Menü

Miért jó kempingezni?

Ha valaki a vakáció alatt a lehető legtöbbet szeretné a szabadban tölteni, a természetben lenni, a csillagos ég alatt aludni, akkor a legjobb, amit tehet, hogy elmegy kempingezni, hiszen ez egy óriási kaland. Életünk nagy részét falak között töltjük, zárt térben dolgozunk, zárt helyen élünk, a covid óta pedig a home office és az online tanítás/tanulás még inkább előtérbe került.

A természetben egyre kevesebb időt töltünk, keveset táborozunk, sátrazunk, kempingezünk, pedig gyerekekkel ez az egyik lehető legizgalmasabb családi vakációs program!

Nagyszerű a szabadban pihenni és akár – amíg az idő engedi – hétvégente otthon is ki lehet tenni egy sátrat a kertbe, matracot a teraszra. Bár a kempingezés nélkülözi a luxust, amit a hotelek, wellness szállodák, panziók nyújtanak, mégis egy egészen különleges élményben lehet részünk.

A kempingezés az egészségünkre is jó hatással van, hiszen több sétával, gyaloglással jár, védi a testet és lelket. A sátrazás visszakapcsolódást enged a természethez, kikerülve otthonunk falai közül.

A kempingezés visszavisz minket egy olyan helyre és időbe, ahol magunknak kell gondoskodunk mindenről, ezáltal jobban megélhetjük a pillanatot. Nem vonja el a figyelmünket a természet adta lehetőségekről a sok luxuscikk és elektronikai eszköz, nem fogunk „kütyüzni”, laptopot és televíziót nyomkodni, a gyerekek sem az Xbox előtt ülnek naphosszat.

Nem is gondolnánk, hogy ez mennyire jó hatással lehet pszichés állapotunkra. A kempingezés adta élményekkel bámulatos látványban lehet részünk, gondoljunk csak egy éjszakai csillagnézésre a szabad ég alatt fekve. A sátorból kilépve egy ilyen csodálatos látvány fogad.

A sátrazás, kempingezés alatt ne hagyjuk ki a tábortűz gyújtásának élményét, természetesen csak a kijelölt helyen és engedélyezett időszakban. A tábortűz körül táncoló lángokat nézni mindig különleges megnyugvást és békét hoz, cserkész koromban sokat énekeltünk a tábortűz körül, gyerekkorom legmeghatározóbb élménye, miért ne adhatnám meg ezt a különleges érzést a gyermekeimnek is?

A tartásproblémák orvoslásától kezdve az alvásminőség javulásán át számtalan egészségügyi előnyhöz juttat minket, ha időnként ledobjuk a cipőt és mezítláb sétálunk, a kempingezés pedig tökéletes alkalom ennek kipróbálására.

Magyarországon számtalan kempinghely hívja a természetkedvelőket, akár családdal, akár barátokkal vágunk neki a kalandnak. A toplisták élén találjuk a badacsonyi, zánkai, siófoki, zamárdi kempingezőhelyeket, de az ország más részein is kiváló lehetőségek várnak.

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Kemping a kertben

Szeretnéd átélni egy kemping hangulatát, de nincs rá lehetőséged, hogy elutazz otthonról? Rendezz be a kertedben egy sátrat, és éld át otthonról a szabadban töltött éjszaka autentikus hangulatát, az otthon közelségének előnyeivel fűszerezve!

Feszültséglevezetés? - Mire jó a stressz?

Azt hihetjük, hogy szükségünk van a stresszre, de közben mégis egyfajta negatív tényezőként gondolunk rá. Holott ha épp megfelelő nyomás helyezkedik ránk, az erőforrásainkat is jobban tudjuk beosztani. Nem utolsó sorban, a stresszes légkörben elért sikereink azok, amelyekre szívesen visszagondolunk: ezek a legnagyobb győzelmeink.