Menü

Boldog emberek szokásai – ismerjük meg őket!

A boldog emberek nem attól boldogok, hogy gazdagok, vagy szegények, sikeresek, szépek, vékonyak vagy vonzóak. A boldogságuk apró örömökben és néhány szokásban rejlik, melyeket érdemes megismerni.

A boldogsághoz nem kellenek nagy dolgok, a szokások nem bonyolultak, sok minden a hozzáálláson múlik, melyen csak mi magunk tudunk változtatni. Tanuljuk meg a boldog emberek szokásait!

Egy szembetűnő dolog velük kapcsolatban, hogy nem színlelik a boldogságot, nem játsszák el, nem tesznek úgy. Valóban azok. Jól érzik magukat mindennapjaikban, elfogadják a valóságot és nem akarnak másnak tűnni, mint amilyenek.

Empatikusak másokkal szemben! Elnézőbbek, jobban átérzik mások helyzetét, ugyanis önmagukkal szemben sem túl szigorúak, ezért másokkal szemben is gyengédebbek.

Hálásak azért, amijük van. A boldog ember nem irigy másokra, rendben van önmagával, hálás, ez pedig egy erős pozitív érzelem, amelynek rengeteg haszna van az életben.

Elfogadják az élet kínálta nehézségeket, tudják, hogy az élet velejárói, nem tiltakoznak ellene, szükségesnek vélik és tudják, hogy mindenért meg kell dolgozniuk.

Nem dramatizálják a nehezebb élethelyzeteket, elfogadják azokat.

A boldog emberek kiegyensúlyozottabbak, kevesebb stresszt engednek az életükbe, kevesebbet rohannak, kapkodnak, nem engedik meg az idegeskedést, mert tudják, hogy boldogtalanságot okoznak. Igyekeznek egyensúlyra, harmóniára törekedni. Nem „cirkuszolnak” apróságokon, nem aggódnak előre azon, ami jön, vagy jöhetne, a jelenben élnek és nem idegeskednek előre semmin. Ugye milyen jól hangzik?

A boldog emberek szeretnek játszani, szórakozni, nevetni. Nem felejtették el a gyerekkorukat és képesek bármikor újra játszani azokkal, akik erről még szintén nem feledkeztek el.

Nyitottak új dolgokra! Nem félnek kipróbálni valami újat és keresik az új élményeket!

Kevés barátuk van, a kevés viszont minőségi! Nem törekednek a felszínes kapcsolataik fenntartására, beérik azzal a kevéssel, akik viszont mindig mellettük állnak és akikre igazán számíthatnak. A boldog embereknek tudják, van valakijük, akire számíthatnak, ettől pedig biztonságban érzik magukat.

A személyes kedvencem pedig az a szokásuk, hogy élményeket gyűjtenek, nem tárgyakat. Nem anyagi természetű dolgokra koncentrálnak, hanem élményekre, mert tudják, a megvásárolt tárgyakból származó boldogság ideig-óráig tart, ezért költenek inkább élményekre.

A boldog emberek pozitívan gondolkoznak. Számításba veszik a rossz kimeneteleket is, de soha nem ezekre fókuszálnak elsősorban. Pozitív energiát sugároznak és ezt is tudják bevonzani az életükbe.

A boldogság tanulható, a fentiekből látszik, hogy az említett szokásokkal gyakorolhatjuk, hogy miként lehetünk boldogabbak, elégedettebbek. Ehhez kell még egy alapos önismeret és az elhatározás, hogy mostantól valóban változtatunk az életünkön. Remélem ez az elhatározásuk most megszületett.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.