Menü

Sok veszély leselkedik a kicsikre a strandon!

Nem tudom, hogy az ijesztőbb, hogy újra kellett éleszteni egy kisfiút az egyik strandon, vagy az döbbent le jobban, hogy a kicsit 10-15 percig nem keresték a szülei. „Nem lehet elégszer elmondani” jellegű írásom következik.

Félreértés ne essék, van három kisfiam, pontosan tudom, hogy mennyire nehéz figyelni egyszerre három eleven, futkosó gyerekre, pláne egy strandon, ahol ezer veszély leselkedhet, de azt gondolom, pont ezért érdemes összefoglalni ebben a cikkben a legfontosabb tudnivalókat, ha gyerekeinkkel strandolunk.

„Ötéves kisfiút kellett újraéleszteni szombat délután a kőbányai Újhegyi strandon - számolt be a sajtó. A gyerek beugrott a 135 centi mély medencébe, de nem jött fel a víz alól. Egy strandoló vette észre, azonnal szóltak az úszómesternek, aki pillanatokon belül elkezdte az újraélesztését.” Az úszómester lélekjelenléte és gyors, szakszerű közbeavatkozása mentette meg az életét, viszont a kisfiúért sokáig senki sem aggódott, a szülőt hiába várták, 10-15 percig nem került elő.

A rendőrség természetesen kivizsgálja az ügyet, büntetőeljárást indítottak.

Néhány éve írtam erről cikket a www.hajraegeszseg.hu oldalán, ahol igyekeztem erre felhívni a figyelmet, ha szeretnék elolvasni, a következő linkre kattintva a teljes írást elérhetik:

https://hajraegeszseg.hu/cikk/2019-07-11/erre-figyelj-ha-kisgyerekkel-mesz-strandolni

Gyerkőcökkel, pláne kicsikkel nagyon sok mindenre figyelni. Nem szívesen festem az ördögöt a falra, de sajnos nagyon hamar megvan a baj.

Meg kell taníttatni a gyerekekkel - a nagyobbakkal is! – hogy felhevült testtel nem szabad egyből beugrani a vízbe, figyelni a csúszdázásra, be kell tartani a biztonsági előírásokat, mert azok okkal készülnek. Elsősorban a szülők feladata erre figyelni, nem illendő megvárni, amíg már az úszómester lép közbe. Felelős szülőknek el kell mindent magyaráznia a csöppségeknek, nagyobbaknak, ha kell (és kell) akkor akár többször is.

Úszni nem tudó gyermeket mindenképp szülői felügyelettel, karúszóval vagy úszógumival, mentőmellénnyel engedjünk a medencékbe. Ha azt gondolják ez alap, akkor tévednek, sokszor látok családokat felelőtlenül strandolni, ezért gondolom, hogy érdemes leírni.

A legeslegfontosabb szabály medencézéskor: egy kisgyereket soha, egyetlen pillanatra sem szabad szem elől téveszteni vagy felügyelet nélkül hagyni! Ez igaz az otthoni pancsolásra is, ugyanis akár bokáig érő vízbe is bele lehet fulladni (elcsúszik, megijed, nem tud felállni). Tehát mindig legyen, aki folyamatosan szemmel tartja a pancsoló gyereket, és nem a telefonját nyomogatja közben.

Végül, de nem utolsó sorban a napégés ellen is védeni kell őket, fontos, hogy magas faktorszámú készítményt használjunk, lehetőleg 50 faktorú krémet vásároljunk és többször is kenjük át a gyerekek érzékeny bőrét.

Tengerparton, főleg kavicsos, köves részeken fontos a strand cipő viselése, ami véd az éles kövektől és kagylóktól. Ha ezeket a tudnivalókat betartjuk, akkor felhőtlen és gondtalan lesz a vakáció, a nyaralás és a strandolás.

Nepotizmus, nepo babyk

Manapság a világ a hatalmak harcának színtere, legyen az országok között, országokon belüli megmérettetések, vagy akár a showbiznisz. Ennek egyik mozgatórugója a nem mindig etikus nepotizmus.

Stressznyelvek

Mindannyiunk életében előfordul, hogy vitába keveredünk másokkal, és sokszor ezek a viták parttalannak tűnnek, mintha nem is egy nyelven beszélnénk. Ennek az az oka, hogy nem egy stressznyelvet beszélünk.

Metamorf masszázs, a testi-lelki felfrissülés

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!

Kreatív szépségápolás házilag

Szereted a bőrödet kényeztetni kicsit, de túl drágának, vagy esetleg természetellenesnek érzed a drogériában kapható termékeket? Semmi probléma, hiszen ezeket a szépségápolási termékeket elkészítheted otthon is, ehhez hoztam nektek néhány ötletet ebben a cikkben!

Hogyan őrizd meg tetoválásod szépségét?

Lépten nyomon belefuthatunk olyan emberekbe az utcán, akiknek a testük egy részét tetoválás borítja. Hogyha te magad is rendelkezel ilyen ambíciókkal, hogy a testedre varrass egy alkotást, érdemes odafigyelni néhány dologra, a tetoválás szépségének megtartásához!