Menü

Házi praktikák tyúkszem ellen

Mielőtt nekilátnánk a tyúkszem kezeléséhez, bizonyosodjunk meg, hogy tényleg arról van-e szó. A vírusok által okozott tyúkszemek inkább a fiatalokra jellemzőek.

Az ortopédiai okok miatt kialakuló növések, azonban már inkább az idősebb korcsoportra jellemző. A tyúkszem egyik típusa a fokozott nyomásnak kitett területeken jelenik meg bőrkinövés, illetve megvastagodás formájában. Másik típusa vírusfertőzés miatt alakul és hasonló tüneteket okoz.

Mindkét típusa fokozatosan elszarusodó, fájdalmas bőrkinövés formájában jelenik meg. A kinövések mérete néhány millimétertől egy centiig terjedhet, de előfordulhat az is, hogy egy nagyobb területen több vírusos szemölcs is úgymond „összefolyik.

Az első lépés, hogy állapítsuk meg, nem szemölcsről van szó. A két elváltozás között az a közös, hogy mindkét esetben a bőr megvastagszik, valamint szorítást, nyomást váltanak ki. A tyúkszem kezelése különösen fontos, ha túlsúlytól, illetve cukorbetegségtől szenvedünk, ugyanis ezekben az esetekben a beteg terület akár el is fekélyesedhet.

A gennyes tyúkszem általában egy puha tyúkszem szokott lenni. Ezek kopás formájúak és általában vizesek is. Ha a bőr sokáig súrlódik, akkor alakulnak ki. Ezek a tyúkszemek elég könnyedén elfertőződhetnek és begyulladhatnak, ha nincsenek kezelve időben. A szürke és sárga színű tyúkszemet már edzett tyúkszemnek nevezik. Ez egy fájdalmas bőr vastagodás, amin vannak néha repedések is.

E-vitamin tabletta: Törjünk össze egy E-vitamin tablettát egy kevés olajjal, ezután a masszát amit kapunk kenjük a tyúkszemre egész éjszakára és a lábunkra húzzunk egy zoknit.

Citrom: Vágjunk vékony szeletet a citromból és ügyeljünk rá, hogy érintkezzen a tyúkszemmel.

Hagyma: Öntsünk ecetet egy üveg edénybe majd tegyünk bele egy szelet vöröshagymát. Egy teljes napig legyen meleg helyen, ezután lefekvés előtt tegyük a hagymát a tyúkszemre. Hogyha reggelre puha lesz akkor leszedhetjük ha viszont nem akkor folytatni kell a kezelést.

Kenyér: Áztassunk fél szelet száraz kenyeret almaecetbe és rögzítsük oda egy fóliával a tyúkszemre. Érdemes egy zoknit húzni a lábunkra és legyen rajta egész éjszaka.

Tyúkszemre mi jó még?

Almaecet tyúkszemre házilag: Egy tál meleg vízhez adjunk hozzá 1 csésze almaecetet, szappant és áztassuk benne a lábunkat 15 percig. Ettől a megpuhul a bőrkeményedés. Ha készen vagyunk az áztatással akkor kenjük be ricinusolajjal a tyúkszemet és kb. 10 nap alatt eltűnik. Az almecetben lévő savas anyag képes kiölni a tyúkszemet. Fontos az is, hogy az almaecet jó minőségű legyen. Már akár egy éjjel alatt is nagy eredményt lehet vele elérni. Pár nap után teljesen eltűnhet a tyúkszem. Ha esetleg talpon található a tyúkszem, akkor egy almaecetes vattát érdemes folpackkal körbetekerni és aztán zoknit kell rá húzni estére.

Vérehulló fecskefű, avagy a legjobb tyúkszemirtó: Ez lehet a legjobb tyúkszem ellen. Ha tyúkszemre gyógynövényt szeretnénk alkalmazni, akkor ez a legjobb választás. Ez a vírusos szemölcsök és tyúkszemek természetes ellenszere. A növény tejnedve elpusztítja a vírusokat, amik a szemölcsöt okozzák, de tyúkszem ellen is rendkívül hatékony. Megtalálhatod erdőkben vagy árnyékos réteken. Csak le kell törni egy darabot a szárából és a kicsorduló tejnedvet csöpögtesd a tyúkszemre.

A Cordyceps, a Kínai Hernyógomba csodálatos hatásai

Ez a gyógygomba évszázadok óta meghatározó szerepet játszik a holisztikus orvoslásban, és régóta tisztelik ereje miatt, amely az öregedés ellen hat és az egészséget elősegíti. Az utóbbi évek kutatásai még lenyűgözőbb eredményeket hoztak a cordyceps gomba kapcsán, jelentve, hogy ez a kiemelkedő kiegészítő a sportteljesítményt is fokozhatja, támogathatja a szív egészségét és csökkentheti az gyulladást, egészségessé tesz.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?