerekek hajlamosak az influenzára, elhúzódó hurutos és/vagy száraz köhögésre, akik közösségbe járnak, azaz bölcsisek, ovisok vagy iskolába járnak, tehát szinte minden csemete.

A gyerekek harmada nem reggelizik otthon

A gyerekek harmada nem reggelizik otthon, ami azt jelenti, hogy éhgyomorra indulnak el reggel – állapította meg egy kutatás, melyből sajnos megállapították, hogy három gyerekből egy reggelizés nélkül indul el otthonról az óvodába, iskolába.