Menü

Makacs narancsbőr

Vajon hány alkalommal próbáltuk már a csodát ígérő, drága és mégis a kívánt hatásától messze elmaradt cellulit elleni krémeket? Sajnos a csodakrém ezúttal is a könnyebb, drágább és kényelmesebb választás, ám sokszor hatástalan.

Nem bántásból írom, de valószínűleg sok nő jártas a narancsbőr problémákban, a gyors megoldást kínáló kezelések világában és sajnos itt sem célravezető a rövidebb, egyszerűbb, kényelmesebb út.

Hogyan jön létre a narancsbőr?

A cellulit akkor jön létre, amikor a bőr alatt lerakódott zsír átnyomakodik a bőr alatt található kötőszöveten, létrehozva ezt a hepehupás textúrát. Ha ezeket a gödröcskéket szeretnénk mérsékelni, a bőrt feszessé tenni, akkor először ezekkel a „belsőleges” trükkökkel kezdhetjük a megoldáskeresést:

Igen, ezúttal is itt kezdjük: étrend. Szitokszó, tudom.

A gyümölcsökben, zöldségekben, fehérjékben és teljes kiőrlésű gabonafélékben gazdag, kiegyensúlyozott étrend követése segít az egészséges testsúly fenntartásában és a cellulit megjelenésének csökkentésében.

Kevesebb cukor, kevesebb transzzsír, több folyadék (lehetőleg víz), feldolgozott élelmiszerek kerülése. Kezdjük tehát a konyhában!

Hidratálás.

Ennek mi köze a narancsbőrhöz? Nos annyi, hogy javítja a bőr rugalmasságát, és csökkenti a narancsbőr megjelenését a megfelelő hidratáltság.

Testmozgás. Szintén szitokszó, bocsánat.

A rendszeres testmozgás, beleértve mindenféle edzést, mozgást, túrát, sétát, táncot, bicajt, konditermet - javítja a vérkeringést, ezzel csökkentve a cellulit láthatóságát. Legjobb, ha olyan gyakorlatokat végzünk, melyek kifejezetten a problémás területeket, például a combokat és a feneket célozzák meg.

A fentiek mellett a dohányzásról való leszokást és az alkoholfogyasztás mérséklését is javasoljuk a cél és az egészségesebb élet érdekében.

Helyileg mit tehetünk?

Nos a külsőleg, helyileg a krémek, gélek vethetők be, amelyek azt ígérik, hogy csökkentik a narancsbőrt. Meglátásom szerint ártani nem ártanak, hatékonyságuk azonban változó, egészséges életmóddal együtt alkalmazva javíthatják a bőr textúráját.

Mi a helyzet a gépi kezelésekkel?

Az orvosi eljárások, mint például a lézerterápia, a rádiófrekvenciás kezelés és a plasztikai sebészeti zsírleszívás és egyebek a cellulit drasztikus csökkentésére is szóba jöhetnek. Erről szakemberrel kell konzultálni.

Sok veszély leselkedik a kicsikre a strandon!

Nem tudom, hogy az ijesztőbb, hogy újra kellett éleszteni egy kisfiút az egyik strandon, vagy az döbbent le jobban, hogy a kicsit 10-15 percig nem keresték a szülei. „Nem lehet elégszer elmondani” jellegű írásom következik.

Miért fontos a B12 vitamin?

A vitaminok elengedhetetlenek az egészséges testi, szervi és pszichés működésünkhöz, nem lehet eleget hangsúlyozni fontosságukat. Egyik ezek közül a B12 vitamin, aminek sokféle jótékony hatása ismert.

Az allergiát kezelni kell!

Az allergia, mivel az immunrendszer téves reakciója folytán alakul ki, nem gyógyítható, viszont hatékonyan kezelhető betegség Az elhanyagolt és kezeletlen allergia azonban szövődményeket okozhat, szénanáthás tüneteinket már a pollenszezonban vagy azt megelőzően fontos kivizsgáltatni és elkezdeni az esetleges kezelés.

Tanácsok orrfolyás ellen

Orrváladék minden nap termelődik, hogy az orrnyálkahártyát nedvesen tartsa, megelőzze a kiszáradását, a száraz orr kialakulását. Fontos szerepe van abban, hogy megakadályozza a kórokozók, por és pollenek tüdőbe jutását.

Egészséges fogyás a hasról

Egyre több a túlsúlyos és elhízott ember, köztük sokan gyerekek. A kevés mozgás, az ülőmunka, a sok tv-nézés és mobil és számítógép-használat, a gyors ételek nem könnyítik meg a fogyni kívánók dolgát. Ilyen feltételek mellett, hogy lehet egészségesen leadni a fölösleges kilókat?