Menü

A kókuszolaj 4 jótékony hatása

A kókuszolajat a kókuszdió fehér belső részéből származó zsír préselésével nyerik ki. A sok vitamint és ásványi anyagot, valamint néhány jótékony növényi összetevőt jelentős mennyiségben tartalmazó kókuszolaj koncentrált formában számos hasznos elemet tartalmaz, kivéve azt a rostot, amelyet a kókusz gyümölcsként tartalmaz.

Ezen tulajdonságainak köszönhetően számos sampon, balzsam, testápoló és hidratáló kozmetikai termék összetételében szerepel.

Emellett a szervezetre gyakorolt ​​pozitív hatásai miatt felületesen is felvihető a bőrünkre és hajunkra.

1. Pozitívan befolyásolja a haj egészségét

Ez az olaj, amely telített zsírokat, vasat és K és E-vitamint tartalmaz, elősegíti a haj gyorsabb növekedését.

Állítólag hidratálja a fejbőrt, táplálja a hajat, elpusztítja a baktériumokat, például a korpát és a gombát, és felgyorsítja a vérkeringést. Állítások szerint segít csökkenteni a korpásodáshoz kapcsolódó gyulladást, hámlást. A kókuszolaj állítólag lassítja a hajhullást is. Antibakteriális tulajdonságait illetően azonban több bizonyítékra van szükség. A kókuszolaj hajra való alkalmazása úgy történjen, hogy felvisszük a hajra, majd legalább 30 percig, vagy egész éjszakára hagyjuk hatni.

Ez az idő elegendő ahhoz, hogy a kókuszolaj behatoljon a hajszálakba és táplálja a hajat. A rendszeres kókuszolajos hajpakolások segíthetnek megerősíteni a hajszálakat és csökkenteni a hajtöredezést.

2. Segít szépíteni a bőrt

Gyulladáscsökkentőként a kókuszolaj bőrre gyakorolt ​​jótékony hatásai felhívják a figyelmet. Emiatt gyakran használják kozmetikai termékekben. Helyileg alkalmazva hidratálja a bőrt. Különösen hasznos a szárazság csökkentésében és a bőr nedvesen tartásában.

Természetes ajakbalzsamként működhet kirepedezett ajkakra, különösen télen. Gátként működik, és védi a bőrt a környezeti méreganyagoktól és szennyeződésektől.

Hasznos lehet a sérült szövetek gyógyítására. Hidratáló tulajdonságának köszönhetően puhítja és sima érzetet ad.

Védelmet nyújthat a napsugárzás ellen, de nem helyettesítheti a fényvédő krémeket. Hasznos lehet az atópiás dermatitisz (ekcéma) tüneteinek enyhítésében.

Az égési sérülések gyógyulását is elősegítheti. Tápláló a körömtörés és a kutikula (kutikula) ellen.

3. Erőteljes antioxidánsokat tartalmaz

A kókuszolajban számos növényi eredetű fenolos vegyület található, amelyek az emberi szervezetben antioxidánsként működnek.

Ezek az összetevők, mint a galluszsav, szalicilsav, kumársav, kávésav csökkentik az oxidatív stresszt azáltal, hogy semlegesítik a szabad gyököket a szervezetben.

4. Védelmet nyújt a gombás fertőzések ellen

Egyes tudományos vizsgálatokban megfigyelték, hogy a Candida Albicans nevű gomba, amely a gombás fertőzések jelentős részéért felelős, érzékeny a kókuszolajra.

Bár a pontos ok még nem ismert, hangsúlyozzák, hogy ez a hatás a bőr védőgátjainak erősödésének vagy gyulladáscsökkentő hatásának köszönhető. Ezért úgy gondolják, hogy a kókuszolaj hatékony lehet a C. Albicans fertőzés megelőzésében.

A kókuszolaj általában biztonságos a legtöbb ember számára, de néhány felnőtt és gyermek allergiát tapasztalhat a kókuszra vagy az Arecaceae növénycsalád más tagjaira, beleértve az olajat is.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!