Menü

Kasvirágot náthára, influenzára

A bíbor kasvirág az egyik legkiválóbb immunerősítő gyógynövény, amelyet betegség megelőzésére, valamint nátha, influenza és egyéb nyavalyák esetén is nagy hatással fogyaszthatunk.

Az Egyesült Államokban őshonos növény a XVIII. században került az európaiak köztudatába. Csodatévő, gyógyító erejű növénynek tartották, ezért sok helyütt a házi kiskertekben is feltűnt. Áldásos hatása egyébként valóban elvitathatatlan, ezért érdemes rendszeresen, főleg a téli, megfázásos időszakban, fogyasztani.

A Texasban a mai napig vadon termő echinaceának összesen kilenc fajtáját ismerjük, s mindössze kettőt használnak fel gyógyászati célokra.

A gyökérből tudják kinyerni a legtöbb hatóanyagot, de a föld feletti részéből is hasznos anyagokat gyűjtenek be a hozzáértők.

Az amerikai őslakosok, az indiánok nemcsak nátha esetén alkalmazták, hanem kígyómarás, vagy egyéb bőrbetegség esetén is. Már ebből is láthatjuk, a felhasználása igen sokrétű, de a mai, modern orvostudomány még több gyógyerőt tulajdonít neki.

A bíbor kasvirággal enyhíthetjük, gyógyíthatjuk a nátha, influenza, középfülgyulladás tüneteit. Csillapíthatjuk a torok-, és mandulafájást, a hörghurutot, vagy az arcüreggyulladást. Csökkenti a lázat, a köhögést, a fáradékonyságot, a gyengeséget, a végtagfájdalmakat is.

Külsőleg a nehezen gyógyuló sebek, fertőzéses bőrbetegségek, ekcéma, fekélyek, felfekvések, tályog ellen is jó. A bíbor kasvirággal felléphetünk az afta, a szájpenész, a herpesz ellen is, de mindenféle légúti és húgyúti fertőzéskor is gyógyír. Mivel az egyik legkiválóbb természetes fertőzés-gátló, ezért véd a vírusok, a baktériumok, a gombák ellen.

A rákos, daganatos megbetegedések esetén, a sugár- és kemoterápia tüneteinek enyhítésére is használják.Az egészséges emberek pedig megelőzésként szedhetik.Tavasszal nehezen bújik el, ám júniustól szeptemberig virágzik, így csodaszép éke lehet kertünknek.

Fotó:
kepguru.hu

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.

Éjszakai agymosás

Még ma sem értjük teljesen, mi történik ilyenkor a szervezetünkben, sőt az sem egészen világos, hogy miért van egyáltalán szükségünk alvásra.


Miért kell figyelni a PH-ra?

A pH rövidítése "potentia hydrogenii", azaz a hidrogénionok koncentrációja, a szervezet megfelelő sav-bázis egyensúlya pedig létfontosságú az egészségünk szempontjából. A skála 7-14-ig terjed, a semleges érték 7 (a tiszta vízé), ami alatt savasnak, felette lúgosnak nevezzük az oldatot. Ezt az értéket nagyon egyszerűen, otthon is megmérhetjük!

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.