Menü

Fiatalít és elveszi a farkaséhséged

Felkapott dolog jelenleg kollagén porokat, készítményeket fogyasztani, de nem csak ételeinkhez, italainkhoz hozzáadva fogyaszthatjuk, hanem természetes alapanyagokat használva is kiaknázhatjuk jótékony hatását.

Nagyjából mindenki tudja, hogy mi az a kollagén, hiszen ha csak nem emlékszünk az iskolai tanulmányainkra, akkor is a média ezerrel pulzálja, hogy ahhoz, hogy fiatalok, ránctalanok, fittek legyünk, fogyasszunk porokat, italok, shakeket, mindent, amiben megtalálható a csodaszer. A kollagén nem más, mint egy fehérje, aminek legfontosabb szerepe a sejtek közötti tér felépítése, hozzájárul a csontok és porcszövetek rugalmasságához, és ez igaz a bőrünkre, hajunkra is. Igen drága holmik sorakoznak a gyógyszertárakban, egészségboltokban, webshopokban, mik mind azt sugallják, hogy az a legjobb, az fog segíteni minden ilyen jellegű problémánkon, pedig természetes úton is sokat tehetünk, vagyis ehetünk ez ügyben.

A kollagéneket három típusba sorolhatjuk, I-II-III. típusúak. Az I. és a III. típust szokták ajánlani a bőr, haj, köröm szépségéért, a II. típust inkább az ízületekre kifejtett jótékony hatása miatt.

A kollagént elsősorban húsok fogyasztásával tudjuk pótolni, de nem mindegy, hogy milyen húst eszünk és hányas típusú kollagént tartalmaz. Sőt! Az sem mindegy, hogy hogyan készítjük el a húst, mert például egy kocsonyásodó csontlevesben több kollagén lesz, mint egy hosszan főtt húslevesben. Marhahúst és halat azok fogyasszanak többet, akik I. és III. típusra vágynak, csirkét és kagylót pedig azok, akik az ízületikre koncentrálnak. Itt meg kell említenünk, hogy bármilyen meglepő is, a tojás is teszi a dolgát, hiszen magas a prolintartalma, ez pedig az egyik legfontosabb aminosav, ami serkenti a folyamatot.

A zöldségek és gyümölcsök között is van szép számmal olyan, amit ezért is ehetünk. Nagyon fontos, hogy a kollagén felszívódásához C-vitaminra van szükségünk, ezért minden olyan természetben termő növény, ami emberi fogyasztásra alkalmas és magas a C-vitamin tartalma, segítségünkre lesz. Gondoljunk a bogyós gyümölcsökre, citrusfélékre, a paradicsomra, vagy a zöldlevelű zöldségekre. A bab aminosav tartalma miatt, a fokhagyma a kéntartalma miatt járul hozzá a kollagéntermeléshez. Bátran nyúljunk a savanyúságos pultnál a savanyított káposzta felé, mivel magas C-vitamin forrás, de emellett kiűzi a rossz baktériumokat a bélrendszerből, így szervezetünket tisztítja.

Gyógynövények is beállhatnak a sorba, amikhez kapszulákkal vagy teák fogyasztásával juthatunk hozzá. Kollagéntartalmuk ugyan nincs, de erős antioxidánsok, vagy gyulladáscsökkentőek, mellette pedig C-vitamin források. Ilyen az aloe vera, a ginzeng, a galagonya és a körömvirág. ezek alkalmazásánál viszont figyeljünk a mértékre, mert könnyen át lehet billenni a ló túlsó felére.

Változatos táplálkozással is hozzájuthatunk kollagénhez, vagy hozzájárulhatunk termelődéséhez, ezzel pedig hozzájárulhatunk, bőrünk, hajunk, és ízületeink egészségéhez.

A Cordyceps, a Kínai Hernyógomba csodálatos hatásai

Ez a gyógygomba évszázadok óta meghatározó szerepet játszik a holisztikus orvoslásban, és régóta tisztelik ereje miatt, amely az öregedés ellen hat és az egészséget elősegíti. Az utóbbi évek kutatásai még lenyűgözőbb eredményeket hoztak a cordyceps gomba kapcsán, jelentve, hogy ez a kiemelkedő kiegészítő a sportteljesítményt is fokozhatja, támogathatja a szív egészségét és csökkentheti az gyulladást, egészségessé tesz.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.