Menü

A 10 legjobb kutyafajta kisgyerekes családokba

A kutya az ember legjobb barátja, az egyik legszebb mondásunk nem véletlen ilyen ismert és népszerű. Az állatoktól kapott feltétel nélküli, tiszta és őszinte szeretet és hűség, ami miatt családtagnak számítanak. Vajon kisgyerekek mellé milyen kutyatípusokat keressünk, melyik a legideálisabb a kicsik mellé? Ennek nézünk ma utána!

A boxerek fizikai erejük és testfelépítésük miatt ismertek és híresek, ám ha eddig nem tudtuk, elmondom, szakértők szerint remek családtagok is. Játékosak, jó természetűek, a gyerekek kedvencei.

Az újfunlandi kutyusokról is ezt tartják, türelmesek és gondoskodóak, nagy méretük miatt kissé ijesztőnek tűnhetnek, de remek társak a családban a gyerekek mellé.

Az örök és nagy kedvenc…a dalmata kutyusok. Nagy mozgásigényükre tekintettel kell lennie a leendő gazdiknak, ám tökéletes családi kutyafajták, hatalmas energiájuknál már csak a szívük nagyobb, érzékeny, embert szerető állatok.

A labradorok elképesztően barátságos állatok, nagyon szeretetre éhesek és szerintem sokak szívébe belopják magukat pár pillanat alatt, a gyerekek emiatt is hamar elfogadják őket, megbízható állatok, a gyerekek tökéletes játszópajtásai. Nagyon szeretnék egyet.

A bordeaux-i dogok a kis „gyűrött pofijukkal” szintén olyanok, mint egy ölelgetnivaló pihepuha plüsskutyus, kiváló családtagok, a gyerekekkel nagyon barátságosak, kedvesek és szeretik az emberi közelséget.

Léteznek az úgynevezett óangol juhászkutyák, akiket még ajánlanak a családoknak csemetéik mellé, bohókás, játékos kutyusok, emiatt is imádják őket a kicsik.

Az amerikai staffordshire terrier az egyik legintelligensebb és legokosabb kutyafajta, nagyon szereti az embereket, erős testalkatú kutyus, ezért nem az újszülöttek és totyogók barátja, inkább a 7-8 évesnél idősebb gyerekek számára ajánlott társ.

A sorból ki nem hagynám a beagle kutyusokat, már a nevük leírtával mosolyog szemem, legcukibb kutyafajta, barátságos, aranyos, játékos, pajkos. Gyerekek mellé nagyon jó választás.

Aki egy mopsz gazdija lesz, azok a kanapén való elnyújtózáshoz és lustálkodáshoz választottak kiváló barátot, kényelmes, aranyos kis állatkák, szeretnivaló ráncaikkal hamar belopják magukat a felnőttek – és még hamarabb a gyerekek- szívébe.

A kis bichon bolognese vagy havanese mint a plüssmacik, kinézetük miatt mindenki szereti őket, nagyon kis bújósak, játékosak, aranyosak, szófogadóak, nagyon szeretik a gyerekek őket. Bármelyik kutyust is választjuk csemetéink mellé, a felelős állattartásra felhívnám a figyelmet, s ezt kell nevelni, közvetíteni gyermekeink felé is, hiszen - bár némelyik küllemre egy tökéletes, cuki plüsshöz hasonlít – ezek élő állatok, akikről gondoskodni kell. Kérem, ezt sose felejtsék el!

Hogyan tároljuk a házi tojást?

A vásárlás során a minőségi élelmiszer kiválasztása nagyon fontos. Az is elengedhetetlen, hogy ezeket megbízható helyről szerezzük be és figyeljünk arra is, hogy a termék friss legyen. Az alapvető élelmiszerek közé tartozik a tojás, viszont tárolásában és kezelésében igen körülményes tud lenni.

A sportsérülések leggyakoribb okai

Aki sportol, tisztában van a sérülések kockázatával, legyen valaki hobbi-, vagy élsportoló. A sérülés a sportélet velejárója, azonban sok olyan húzódás, fájdalom van, mely kiküszöbölhető.

Mint a jégcsap, olyan hideg? Melegítsd fel magad!

Kicsi a bors, de erős. Ez a porra is igaz lehet

A háztartási munkák réme a por. Szinte hiábavaló küzdelmet vívunk az apró, majdcsak láthatatlan szemcsékkel, amelyek alattomos módon már a takarítás után azonnal visszaülnek.
Úgy érzed, hogy hiába takarítasz nap, mint nap, a por szinte már akkor megtalálható, ahogy portalanítás után elvetted onnan a kezedet?

BTMN és SNI a gyerek papírján. Mit jelentenek ezek?

Mit jelent a BTMN? Kik tartoznak ebbe? Kik az SNI gyerekek? Nos pedagógusként és egy BTMN kisfiú anyukájaként szeretném ezeket a fogalmakat rendbe tenni és kicsit körül járni melyik mit takar, milyen fejlesztés szükséges és kik végzik ezeket.