Menü

A hit és a siker kapcsolata

Sok minden kell ahhoz, hogy sikeresek legyünk. Az optimizmus, az önbizalom, a magabiztosság, a céltudatosság mindenképpen meghatározó tényezőnek tűnik a sikerhez vezető úton. Mindezek azonban magukban rejtik a hit jelentőségét, hit nélkül nincs siker.

A hit számos dologban megmutatkozhat (nemcsak vallással kapcsolatban), hihetünk a sorsban, önmagunkban, a szerencsében, vagy akármilyen természetfeletti erőben. A hit sokféleképpen megnyilvánulhat, és tárgyat ölthet, a közös pont, hogy a legtöbb esetben aktivizál, és plusz energia forrásként működik.

Ebből kiindulva talán már nem is olyan jelentős felfedezés, hogy a hit bizony elengedhetetlen feltétele a sikernek. Ez a fajta hit persze nem azt jelenti, hogy hátradőlve várom és elvárom az eredményeket. Az aktív hit inkább egy általános optimizmust jelent, mely komoly erőforrásként segít minket céljaink elérésében. Átsegít minket a kudarcokon, a kríziseken, mert ha ezeken a pontokon megállnánk és leragadnánk, akkor sikereket sem érnénk el.

Furcsán hangozhat, de hit esetében is beszélhetünk tudatosságról, bizony néha hitünket is meg kell támogatni, gyógyítani. Fontos az önbizalom építés, a céltudatosság, a másokba vetett bizalom. Emellett lényeges a nyitottság is, sokszor váratlan csatornákon érkezik a megerősítés, vagy az inspiráció, amely új lendületet adhat hitünknek. Ilyen lehet egy jó beszélgetés, egy váratlan találkozás, egy meditatív elmélyülés, egy ima, vagy egy könyvben olvasott megragadó gondolat. Ezek mind táplálhatják hitünket, segítve minket ezzel a sikerhez vezető úton.

Fotó:
pixabay.com

Elhíznak a gyerekek az online világban?

Az otthoni tanulás, home office, online lét bizony kedvez a túlsúly megjelenésének. Kevesebbet mozgunk mi is és a gyerekek is, a testnevelés órák hiányoznak, gép előtt ülünk, a kamaszok nagy többsége egész nap a szobájában kuksol. Valóban sokat híznak a járvány idején a gyerekek?

Az alacsony vérnyomás hatásai

Az alacsony vérnyomás a génekbe van bekódolva. S ha nem okoz nagy gondot, az alacsony vérnyomásra, csak a vérnyomás mérésénél jönnek rá.

A sikeres vállalkozás titkai

A legjobbnak vélt ötlet a zsebünkben, elegendő forrás a számlánkon, lelkesedésünk töretlen, belevágunk egy saját vállalkozásba.

Y és a Z generáció a munkaerőpiacon

A vállalatok folyamatosan keresik az ideális megoldást a fiatal tehetségek kiválasztására és megtartására. Az igazi kihívás a cégek számára – még úgy is, hogy az Y és Z generációs munkavállalók egyre többen vannak a munkaerőpiacon – a tehetségek megszólítása és érdeklődésének felkeltése a szervezet és a munka világa iránt.

Tippek a frontot okozó tünetek ellen

Az időjárás, a frontok alakulása sokunk életét befolyásolja napi szinten, akár tudunk róla, akár nem. Vannak ugyanis, akik nem is hozzák összefüggésbe az időnkénti elviselhetetlen fejfájásukat, ízületi fájdalmaikat, rossz közérzetüket, például egy közelgő melegfront érkezésével.