Menü

Apró változtatásokkal a környezettudatosság felé

A természeti környezet pusztulásának jeleit egyre inkább érezzük, ezért is kerül fokozatosan előtérbe a környezettudatosság. Vajon mi mit tehetünk a környezetünk védelme érdekében?

A kérdésre a válasz, hogy olyan életmódot próbálunk folytatni, amely védi a föld természeti kincseit. Hosszú távon gondolkozunk és a környezettudatos nevelést átadjuk gyermekeinknek, unokáinknak. Azt tartom a leghasznosabbnak, ha apró lépésekben gondolkozunk.

Az első lépés, a fent említett tudatosság megteremtése. Ha belegondolunk, utána olvasunk, talán mi magunk is meglepődünk hány féle módon romboljuk környezetünket. A környezettudatosság megkövetel egyfajta tájékozottságot, enélkül aligha lehetünk tudatosak.

Kevesebb autózás, több séta, bicikli!

Ez egy igen egyszerű és olcsó mondja a környezet megóvásának, lehet rollerrel is közlekedni, meg gyalog is, nem kell minden alkalommal autót használni, pláne, hogy sokszor a két sarokra lévő boltig is kocsival indulunk el. Ha a gyaloglás nem megvalósítható, a tömegközlekedés jóval inkább környezetbarátabb alternatíva.

Helyi termelők! Piac!

Ezzel a fajta vásárlással nem a szállított terméket választottuk, hanem a helyit, ami jóval kevesebb üzemanyagfelhasználással jár, illetve támogatjuk a helyi termelőket.

Faültetés!

Annyira sok jótékony dolgot köszönhetünk a természetnek, tisztítják a levegőt, termelik az oxigént, gyümölcsöt adnak és még sorolhatnám.

Energiatakarékosság!

Az A+ vagy A++ energiafelhasználású háztartási eszközök ára kicsit magasabb, de hosszú távon bőven megtérül az árkülönbözet a számlákon, ráadásul környezetkímélőbb megoldás arra, hogy kisebb legyen az ökológiai lábnyomunk.

Zárjuk el a vizet!

A vízfogyasztás korlátozása hozzájárul a föld édesvízkészletének megóvásához.

Ezen pedig csak mi tudunk változtatni!

Mosás alacsonyabb hőfokon!

Aki 60 fok helyett 40 fokon mos, az csökkenti az áramfogyasztást! Az alacsonyabb hőfoktól sem kell félni, ugyanolyan jól lehet tisztítani azzal is.

A vízforraló is segíti fenti törekvéseinket, hiszen gazdaságosabb, mint a tűzhely használata.

Nem arról van szó, hogy gyökeresen meg kell változtassuk az életünket, hanem arról, hogy néhány apró lépéssel milyen sokat tehetünk a környezetünk védelméért.

Herpesz. Megelőzés és kezelés gyógynövényekkel

Sokunk mindennapjait keserítik meg olykor az apró fájó hólyagocskák. Többféle típusa van, a legismertebbek a közönséges herpeszek, ezek leginkább a szájon, az orron, a bőrön- és a nyálkahártya határán jelentkeznek, emellett léteznek genitális, tehát nemi szervi herpeszek is, ám mint a legtöbb betegség, odafigyeléssel ez is megelőzhető.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.