Menü

A testi érintés szeretetnyelv jellemzői

Így lehetsz boldog, ha a testi érintés az egyik legfőbb szeretetnyelved, mutasd meg a cikket a szerelmednek is!

Kimondottan sokféle szeretetnyelv létezik, vagyis nagyon mások vagyunk abban, hogyan szeretünk és hogyan szeretjük, ha szeretnek bennünket. Van, akinek a minőségi idő a mindene, más a szerelmes szavakra esküszik, megint más az ajándékokat kedveli, szívességekben leli örömét.

És persze ott vannak azok, akik szívesen fogják meg egy-egy pillanatra a másik kezét ebédnél az asztal alatt vagy simogatják meg az arcát, amikor hozzá beszélnek. Ha utóbbiban magadra ismertél, akkor a te szeretetnyelved nem más, mint a testi érintés, így ez a cikk éppen neked szól!

A testi érintés szeretetnyelve – ezek a jellemzői

Akkor érzed magad biztonságban, szeretve, megerősítve, ha megérintenek, például fogják a kezed vagy megölelnek.

Kimondottan sokat ölelsz.

Úgy gondolod, ha megcsókolsz valakit azzal azt mondod: SZERETLEK.

Bárhol és bármikor kimutatod a vonzalmad, az utcán is „taperolod” a másikat.

Bújással fejezed ki, ha bocsánatot szeretnél kérni, békére vágysz egy veszekedés után.

Akkor érzed magad a legközelebb a párodhoz érzelmileg, amikor fizikai kontaktus van köztetek.

A testi érintés szeretetnyelvéről

Amennyiben azért ragadtál itt, ebben a cikkben, mert a párodra ismertél és szeretnéd jobban megtanulni, hogyan fejezheted ki neki a szerelmedet, most segítünk egy kicsit és mutatunk 5 végtelenül könnyű technikát erre.

Ölelés

Semmi sem tesz boldogabbá egy testi érintést előnyben részesítő szerelmest, mint egy nagy ölelés.

Csókolózás

Aki a testi érintéstől érzi magát szeretve, annak egy csók olyan dolog, amitől értékesebbnek és szebbnek fogja érezni magát azon nyomban.

Kéz a kézben és egy kis masszázs

Nem kell állandóan a másik kezét fogni, de ügyelj arra, hogy minél többet andalogjatok így, esténként pedig jöhet egy finom kis testmasszázs.

Nagykifli

Az összebújva alvásnál szinte semmi sem teszi boldogabbá azt, aki a testi érintésekre bukik.

Szeretkezés

Ezt talán mondanunk sem kell, de egy olyan valaki, akinek a testi érintés az egyik fő szeretetnyelve, extra fontos az intim és érzelmes szex, sok-sok simogatással és finomsággal.

Mindannyian azon a nyelven fogadjuk be és fejezzük ki a szeretetet, amelyre neveltetésünk és hajlamaink nyomán a legfogékonyabbá váltunk. Ezért fordul elő gyakran, hogy az üzenet küldője és befogadója nem érti meg egymást. Ilyenkor panaszolja a férj, hogy hiába visz virágot a feleségének, csak egy erőltetett mosoly a válasz. „Talán már nem szeret?”- teszi fel magának a kérdést, holott csak arról van szó, hogy szeretetközlése nem ért célba, mert a felesége nem az ajándékok, hanem a minőségi idő nyelvén ért.

Mi tehát a megoldás? Aki nem riad vissza egy kis tanulást, könnyen ráhangolódhat társa, családtagjai, barátai szeretetnyelvére.

Prebiotikum, probiotikum, szimbiotikum

A Prebiotikum és a probiotikum között csupán egyetlen betű a különbség, de ennek ellenére merőben eltérő funkciókat töltenek be az emberi szervezetben. Nézzük melyek ezek!

Pollenallergia gyerekkorban: asztmát is okozhat

A gyermekeket érintő, gyermekkorban jellemző allergiás betegségek között vannak olyanok, amik csak kiskorban jelentkeznek, míg mások felnőve is megmaradnak. Hazánkban a gyermekkori allergia előfordulási gyakorisága kb. 6-7%.

Hogyan hat a nikotin a szervezetünkre?

A cigaretta elszívása során belélegzett füst 90%-a a tüdőbe jut, innen a vérbe kerül és 8 másodperc múlva eléri az agyat; olyan gyorsan, mint egy vénás injekció.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A hiperpigmentáció és kezelése

Apró barna foltok az arcon? Mit tehetünk, hogyan kezelhetjük, mit jelent a hiperpigmentáció?