Menü

Strandbetegségek – mire ügyeljünk?

Bizony léteznek tipikusan strandbetegségek, melyek megkeseríthetik a nyári vakációt, a nyaralást és a kikapcsolódást, ezért ezeket jó elkerülni. Milyen betegségeket kaphatunk el a fürdőzés során? A legjellemzőbbek a különböző gombás bőrbetegségek, a fülfájás, fülbetegségek, a légúti megbetegedések, a gyomorrontás, emésztőrendszeri panaszok, illetve a napégés, napszúrás, túlhevülés. Nézzük is ezeket!

A természetes tavakban és a fürdőkben történő fürdés során is összeszedhetünk olyan kórokozókat, melyek megfertőzhetik például az intim testrészeket. Ezek a baktériumok leginkább a nőkre jelentenek veszélyt, ha a fürdés után viszkető-égő érzést tapasztalunk érdemes felkeresni az orvosunkat.

A fülgyulladás is gyakori strandbetegség, gyakran a kisebb, nem megfelelően fertőtlenített medencék és jakuzzik használatakor jelentkezhet, amennyiben a fülfájás fokozódik, az orvossal kell konzultálni a gyógymódról.

A strandokon előforduló számtalan baktérium bőrkiütést okozhat, ennek elkerülése érdekében is a zuhanyzás és a krémezés a leghatásosabb.

Nagyon kellemetlen betegség a lábgomba, a nehezen múló szemölcs. Ezektől nehéz megszabadulni, legjobb, ha megelőzzük a betegséget, mégpedig úgy, hogy mindig papucsot viselünk, és fürdés után lezuhanyozunk, így valóban minimálisra csökkenthetjük a fertőzések kialakulásának kockázatát.

Akinek már volt kötőhártya-gyulladása, az bármit megtesz, csak előzhesse meg a bajt. Borzasztó betegség, a szemünk kipirosodik, könnyezik, ég, viszket.

Amennyiben ilyen tüneteket tapasztalunk, menjünk el orvoshoz, ugyanis akár kötőhártya-gyulladásról is lehet szó.

Nem fertőző betegség, de mindenképp probléma a napégés. Aki a vakációt meg szeretné úszni leégés nélkül, az mindig kenje be magát fényvédő készítményekkel, különösen gyerekek esetében figyeljünk a magas faktorszámú napkémekre, ezen kívül kerüljük a napot a déli órákban és fogyasszunk elegendő folyadékot, lehetőleg vizet.

Mivel a strandokat sok fürdőző látogatja, így elkerülhetetlen, hogy olyanok is használják, akik nem figyelnek eléggé a higiéniájukra, illetve arra, hogy egészségesen használják a medencéket, éppen ezért fontos mind az öltözőkben, mind a zuhanyzókban papucsot használni, kezet fertőtleníteni és megfelelően tisztálkodni fürdőzés után.

Stressznyelvek

Mindannyiunk életében előfordul, hogy vitába keveredünk másokkal, és sokszor ezek a viták parttalannak tűnnek, mintha nem is egy nyelven beszélnénk. Ennek az az oka, hogy nem egy stressznyelvet beszélünk.

Vattacukor szülők – egy családi viselkedésminta

Sokféleképpen módon nevelhetjük gyerekeinket, lehetünk szigorúak, engedékenyek, megalkuvók, igazából bármilyenek. Általában gyereke válogatja, hogy mi a legjobb, de vannak viselkedésminta típusok, amibe általában beleillünk. Nézzük, mit jelent, ha valaki vattacukor szülő típus!

Metamorf masszázs, a testi-lelki felfrissülés

Zöldségeinket megannyi módon fogyaszthatjuk, minél színesebb a tál, annál finomabb és egészségesebb, de ne feledkezzünk meg arról, hogy egyes zöldségek levelei is zamatosak, vitamindúsak és ezerféleképpen felhasználhatóak. Nézzük, mik ezek!

Kreatív szépségápolás házilag

Szereted a bőrödet kényeztetni kicsit, de túl drágának, vagy esetleg természetellenesnek érzed a drogériában kapható termékeket? Semmi probléma, hiszen ezeket a szépségápolási termékeket elkészítheted otthon is, ehhez hoztam nektek néhány ötletet ebben a cikkben!

Hogyan őrizd meg tetoválásod szépségét?

Lépten nyomon belefuthatunk olyan emberekbe az utcán, akiknek a testük egy részét tetoválás borítja. Hogyha te magad is rendelkezel ilyen ambíciókkal, hogy a testedre varrass egy alkotást, érdemes odafigyelni néhány dologra, a tetoválás szépségének megtartásához!