Menü

Mit igyunk reggelente?

Csörög az ébresztőóra, kapaszkodva botorkálunk a konyháig. Elkészítjük a kávét, és már az illatától kezd belénk visszatérni az életerő. A reggeli kávé megivásáig azonban ne szóljon hozzánk senki. Aki mégis be akar vágódni nálunk, hozza ágyba a kávét! – Mindez ismerős Önnek is? De vajon biztosan ez a leghatásosabb ébresztő? Olvassa el körképünket, hogy mit igyunk – és hogyan – reggelente!

1. Természetesen az első számú versenyzőnk mi más lehetne, mint a kávé, amit szinte már mindenki összekapcsolt gondolatban az ébredéssel. Az a rossz hírünk, hogy közvetlenül ébredés után kávét inni nem túl egészséges. A gyomrot megviselheti, ha éhgyomorra isszuk a kávét, ráadásul nem is olyan hatásos, mintha reggeli után, kb. a tízórai időpontjában fogyasztanánk. Aki vigyázni szeretne magára, és a kávé igazi aktivizáló hatására vágyik, az 10 óra körül fogyassza el a kávéját!

2. A fekete teára ugyanez igaz: éhgyomorra való fogyasztása a csersav tartalma miatt nem javasolt! Ezen kívül nagyon egészséges, élénkítően hat a szervezetre. Különlegessége, hogy kivédi a baktériumok elszaporodását a szájüregben, ezzel kellemes leheletet biztosít. Ez sem utolsó szempont reggelente… A reggelink elfogyasztása mellett, vagy után tehát kiváló lehet. Fontos viszont, hogy a fekete tea nem alkalmas a klasszikus folyadékpótlásra: azt mindenképp víz, vagy zöld tea formájában biztosítsuk!

3. Sokan azt hiszik, hogy a zöld tea inkább „délutáni ital”. Pedig fogyasztása kifejezetten ajánlott reggelente, mivel segít a problémamegoldásban, serkenti a koncentrációs készséget és a munkamemóriát. Egy nehéz munkanap előtt nehéz elképzelni ennél kellemesebb kombinációt!

4. A kakaó nemcsak a gyerekeknek lehet kiváló reggeli ital! Egészséges formájában elkészítve a felnőtteknek is szuper ébresztő lehet. Cukrozott kakaópor helyett válasszunk minőségi holland kakaóport, vagy annak zsírszegény formáját. Hamar megszokhatjuk a cukrozatlan ízt, de az édesszájúak természetes édesítőkkel dobhatják fel a reggeli finomságukat.

5. Készítsünk házi forrócsokit, ha boldog reggeleket szeretnénk! Olvasszunk fel cukormentes étcsokoládét, töltsük át pohárba, és öntsük fel tejjel! Ízesítsük fahéjjal, vagy narancshéjjal, ilyen ízorgia mellett pedig azonnal kinyílnak a szemeink, és kellemesen indulhat a nap!

6. Habtejszín és vaníliarúd segítségével isteni vaníliás reggeli italt állíthatunk elő, amelyet akár a gyerekekkel közösen is fogyaszthatunk.  Akkor is ajánlott, ha feszülten ébrednénk, vagy stresszes napra számítunk, ugyanis a vanília segít az ellazulásban. 

Fotó:
pixabay.com

A szem védelmét szolgáló vitaminok

A mindennapok során számos tényező veszélyeztetheti szemeink egészségét, így a száraz, meleg levegő, a dohányfüst, a huzat és a képernyő előtti munkavégzés, sőt a stressz is. Az ártalmas külső hatásokkal szemben sokat tehetünk, ha odafigyelünk a kiegyensúlyozott táplálkozásra. Melyek azok a vitaminok, nyomelemek, amelyek szemünk egészsége szempontjából nélkülözhetetlenek?

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!

A homoktövis fogyasztásának lehetőségei

A homoktövis névvel sokfelé találkozhatunk, nem csak gyógynövényként emlegetve, hanem ételek és italok alapanyagaként, de nézzük, hogy a belőle készült dolgokat mire használhatjuk.

A torma nem csak húsvétkor hasznos

A hazai tormafogyasztás nagyrészt az ünnepekhez kötődik: húsvétkor és karácsonykor kuriózumként kerül a torma az asztalra, de kevesen fogyasztják azt rendszeresen. Holott tormát, valamint a belőle készült krémet az év szinte minden időszakában kapni a boltokban. Valamint ezerszínű felhasználása mellett, számos pozitív hatása is van, amely miatt érdemes időközönként fogyasztani

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!