Menü

Szavazz az Aranyanyura

Ez a negyedik év, hogy kiosztják a Richter Aranyanyu díjakat. Mint az az elnevezésből is látszik, ez a díj kifejezetten a nők érdemeit élteti. Három kategóriában négy-négy hölgy jutott be a döntőbe, közülük mindegyik csoportból ketten vihetik el a pálmát, pontosabban a szobrocskát és a pénzjutalmat. Szavazz Te is, hogy szerinted „melyik anyu nevét kéne aranyba foglalni”?

A kategóriák: pedagógus, egészségügyi szakdolgozó, valamint orvosnő. Mint látjuk, mindegyikhez kell egy kis anyai lelkület: sok odaadással és önfeláldozással járó szakmák ezek, ahol a jelöltek mégis kiemelkedőt alkotnak, és valakik felfigyeltek az áldozatos munkájukra. A kategóriák egyik nyertesét a közönség szavazza meg, így hát érdemes ellátogatni a http://aranyanyu.hu/dij weboldalra, és elolvasni az összesen tizenkét jelölt adatlapját, megnézni szívhez szóló kisfilmjét, majd leadni a voksot. Annyit elárulhatunk, hogy a döntés nem egyszerű. A jelöltekről szóló leírásokat olvasgatva kicsit az lehet az érzése az embernek, hogy most melyik ujját harapja, hiszen mindegyik nő megérdemelné a szavazatot. Azért érdemes mégis kattintani a kedvenc jelöltjére, mert ha szerencsés, belépőjegyet nyerhet a színvonalas díjátadó gálára, vagy az eszköznyereményre is esélye lehet.

Fontos elismerni az ezen nehéz szakterületen dolgozó nők munkáját, kiemelni fáradhatatlan, szívből és lélekből végzett tevékenységüket (ezt jelképezi egyébként a díj formája és a logo is). Éppen ezért a kategóriák másik nyertesét egy szakmai zsűri fogja elbírálni, akik között szerepel például Kriston Andrea, vagy Dobó Kata, Rácz Zsuzsa, továbbá Gyarmati Andrea és Nagy Tímea olimpikonok.

November 16-áig lehet szavazni, amelyet egyébként okostelefonon keresztül is megtehetünk: az Aranyanyu alkalmazás iPhone, Android és Windows operációs rendszerű készülékekre is elérhető.

A díj már csak azért is hiteles, mert valódi, személyes történekkel lehet javaslatot tenni a jelöltekre. Ők a hétköznapi hősök, pontosabban hősnők, akiknek a ténykedése hatással van a családjukra és a közösségre is. 

Fotó:
pixabay.com

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Ártalmatlannak tűnő, ám veszélyes dolgok a kiságyban

Lehet, hogy veszélytelennek, ártalmatlannak tűnő játékok és kiegészítők, ám valójában veszélyes dolgok, amiket feltétlen tartsunk távol a kiságytól, mikor a babánkat letesszük aludni.

Tényleg létezik a középső gyerek szindróma?

Okos elsőszülött vagy elhanyagolt középső esetleg traumatizált legkisebb gyerek? Mit mutatnak a statisztikák a születési sorrendről és a gyermek tulajdonságairól, habitusáról.

10 illemszabály, amit a gyereknek is tudnia kell

Mire tanítsuk a gyermekünket kiskorától kezdve, mely illemszabályokat illik tudnia? Természetesen a legjobb tanítás, ha a gyerek látja tőlünk a helyes viselkedést, hiszen öntudatlanul leutánoz minket.

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.