Menü

A 10 legjobb kutyafajta kisgyerekes családokba

A kutya az ember legjobb barátja, az egyik legszebb mondásunk nem véletlen ilyen ismert és népszerű. Az állatoktól kapott feltétel nélküli, tiszta és őszinte szeretet és hűség, ami miatt családtagnak számítanak. Vajon kisgyerekek mellé milyen kutyatípusokat keressünk, melyik a legideálisabb a kicsik mellé? Ennek nézünk ma utána!

A boxerek fizikai erejük és testfelépítésük miatt ismertek és híresek, ám ha eddig nem tudtuk, elmondom, szakértők szerint remek családtagok is. Játékosak, jó természetűek, a gyerekek kedvencei.

Az újfunlandi kutyusokról is ezt tartják, türelmesek és gondoskodóak, nagy méretük miatt kissé ijesztőnek tűnhetnek, de remek társak a családban a gyerekek mellé.

Az örök és nagy kedvenc…a dalmata kutyusok. Nagy mozgásigényükre tekintettel kell lennie a leendő gazdiknak, ám tökéletes családi kutyafajták, hatalmas energiájuknál már csak a szívük nagyobb, érzékeny, embert szerető állatok.

A labradorok elképesztően barátságos állatok, nagyon szeretetre éhesek és szerintem sokak szívébe belopják magukat pár pillanat alatt, a gyerekek emiatt is hamar elfogadják őket, megbízható állatok, a gyerekek tökéletes játszópajtásai. Nagyon szeretnék egyet.

A bordeaux-i dogok a kis „gyűrött pofijukkal” szintén olyanok, mint egy ölelgetnivaló pihepuha plüsskutyus, kiváló családtagok, a gyerekekkel nagyon barátságosak, kedvesek és szeretik az emberi közelséget.

Léteznek az úgynevezett óangol juhászkutyák, akiket még ajánlanak a családoknak csemetéik mellé, bohókás, játékos kutyusok, emiatt is imádják őket a kicsik.

Az amerikai staffordshire terrier az egyik legintelligensebb és legokosabb kutyafajta, nagyon szereti az embereket, erős testalkatú kutyus, ezért nem az újszülöttek és totyogók barátja, inkább a 7-8 évesnél idősebb gyerekek számára ajánlott társ.

A sorból ki nem hagynám a beagle kutyusokat, már a nevük leírtával mosolyog szemem, legcukibb kutyafajta, barátságos, aranyos, játékos, pajkos. Gyerekek mellé nagyon jó választás.

Aki egy mopsz gazdija lesz, azok a kanapén való elnyújtózáshoz és lustálkodáshoz választottak kiváló barátot, kényelmes, aranyos kis állatkák, szeretnivaló ráncaikkal hamar belopják magukat a felnőttek – és még hamarabb a gyerekek- szívébe.

A kis bichon bolognese vagy havanese mint a plüssmacik, kinézetük miatt mindenki szereti őket, nagyon kis bújósak, játékosak, aranyosak, szófogadóak, nagyon szeretik a gyerekek őket. Bármelyik kutyust is választjuk csemetéink mellé, a felelős állattartásra felhívnám a figyelmet, s ezt kell nevelni, közvetíteni gyermekeink felé is, hiszen - bár némelyik küllemre egy tökéletes, cuki plüsshöz hasonlít – ezek élő állatok, akikről gondoskodni kell. Kérem, ezt sose felejtsék el!

Életmentő tanácsok! De szó szerint

Szó szerint életmentő tanácsokat hoztam a kánikula beköszöntével, kérem szívleljék meg ezeket a sorokat és legyünk felelős szülők, felelősségteljes autósok és gazdik!

Az énidő nem önzőség

Az egyéni boldogság megjelenésével egyre lényegesebbé vált a személyes jólét. Olyannyira fontossá, hogy ma már az önmagunkkal való foglalkozás adja társadalmunk alapját. Az énidő napjainkban divatos kifejezés, sok helyen látjuk, de általában elsiklunk felette. Sokan azt gondolják, hogy elegendő időt töltenek el saját testi-lelki egészségük ápolásával, de ez egy jóval hosszabb folyamat tud lenni, mint a pillanatnyi pihenés.

Sok veszély leselkedik a kicsikre a strandon!

Nem tudom, hogy az ijesztőbb, hogy újra kellett éleszteni egy kisfiút az egyik strandon, vagy az döbbent le jobban, hogy a kicsit 10-15 percig nem keresték a szülei. „Nem lehet elégszer elmondani” jellegű írásom következik.

Számos veszély leselkedhet a strandon, uszodában

Az úszás vitathatatlanul egészséges, azonban a strandon, úszómedencében lévő kórokozók fertőzéseket okozhatnak

Mit vigyünk magunkkal és mire figyeljünk túrázáskor?

A túrázás, kirándulás, terepfutás hasznos szabadidős tevékenység és egészséges időtöltés. Sokan nem tudják pontosan, hogy miket kell pakolni a hátizsákjukba, mire kell figyelni, ezért mai cikkünkben tanácsokat hozunk, hogy mi is szükséges egy ideális túrázáshoz.