Menü

Az Igazi

  • Dátum: 2013.03.14., 17:16

Mindig mindenki az Igazit keresi, de honnan tudjuk, hogy tényleg őt találtuk-e meg?

Minden kapcsolat eleje nagyon izgalmas. Az ismerkedés, a randik, a kis meglepetések, ajándékok, egymás felfedezése és persze a jól ismert rózsaszín köd. Minden egyes pillanat felér egy csodával, és úgy érezzük, ennek soha nem lehet vége, csak a mienk az igaz szerelem, soha senki ilyet még nem érzett.

Aztán ahogy haladunk előre az időben, szép lassan, ahogy minden köd, ez is eloszlik és jönnek (a nagyon közhelyes) szürke hétköznapok. Míg eddig próbáltuk csak a jó oldalunkat hangsúlyozni partnerünknek és minél inkább rejtegetni negatív tulajdonságainkat (túlzás nélkül, mindenkinek vannak), a mindennapi élet során akadnak olyan helyzetek, amikor hisztisebbek leszünk, ingerlékenyebbek és közel sem vesszük olyan könnyen az akadályokat, mint ahogy azt szeretnénk.

Az igazság az, hogy akármilyen tulajdonságaink is vannak, a partnerünknek rá kell jönnie, a legjobb, ha mi valljuk be. Ha megnyílunk, minden bizonnyal párunk is megfog, így már közel sem olyan kínos bevallani bármi negatívumot magunkról, sőt esetleg az ebből fakadó kínos helyzeteken jókat lehet nevetni, ami még közelebb is hoz egymáshoz.

Akárhogy is, ha valaki megtalálja az Igazit, szerintem azt lehet érezni. Nem kell magunkat megjátszani előtte, bátran lehetünk önmagunk, felfedezhetünk együtt új dolgokat, sokat nevetünk, beszélgetünk, és fesztelenül jól érezzük magunkat. Persze az is fontos, hogy legalább annyira vegyük is komolyan egymást, mint amilyen jól érezzük magunkat egymás társaságában, csak így érdemes belevágni az Örök Szerelembe.

Fotó:
sxc.hu

Az idősödés megélése

Minden életszakasz egy krízis, amely az arra a korra jellemző változási pontok pozitív megélésével magában hordozza az új életszakaszba lépés lehetőségét. A szakirodalom
orvosi értelemben 60-65 éves korra teszi az időskor kezdetét.

Az érzelemszabàlyozás módszerei

Például hosszú kihagyás után (és ennek most sokak életében lehet aktualitása) újra emberek közé, társaságba kell mennünk. Akkor is, ha ez sosem ment könnyen, ha mindig is némi szorongás társult hozzá és győzködni kellett magadat például egy szombat esti összejövetel kapcsán, hogy ’érdemes elmenni, jól fogom magam érezni…’.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Láthatatlannak lenni - A magányosság egy formája

„Láthatatlannak érzem magam”. Mindig is az voltam: kamaszkoromban a barátaim mellett, az osztályban, a párkapcsolatomban, az egyetemi évek alatt, a szüleim még ma sem értenek meg, talán sosem láttak igazán. Mindenkinek jut egy ilyen burok, ami megvéd a láthatóságtól, ilyenkor pedig csak a közeli ismerősök hangja marad meg. Azonban mit lehet tenni az észrevétlenség ellen, hogyan kapcsolódik ez az emberi közönyhöz?

Cotard-szindróma, amikor azt hiszed, hogy meghaltál

Sajnos nagyon sok pszichiátriai betegséget ismerhetünk, és ezeket csak erősíti a jelenlegi felgyorsult világi élet. Van egy, ami az egyik legritkább betegség, amelyben a beteg azt hiszi, hogy halottak és körülöttük lévő világ nem is létezik.