Menü

Tavaszi megújulás

A jó idő és a tavasz beköszöntével mi nők is szeretnénk ilyenkor kicsit rendbe tenni a formánkat, helyre billenteni az elmúlt téli, ünnepi időszak helytelen táplálkozását, eltüntetni az arcunkról a kialvatlanság, az öregedés vagy éppen a stressz jeleit. Ehhez egy tavaszi megújuló kúra lehet a segítségünkre.

Mindig az első lépés az alapos tisztítás és külső-belső hidratálás.

Semmi sem méregtelenít jobban, mint a tiszta víz! 2-3 liter ásványvíz szükséges testünk-lelkünk megújulásához, ráadásul felgyorsítja az anyagcserét, ami jótékonyan hat bármilyen diétára, kisimul bőrünk, eltűnnek a szem alatti sötét karikák. Ha kávézunk, mindig igyunk mellé egy pohár vizet.

Arcradír! Ez segít eltüntetni a felső, elhalt és károsodott hámréteget, melyet megtehetünk egy természetes összetevőkből (például cukorból vagy kávézaccból) álló, házilag otthon készített arcradírral, vagy bármelyik boltban készen megvásárolható termékkel.

Használjunk arcmaszkot!

Az arcmaszk segít újra puhává varázsolni az arcbőrt, én a magam részéről nem szeretem felesleges vegyszerekkel terhelni a bőröm, jobban szeretem a házilag elkészített, gyümölcsből, mézből és olívaolajból, tojásból, tejből vagy zöldségekből elkészített masszákat.

Vitaminpótlás!

A bőr fiatalságának megőrzésében nagy szerepet játszik a megfelelő C-vitamin és ásványi anyag, nyomelem bevitel. Ezt vagy ételekkel vagy étrendkiegészítőkkel érdemes bevinni a szervezetünkbe.

Illóolajok!

Bizonyos illóolajok jótékony hatással vannak a szervezetünkre és a bőrre is, cseppentsünk belőle egy kis tejbe vagy mézbe vagy bázisolajba és adjuk a fürdővízhez, azonban ügyeljünk arra, hogy csak a legjobb minőségű termékeket használjuk.

Válasszunk megfelelő kozmetikumokat! Ez nemcsak a tavaszi bőrmegújító kezelés miatt fontos, hanem bármely időszakban, ám mivel az időjárási viszonyok változásával bőrünk igényei is módosulnak a különböző évszakokban, így olykor eljön a krémváltás ideje is. A szél és a hideg ellen védő vastagabb, zsírosabb krémeket érdemes egy könnyebb emulzióra cserélni. A tavaszi és nyári szépségápolásban is részesítsük előnyben a könnyen beszívódó könnyű krémeket, arczseléket, géleket.

Fényvédelem! Kötelező!

Tavasszal a napsugárzás erősödik, ennek hatására megjelennek a pigmentfoltok, szeplők, ennek megoldása a megelőzés. A fényvédők használatát kellő időben kell elkezdeni, általában már március elejétől.

Friss levegő, szabadtéri mozgás!

A téli begubózás után – remélhetőleg - megnő a szervezet mozgásigénye is. Menjünk futni, biciklizni a szabadba, túrázzunk, kiránduljunk, vagy sétáljunk egy jó nagyot a napsütésben.

Pollenallergia gyerekkorban: asztmát is okozhat

A gyermekeket érintő, gyermekkorban jellemző allergiás betegségek között vannak olyanok, amik csak kiskorban jelentkeznek, míg mások felnőve is megmaradnak. Hazánkban a gyermekkori allergia előfordulási gyakorisága kb. 6-7%.

Hogyan hat a nikotin a szervezetünkre?

A cigaretta elszívása során belélegzett füst 90%-a a tüdőbe jut, innen a vérbe kerül és 8 másodperc múlva eléri az agyat; olyan gyorsan, mint egy vénás injekció.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.