Menü

Miért jó kempingezni?

Ha valaki a vakáció alatt a lehető legtöbbet szeretné a szabadban tölteni, a természetben lenni, a csillagos ég alatt aludni, akkor a legjobb, amit tehet, hogy elmegy kempingezni, hiszen ez egy óriási kaland. Életünk nagy részét falak között töltjük, zárt térben dolgozunk, zárt helyen élünk, a covid óta pedig a home office és az online tanítás/tanulás még inkább előtérbe került.

A természetben egyre kevesebb időt töltünk, keveset táborozunk, sátrazunk, kempingezünk, pedig gyerekekkel ez az egyik lehető legizgalmasabb családi vakációs program!

Nagyszerű a szabadban pihenni és akár – amíg az idő engedi – hétvégente otthon is ki lehet tenni egy sátrat a kertbe, matracot a teraszra. Bár a kempingezés nélkülözi a luxust, amit a hotelek, wellness szállodák, panziók nyújtanak, mégis egy egészen különleges élményben lehet részünk.

A kempingezés az egészségünkre is jó hatással van, hiszen több sétával, gyaloglással jár, védi a testet és lelket. A sátrazás visszakapcsolódást enged a természethez, kikerülve otthonunk falai közül.

A kempingezés visszavisz minket egy olyan helyre és időbe, ahol magunknak kell gondoskodunk mindenről, ezáltal jobban megélhetjük a pillanatot. Nem vonja el a figyelmünket a természet adta lehetőségekről a sok luxuscikk és elektronikai eszköz, nem fogunk „kütyüzni”, laptopot és televíziót nyomkodni, a gyerekek sem az Xbox előtt ülnek naphosszat.

Nem is gondolnánk, hogy ez mennyire jó hatással lehet pszichés állapotunkra. A kempingezés adta élményekkel bámulatos látványban lehet részünk, gondoljunk csak egy éjszakai csillagnézésre a szabad ég alatt fekve. A sátorból kilépve egy ilyen csodálatos látvány fogad.

A sátrazás, kempingezés alatt ne hagyjuk ki a tábortűz gyújtásának élményét, természetesen csak a kijelölt helyen és engedélyezett időszakban. A tábortűz körül táncoló lángokat nézni mindig különleges megnyugvást és békét hoz, cserkész koromban sokat énekeltünk a tábortűz körül, gyerekkorom legmeghatározóbb élménye, miért ne adhatnám meg ezt a különleges érzést a gyermekeimnek is?

A tartásproblémák orvoslásától kezdve az alvásminőség javulásán át számtalan egészségügyi előnyhöz juttat minket, ha időnként ledobjuk a cipőt és mezítláb sétálunk, a kempingezés pedig tökéletes alkalom ennek kipróbálására.

Magyarországon számtalan kempinghely hívja a természetkedvelőket, akár családdal, akár barátokkal vágunk neki a kalandnak. A toplisták élén találjuk a badacsonyi, zánkai, siófoki, zamárdi kempingezőhelyeket, de az ország más részein is kiváló lehetőségek várnak.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Tatabánya látnivalói, nevezetességei

Amennyiben egyszerre vágyunk aktív, és nyugis pihenésre, de nem tudunk dűlőre jutni, hogy hová is utazzunk az országon belül, akkor tökéletes választás Tatabánya. Itt mindenki megtalálja a számításait, hiszen egymást váltják a jobbnál jobb látnivalók, rengeteg étterem, múzeum várja az idelátogatókat. A város mellett emelkedő Kő-hegyre felsétálva megcsodálhatjuk a Turulmadarat. Emellett pedig van egy-két kihívást jelentő túraútvonal is, ha valaki inkább ezeket keresi.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.