Menü

Házi praktikák tyúkszem ellen

Mielőtt nekilátnánk a tyúkszem kezeléséhez, bizonyosodjunk meg, hogy tényleg arról van-e szó. A vírusok által okozott tyúkszemek inkább a fiatalokra jellemzőek.

Az ortopédiai okok miatt kialakuló növések, azonban már inkább az idősebb korcsoportra jellemző. A tyúkszem egyik típusa a fokozott nyomásnak kitett területeken jelenik meg bőrkinövés, illetve megvastagodás formájában. Másik típusa vírusfertőzés miatt alakul és hasonló tüneteket okoz.

Mindkét típusa fokozatosan elszarusodó, fájdalmas bőrkinövés formájában jelenik meg. A kinövések mérete néhány millimétertől egy centiig terjedhet, de előfordulhat az is, hogy egy nagyobb területen több vírusos szemölcs is úgymond „összefolyik.

Az első lépés, hogy állapítsuk meg, nem szemölcsről van szó. A két elváltozás között az a közös, hogy mindkét esetben a bőr megvastagszik, valamint szorítást, nyomást váltanak ki. A tyúkszem kezelése különösen fontos, ha túlsúlytól, illetve cukorbetegségtől szenvedünk, ugyanis ezekben az esetekben a beteg terület akár el is fekélyesedhet.

A gennyes tyúkszem általában egy puha tyúkszem szokott lenni. Ezek kopás formájúak és általában vizesek is. Ha a bőr sokáig súrlódik, akkor alakulnak ki. Ezek a tyúkszemek elég könnyedén elfertőződhetnek és begyulladhatnak, ha nincsenek kezelve időben. A szürke és sárga színű tyúkszemet már edzett tyúkszemnek nevezik. Ez egy fájdalmas bőr vastagodás, amin vannak néha repedések is.

E-vitamin tabletta: Törjünk össze egy E-vitamin tablettát egy kevés olajjal, ezután a masszát amit kapunk kenjük a tyúkszemre egész éjszakára és a lábunkra húzzunk egy zoknit.

Citrom: Vágjunk vékony szeletet a citromból és ügyeljünk rá, hogy érintkezzen a tyúkszemmel.

Hagyma: Öntsünk ecetet egy üveg edénybe majd tegyünk bele egy szelet vöröshagymát. Egy teljes napig legyen meleg helyen, ezután lefekvés előtt tegyük a hagymát a tyúkszemre. Hogyha reggelre puha lesz akkor leszedhetjük ha viszont nem akkor folytatni kell a kezelést.

Kenyér: Áztassunk fél szelet száraz kenyeret almaecetbe és rögzítsük oda egy fóliával a tyúkszemre. Érdemes egy zoknit húzni a lábunkra és legyen rajta egész éjszaka.

Tyúkszemre mi jó még?

Almaecet tyúkszemre házilag: Egy tál meleg vízhez adjunk hozzá 1 csésze almaecetet, szappant és áztassuk benne a lábunkat 15 percig. Ettől a megpuhul a bőrkeményedés. Ha készen vagyunk az áztatással akkor kenjük be ricinusolajjal a tyúkszemet és kb. 10 nap alatt eltűnik. Az almecetben lévő savas anyag képes kiölni a tyúkszemet. Fontos az is, hogy az almaecet jó minőségű legyen. Már akár egy éjjel alatt is nagy eredményt lehet vele elérni. Pár nap után teljesen eltűnhet a tyúkszem. Ha esetleg talpon található a tyúkszem, akkor egy almaecetes vattát érdemes folpackkal körbetekerni és aztán zoknit kell rá húzni estére.

Vérehulló fecskefű, avagy a legjobb tyúkszemirtó: Ez lehet a legjobb tyúkszem ellen. Ha tyúkszemre gyógynövényt szeretnénk alkalmazni, akkor ez a legjobb választás. Ez a vírusos szemölcsök és tyúkszemek természetes ellenszere. A növény tejnedve elpusztítja a vírusokat, amik a szemölcsöt okozzák, de tyúkszem ellen is rendkívül hatékony. Megtalálhatod erdőkben vagy árnyékos réteken. Csak le kell törni egy darabot a szárából és a kicsorduló tejnedvet csöpögtesd a tyúkszemre.

Pajzsmirigy göbök- mit kell tudni róluk?

Mit kell tudni a pajzsmirigy göbökről, hol találhatóak, mi a teendő velük, milyen bajt jeleznek és hogy lehet észrevenni őket?

Miért rágjuk a körmünket?

Bizony nem egy illedelmes szokás, mégis jópáran csinálják. Milyen okok állhatnak vajon a körömrágás hátterében és hogy lehet leszokni róla?

Stroke-szövődmények

A stroke olyan, hirtelen jelentkező neurológiai betegség, mikor az agy egy része érelzáródás vagy egy ér elpattanása következtében megsérül. Ha egy alapvető agyi ér elzáródik, akkor az ér ellátási területe elhal. Ha az érfal reped meg, akkor agyvérzés jön létre. Mindkét folyamat során a beteg agy által beidegzett végtagok és agyidegek megbénulnak, amelyek fizikai funkciózavarokat okoznak.

Az alkoholfogyasztás és a magas vérnyomás

Ma már tény, hogy a rendszeres és túlzó alkoholfogyasztás és a magas vérnyomás szorosan összefügg egymással. Évente több millió ember hal meg világszerte alkohol okozta magas vérnyomásban.

Tanácsok a nyugalmi pulzus csökkentésére

A pulzus, vagyis a percenkénti szívverések száma az általános egészség egyik fontos mutatója. Éppen ezért, ha a normálishoz képest emelkedettebb, az akár betegség, rendellenesség jele is lehet.