Menü

Az iszappakolás csodás hatásai

Őseink még az iszapért is háborút vívtak - nem véletlenül. A Holt-tengeri iszapban mártózás nagyon egészséges. És ez csak egy a földdel gyógyítás praktikái közül.

Akárcsak a tűzzel gyógyítás, a földdel történő kúrálás is ősi módszernek számít, amelyet a világ minden táján alkalmaztak. Manapság élvezeti szempontból használjuk a földet - a különféle pakolások azonban igen jótékony hatást gyakorolnak ránk.

Kleopátra saját bőrén akarta tapasztalni a legenda igazságát - miszerint a Holt-tengeri iszap széppé varázsol. A mondák szerint emiatt is hódíttatta meg ezt a területet.

A mai embernek már számos termék áll rendelkezésére, amellyel hasonló hatást érhet el: a spa és wellness központokban bátran kipróbálhatjuk a különféle iszappakolásokat. De nem is kell ahhoz messzire mennünk, hogy érezzük a földből készült szerek jótékony hatásait: elegendő beszereznünk például iszap-szappant.

Szakemberek szerint az iszapból készült tisztálkodószer a mindennapi használat során puhává és rugalmassá teszi a bőrünket. Érdemes nemcsak zuhanyzáshoz vagy fürdéshez, hanem kéz- és arcmosáshoz is használni. Kímélő és nem sérti meg a bőr savas védőrétegét, ellenben eltávolítja az elhalt hámrétegeket. Sok szappannal ellentétben nem szárít, mivel számos ásvány található meg benne. Az sem elhanyagolható tényező, hogy kiváló gyulladáscsökkentő.

Iszappakolás és fürdő

Nem csupán azért érdemes kipróbálni, mert a legendák szerint szépít – az iszappakolás igen jól enyhíti a reuma és az ízületi fájdalmak okozta panaszokat. Ezért a sportsérülésekre különösen ajánlott. Izomlazító hatású. Bármilyen furcsa, a lelki gondokra is jó hatással van - segít könnyebben kezelni azokat.Csínján bánjanak azonban az iszappakolással, akiknek száraz a bőrük: számukra érdemes inkább olyan pakolást választani, amelyeket vízmegtartó anyagokkal vegyítenek. Az iszap ozmózis hatású - ez azt jelenti, hogy elvonja környezete zsír- és nedvesség tartalmát. Ennek köszönhetően könnyen eltávolítható az ízületekben felgyülemlett felesleges nedvesség.

A bőr betegségeire kiválóan alkalmazható az iszapfürdő. A pikkelysömörtől szenvedők ezt sófürdő-kúrával is kiegészíthetik, hogy a hatás erőteljesebb legyen. Narancsbőr ellen is hasznos!

Energia a földből

A természeti mágia szerint, ha az ember beteg, előnyére válhat, ha olyan, sértetlen, friss termőföldet keres, melyet nem zavart meg semmi: nincsenek rajta építőanyagok vagy törmelékek, növények, levelek - üljön vagy feküdjön le a földre, és képzelje el, ahogyan az magába szívja a betegséget, a sérülést, a problémát.

Ha mindezt lelki szemeink előtt látjuk, hamarosan érezhetjük, amint a fájdalom és a gyötrelem, a gondok fizikai és érzelmi tükröződései elhagyják a testet - a föld magába fogadja őket. Ezáltal teremti meg az ember maga és a föld között a tökéletes egyensúlyt - a test megtelik energiával.

Endometriózis – mobilapplikációs segítség

Nem lehet eléggé kihangsúlyozni, hogy mennyire fontos egészségünk szempontjából, hogy figyeljünk testük jeleire, mivel minél hamarabb vesszük észre az árulkodó jeleket egy kialakuló betegség során, annál nagyobb az esély a gyógyulásra. Egy mobilapp segíthet ebben.

Cipősdoboz akció, MikulásGyár idén is!

„Cipősdoboz akció idén is! Te is segíthetsz!” – emlékeznek még a tavalyi cikkemre erről? Ha igen, annak nagyon örülök, ebben az esetben ideje ismét emlékeztetni magunkat erre a nagyszerű jótékonysági kezdeményezésre, ha nem, akkor pedig kérem olvassák el a mai témánkról készült írást és lehetőségeik szerint segítsenek a rászorulókon!

A karácsony illatai

A karácsony hangulatához elengedhetetlenek a hagyományos karácsonyi ételek, az apró díszek és kiegészítők és bizonyos illatok is, amelyek igazán meghitté teszik a családi ünnepet.
Aki kedveli az illóolajokat, olvassa el mai cikkünket!

A tartós fáradtság okai

A tartós fáradtság igen komoly probléma, amely nappali teljesítménycsökkenéshez, koncentrációzavarokhoz, akár balesetekhez is vezethet.

Nem olvasnak a kamaszok

Vajon miért nehéz a 12-16 éves korosztályt olvasásra bírni? Hogyan tehetjük vonzóvá az irodalmat és a könyveket az internettel, mobiltelefonnal, közösségi oldalakkal, „kütyüzéssel” szemben? Hogyan válasszunk könyvet a gyermekünknek?