Menü

A 10 legjobb kutyafajta kisgyerekes családokba

A kutya az ember legjobb barátja, az egyik legszebb mondásunk nem véletlen ilyen ismert és népszerű. Az állatoktól kapott feltétel nélküli, tiszta és őszinte szeretet és hűség, ami miatt családtagnak számítanak. Vajon kisgyerekek mellé milyen kutyatípusokat keressünk, melyik a legideálisabb a kicsik mellé? Ennek nézünk ma utána!

A boxerek fizikai erejük és testfelépítésük miatt ismertek és híresek, ám ha eddig nem tudtuk, elmondom, szakértők szerint remek családtagok is. Játékosak, jó természetűek, a gyerekek kedvencei.

Az újfunlandi kutyusokról is ezt tartják, türelmesek és gondoskodóak, nagy méretük miatt kissé ijesztőnek tűnhetnek, de remek társak a családban a gyerekek mellé.

Az örök és nagy kedvenc…a dalmata kutyusok. Nagy mozgásigényükre tekintettel kell lennie a leendő gazdiknak, ám tökéletes családi kutyafajták, hatalmas energiájuknál már csak a szívük nagyobb, érzékeny, embert szerető állatok.

A labradorok elképesztően barátságos állatok, nagyon szeretetre éhesek és szerintem sokak szívébe belopják magukat pár pillanat alatt, a gyerekek emiatt is hamar elfogadják őket, megbízható állatok, a gyerekek tökéletes játszópajtásai. Nagyon szeretnék egyet.

A bordeaux-i dogok a kis „gyűrött pofijukkal” szintén olyanok, mint egy ölelgetnivaló pihepuha plüsskutyus, kiváló családtagok, a gyerekekkel nagyon barátságosak, kedvesek és szeretik az emberi közelséget.

Léteznek az úgynevezett óangol juhászkutyák, akiket még ajánlanak a családoknak csemetéik mellé, bohókás, játékos kutyusok, emiatt is imádják őket a kicsik.

Az amerikai staffordshire terrier az egyik legintelligensebb és legokosabb kutyafajta, nagyon szereti az embereket, erős testalkatú kutyus, ezért nem az újszülöttek és totyogók barátja, inkább a 7-8 évesnél idősebb gyerekek számára ajánlott társ.

A sorból ki nem hagynám a beagle kutyusokat, már a nevük leírtával mosolyog szemem, legcukibb kutyafajta, barátságos, aranyos, játékos, pajkos. Gyerekek mellé nagyon jó választás.

Aki egy mopsz gazdija lesz, azok a kanapén való elnyújtózáshoz és lustálkodáshoz választottak kiváló barátot, kényelmes, aranyos kis állatkák, szeretnivaló ráncaikkal hamar belopják magukat a felnőttek – és még hamarabb a gyerekek- szívébe.

A kis bichon bolognese vagy havanese mint a plüssmacik, kinézetük miatt mindenki szereti őket, nagyon kis bújósak, játékosak, aranyosak, szófogadóak, nagyon szeretik a gyerekek őket. Bármelyik kutyust is választjuk csemetéink mellé, a felelős állattartásra felhívnám a figyelmet, s ezt kell nevelni, közvetíteni gyermekeink felé is, hiszen - bár némelyik küllemre egy tökéletes, cuki plüsshöz hasonlít – ezek élő állatok, akikről gondoskodni kell. Kérem, ezt sose felejtsék el!

A spektrumzavar jelei

A spektrum zavar kifejezés azt jelenti, hogy az autisták tünetei rendkívül változatos módon jelentkezhetnek. Ahány páciens, annyiféle megnyilvánulási forma. Bizonyos általánosságok azonban megfigyelhetők. A tünetek három fő területen jelentkezhetnek változatos formában és különböző mértékben, a szociális készségek a kölcsönös kommunikációs és a viselkedésszervezés területein.

Mik azok a mandalák?

Mik a mandalák és azok eredete, milyen összefüggésben vannak a meditációval, a relaxációval, a pihenéssel és mit jelentenek?

Önre is jellemző az őszi szorongás?

A téli depresszióról már biztosan halottunk, ám az őszi szorongás jelensége is közismert, sokan mégsem veszik észre magukon.

Mivel segítsük a friss szülőket?

A szülés és születés eufórikus élménye körbelengi az újonnan született vagy gyarapodó kis családot, mindenki szeretne kicsit részese lenni az örömnek, de nem biztos, hogy egy újdonsült anyuka, vagy apuka pont erre vágyik. Néhány jó tanács egy háromgyerekes anyukától.

Miért olyan népszerűek a virtuális futások?

Az online tér népszerűsége minden eddiginél nagyobb, egyre több időt töltünk a „kütyük” - kel a kezünkben. A valóság ma már egyre inkább gépek és emberek közötti.
Online világ, valódi futás, mit jelent ez?