Menü

Masszázsra indulsz? – így készülj rá

A masszázs egy testet és lelket melengető, pihentető vagy épp frissítő terápia, amire érdemes kicsit felkészültebben érkezni.

A masszázs egy olyan kezelés, melynek célja többrétű lehet. Kérhetünk pihentető jellegűt, amitől ellazulhatunk és relaxálhatunk, frissítőt, amitől magunkhoz térhetünk egy fárasztó héten, de lehet gyógymasszázs is, ami kimondottan a fájó porcikák kezelésére irányul, vagy akár reflexológiás is, ami pedig a reflexpontok ingerlésével segíti szervezetünket. Persze nem csak ennyi féle van, hanem rengeteg másik is, de egyben mind közös, ez pedig az, hogy mindegyik masszázsra célszerű ugyanúgy érkezni.

Egy masszázs alkalmával mindig, minden esetben fokozottabb lesz a keringés és vérkeringés. Ez azt jelenti, hogy a szervekre működésére is hatással lesz, például a bélrendszer is jobban fog működni. Éppen ezért azokon a napokon, amikor kedvenc masszőrünkhöz indulunk jobb, ha nem eszünk nehéz ételeket, hanem a könnyebben emészthető verziókat választjuk, így nem fog testünk a bevitt ételek lebontására koncentrálni. Fontos, hogy együnk előtte, mert éhgyomorral sem lesz kellemes.

Az időpontra való érkezés előtt lehetőség szerint zuhanyozzunk és mossuk le a sminket, ha arcunkat érintő kezelést választunk. Nem csak a higiénia miatt fontos ez, hanem mert ellazítja kicsit testünket és az sem elhanyagolható, hogy a masszázs során használt olajok, krémek is sokkal hatékonyabban tudnak felszívódni. Lényeges az öltözet is, keressünk a ruhatárban olyan darabokat, amik kényelmesek, nem szorítanak, adott esetben lejjebb, illetve feljebb húzhatóak, hogy könnyebben hozzá lehessen férni a kezelni kívánt testrészekhez. A telefonunkat mindig némítsuk le, ezzel nem csak a magunk nyugalmát biztosítjuk, hanem a masszőrt is megtiszteljük azzal, hogy nem zavarjuk munkája közben. Lázasan, műtét előtt, illuminált állapotban, kemoterápiás kezelés után, fertőző betegségek esetén nem szabad masszíroztatni.

A kezelés időtartama alatt kövessük a masszőr utasításait, próbáljunk ellazulni, ne féljünk szólni, ha nagyon fájdalmat okoz a nyomás és figyeljünk a légzésünkre is. Ne ziháljunk, hanem összpontosítsunk a kiegyensúlyozott levegővételre. Ne tartsunk attól, hogy a masszőr majd mit fog gondolni a testünkről, ő egyáltalán nem a kinézetünkkel fog foglalkozni.

A kezelés után hagyjunk időt arra, hogy kényelmesen, lassan keljünk fel, először csak üljünk egy kicsit, ne pattanjunk talpra, mert könnyen elszédülhetünk. Ne rémüljünk meg, ha valami fáj, valószínűleg annak oka van, el fog tartani egy kis ideig, amíg az izmok magukhoz térnek és visszaállnak a helyükre. Az eljárás után fogyasszunk minél több vizet, hogy segítsen kimosni a szervezetből a káros anyagokat és segítse a vérkeringést.

A masszázs remek módja a pihenésnek, felfrissülésnek, a beteg testrészek kezelésének. Mindig figyeljünk a személyes higiénénkre, betegségeinkre, és arra, hogy kövessük masszőrünk utasításait, így mindig megkaphatja fáradt testünk a megfelelő kezelést.

Életmentő tanácsok! De szó szerint

Szó szerint életmentő tanácsokat hoztam a kánikula beköszöntével, kérem szívleljék meg ezeket a sorokat és legyünk felelős szülők, felelősségteljes autósok és gazdik!

Az énidő nem önzőség

Az egyéni boldogság megjelenésével egyre lényegesebbé vált a személyes jólét. Olyannyira fontossá, hogy ma már az önmagunkkal való foglalkozás adja társadalmunk alapját. Az énidő napjainkban divatos kifejezés, sok helyen látjuk, de általában elsiklunk felette. Sokan azt gondolják, hogy elegendő időt töltenek el saját testi-lelki egészségük ápolásával, de ez egy jóval hosszabb folyamat tud lenni, mint a pillanatnyi pihenés.

Kora nyári utazási helyek Magyarországon

Magyarország nyáron számos gyönyörű helyet kínál azok számára, akik pihenésre, kalandra, vagy kulturális élményekre vágynak. Az ország gazdag történelmi emlékekben, természeti szépségekben és változatos programokban, amelyek minden korosztály számára izgalmas kikapcsolódást biztosítanak, csak a forróságot már nehéz elkerülni ilyenkor. Íme néhány kiváló úti cél, amit érdemes felkeresni a nyári hónapokban.

Számos veszély leselkedhet a strandon, uszodában

Az úszás vitathatatlanul egészséges, azonban a strandon, úszómedencében lévő kórokozók fertőzéseket okozhatnak

Mit vigyünk magunkkal és mire figyeljünk túrázáskor?

A túrázás, kirándulás, terepfutás hasznos szabadidős tevékenység és egészséges időtöltés. Sokan nem tudják pontosan, hogy miket kell pakolni a hátizsákjukba, mire kell figyelni, ezért mai cikkünkben tanácsokat hozunk, hogy mi is szükséges egy ideális túrázáshoz.