Menü

Vákuumal gyógyítanak

Már Hippokratész is elismerően írt a köpölyözésről. Több ezer éves módszer, amelynek célja a salakanyagok eltávolítása, az energiapályák felturbózása, szabaddá tétele.

A köpölyözést már az ókorban is eredményesen használták, a magyar népi orvoslásban pedig az egyik leghatékonyabb módszernek tartották bizonyos betegségek esetében.

Az egyik legismertebb ókori orvos, Hippokratész is elismerte a köpölyözés jelentőségét. Egyik írásában azt emelte ki, a köpölyözés segítségével szabaddá válnak az energiapályák, újra beindul a beteg testrészben is az energia áramlás, a módszer pedig kivezeti a felhalmozódott mérgeket, ugyanakkor megszünteti a blokkokat, a csomókat.

A köpölyözés egy külsőleg alkalmazható gyógyító folyamat. Régen valamilyen állat szarvát, bambuszt használtak, manapság modernebb, üvegből készítik a köpölyöző formát.

A beteg felületre speciális üvegedénykéket helyeznek, majd innen a levegő kiszippantásával vákuumot képeznek. Ennek hatására a problémás területen megemelkedik a bőrfelszín, aktivizálódik a beteg rész, feloldódnak a csomók, a ciszták, a blokkok, a lerakódott zsírok és méreg anyagok. Újra beindul az eddig rosszul működő testrészben az energia áramlás,s megszűnnek, enyhülnek a panaszok.

A szakemberek a köpölyözést reumatikus fájdalmak enyhítésére, keringési panaszok, légúti betegségek, meghűlés, emésztési problémák, izomfájdalmak esetén javasolják, de depresszió esetén is eredményesen alkalmazható. A modern kozmetika rájött, hogy a narancsbőr, a cellulitis kezelése is igen hatékony a köpölyözés segítségével, hiszen a vákuum segítségével megszűnik a zsír és egyéb méreganyagok lerakódása.

Fotó:
kinaigyogyaszat.hu

Masszázsra indulsz? – így készülj rá

A masszázs egy testet és lelket melengető, pihentető vagy épp frissítő terápia, amire érdemes kicsit felkészültebben érkezni.

A Tour de Hongrie nyomában…

A 45. Tour de Hongrie magyar kerékpárverseny nemzetközi mezőnye 2024. május 8-12. között öt nap alatt 854 kilométert tesz meg a pécsi Bárány utcai befutóig. Olyan világsztárok indulnak, mint Peter Sagan vagy a Tour de France rekordra hajtó Mark Cavendish.

Ultrabalaton negyedszer, avagy mi fán terem a csapatszellem!

A Tolna Vármegyében immáron öt éve aktívan működő FuTamási futócsoportunkból idén is nekivágott 10 fő, hogy körbefussa a Balatont, Magyarország egyik legnépszerűbb futóversenyén, a 18. alkalommal megrendezett NN Ultrabalatonon!

Korai zenei nevelés fontossága

Születésünktől kezdve megvan az a képességünk, hogy észleljük a dolgok zeneiségét. Sőt, ez a képességünk segít minél hamarabb megérteni a világ történéseit. Talán nem is olyan véletlen, hogy összehangolódásnak nevezzük az újszülöttekkel való kezdeti összecsiszolódást. Számukra még ez az elsődleges információforrás, és ennek további támogatása a fejlődési területek mindegyikére pozitív hatással lesz.

Skinimalizmus – minimalista bőrápolás

Rengeteg trend létezik bőrünk ápolására, mindenki kedvére válogathat közülük, hogy számára melyik a legmegfelelőbb, de mi van azokkal, akik már szinte elvesztek a kínálatban
és nem vágynak órákig tartó rutinra? Na, akkor figyelem, itt a megoldás!