Menü

A kutya hatása a gyerekekre

Gyermekkoromban lakótelepen éltünk, kevés négyzetméteren, s sajnos sosem tapasztaltam meg, milyen érzés, ha van háziállatunk. A gyerekeim többször is kérték, hogy legyen kutyánk, azonban mielőtt kutya mellett döntünk, mely véleményem szerint egy óriási felelősség, fontos körülnézni, hogy mely fajta kutyák jöhetnek kisgyerekek mellett szóba és milyen hatása van a gyerekekre.

Helyesbítem a felső sorokat, a gyerekeim kaptak kutyát, kettőt is, azonban ők anyósomnál élnek, egy számukra tökéletesen megfelelő kertes, udvarral rendelkező vidéki családi házban, ahol megfelelő körülmények között nevelkedhetnek.

Elmondom azért, hogy én általában félek a kutyáktól, ám ezeket a hatalmas „plüssmedvéket” én is elsőre megszerettem.

Szerintem érezték az állatok, hogy kihez kell odajönni, odabújni, mert egyből engem találtak meg, aki pont inkább messziről szereti szemlélni ezeket az amúgy barátságos állatokat. A kutyusok megérkezésével én egyre több olvasnivalót kerestem a világhálón az ebekkel kapcsolatban, hiszen azt gondolom ez minden állattartás alapja.

Egyetlen hörcsögünk van otthon, az ő gondozásáról hetekig olvastam, mielőtt gazdáivá váltunk, úgy gondolom, ez a felelős állattartásnál elengedhetetlen.

Nézzük a kutyák és a gyerekek kapcsolatát!

A gyermekek és kutyák között lévő különleges kapcsolatról számos történetet olvashatunk, s egyik legfőbb tény, hogy a gyerekek egy háziállat mellett felelősséget tanulnak, hiszen az állatot minden nap gondozni kell, ebből kifolyólag a gyerekek vitathatatlanul több időt töltenek a szabadban és a sok kutyasétáltatással sokkal többet mozognak, mintha az x-boksz, vagy a számítógép, telefon előtt töltenék el a délutánjaikat.

A gyerekekre gyakorolt pozitív hatások egyike, hogy erősödik az immunrendszerük a háziállatok által, mely szintén nem utolsó szempont.

Szakemberek szinte testvéri kötelékhez hasonlítják a kutya és a gyermek barátságát, ugyanis minden gyermekek számára hatalmas előny, ha kutyával nőhet fel. Ez csökkenti a szorongásukat, a stresszszintjüket, és támogatja a szocializációjukat.

Természetesen, ahogy említettem is, érdemes utánanézni, hogy milyen fajta kutyus való kisgyermekek mellé, ugyanis vannak olyan kutyák, akik kifejezetten rajonganak a gyermekekért, ám előfordulhat, hogy az adott eb kifejezetten tart a gyerekektől.

A magam részéről továbbra is ragaszkodom egyébként ahhoz az állásfoglaláshoz, hogy amikor beadom a derekam a családnak és kutyát veszünk magunkhoz, mindenképp állatmenhelyről fogom ezt megtenni.

Életmentő tanácsok! De szó szerint

Szó szerint életmentő tanácsokat hoztam a kánikula beköszöntével, kérem szívleljék meg ezeket a sorokat és legyünk felelős szülők, felelősségteljes autósok és gazdik!

Az énidő nem önzőség

Az egyéni boldogság megjelenésével egyre lényegesebbé vált a személyes jólét. Olyannyira fontossá, hogy ma már az önmagunkkal való foglalkozás adja társadalmunk alapját. Az énidő napjainkban divatos kifejezés, sok helyen látjuk, de általában elsiklunk felette. Sokan azt gondolják, hogy elegendő időt töltenek el saját testi-lelki egészségük ápolásával, de ez egy jóval hosszabb folyamat tud lenni, mint a pillanatnyi pihenés.

Sok veszély leselkedik a kicsikre a strandon!

Nem tudom, hogy az ijesztőbb, hogy újra kellett éleszteni egy kisfiút az egyik strandon, vagy az döbbent le jobban, hogy a kicsit 10-15 percig nem keresték a szülei. „Nem lehet elégszer elmondani” jellegű írásom következik.

Számos veszély leselkedhet a strandon, uszodában

Az úszás vitathatatlanul egészséges, azonban a strandon, úszómedencében lévő kórokozók fertőzéseket okozhatnak

Mit vigyünk magunkkal és mire figyeljünk túrázáskor?

A túrázás, kirándulás, terepfutás hasznos szabadidős tevékenység és egészséges időtöltés. Sokan nem tudják pontosan, hogy miket kell pakolni a hátizsákjukba, mire kell figyelni, ezért mai cikkünkben tanácsokat hozunk, hogy mi is szükséges egy ideális túrázáshoz.