Menü

Hogyan foglaljuk le a gyerekeinket nyári szünetben?

Három gyerekkel vagyok itthon a nyári szünetben. Szerintem ennyi bevezető a témához pont elég. Elképesztően nehéz feladat a három fiamat szórakoztatni, pláne, ha ezt pénztárcabarát módon szeretném megoldani. Összeállításunkban erre gyűjtöttem tippeket, szerencsére a világháló segít az ötletelésben, én pedig most csokorba szedtem a legjobbakat.

Lefoglalni a nyári szünet alatt otthon tartózkodó gyermekeinket mind a szülőknek, mind a nagyszülőknek komoly kihívást jelent. A gyerekeim sokat vannak táborokban, azonban nem olcsó mulatság, ez is véges, nem mehetnek minden héten különféle programokra, s nagy örömömre focipálya is van a városunkban, biciklizni is szeretnek, edzésre is járnak egész nyáron, szerencsém van a nagyszülőkkel is, mert fittek, fiatalosak, egészségesek, sokat segítenek, azonban így is sokszor nehéz az unokáik költséghatékony szórakoztatása. (megjegyzés: 5 unoka van a családban)

Abban szerintem egyetértünk, hogy a legjobb, amikor mindenki együtt lehet, az egész család itthon van, akad egy szabad közös hétvége, amikor lehet közös programon gondolkozni, ekkor lehet strandolni, aki teheti elutazni, nyaralni, kirándulni, de otthon is ki lehet próbálni különféle játékokat.

Lehet bunkert építeni, kismedencét kitenni, szabadtéri játékokat előkeresni, tollaslabda, foci és társai, lehet aszfaltkrétával rajzolni az udvarra, vízibombázni, célba dobni, buborékot fújni, de a lakásban is megoldható egy-két „finomabb” tevékenység. Ha nincs otthon autópályánk, színes szalagokból magunk is ragaszthatunk egyet a földre, szőnyegre.

Készíthetünk otthon házilag fagyit, jégkrémet, számtalan recept van a neten.

A kézműveskedést kedvelő kreatív gyerekek számára rengeteg festeni, rajzolni, színezni és vágni való feladat vár kipróbálásra a lakásban, mondjuk az én 3 fiam a gyurmázást is 3 perc alatt unja meg, nem jellemző a kézműveskedés, bár festeni szeretnek, az se köti le őket sokáig.

Nemcsak lányoknak való a varrás, fiúk is varrhatnak vászonra vicces dolgokat.

Bár kétségtelenül nem a legkedveltebb elfoglaltság, de némi olvasni, írni, gyakorolnivaló iskolai anyag is előkerülhet, az én fiam például olvasni tanult meg nemrég, ami gyakorlást igényel a nyári szünetben is, mely nem feltétlen „száraz” könyveket jelent, akár búzadarába, homokba is lehet betűket rajzolni.

Iskolásoknak izgalmas dolog összeállítani a leendő iskolatáskát, tolltartót, iskolakezdési szereket.

Kicsit kalandosabb program sátorozni a kertben, vagy együtt kempingezni valahol, vagy akár fonalakból akadálypályát készíteni, hogy lehessen kúszni-mászni, de néztem egy jó ötletet: lakásban pókemberhálót ugyanezekből, nagyon jópofa feladat lehet.

Remélem jó tippeket hoztam és tetszett az összeállítás, nyári szünet alatt sokféle programra, kreatív elfoglaltságra lesz szükségünk, hogy unatkozás helyett izgalmasan tölthessük el gyermekeinkkel ezt az egész tanévben várva várt pihentető nyári vakációt.

Tudatos tartalomfogyasztás: mire figyeljen a szülő?

Az emberek ma már szinte életkortól függetlenül használják az okostelefonokat és a közösségi oldalakat, amelyek akár ártalmasak is lehetnek, legfőképpen fiatalokra, gyerekekre. Hogyan lehetünk mi magunk is tudatos fogyasztók és mire figyeljünk szülőként?

Mennyi baktériumot szed össze egy kisgyerek az udvaron?

A minap néztem arról egy videót, hogy mennyi baktérium van egy kisgyerek kezén játszótér után. A tanulmány eredményét egy mikrobiológus mutatta meg.

Az OCD negatív hatásai a magánéletre

Egyszerű meghatározása szerint a kényszerbeteg kénytelen olyasmire gondolni, amire nem akar gondolni, a feszültség oldására kénytelen olyat cselekedni, amit nem akar megtenni. A skizofréniával ellentétben a beteg tökéletesen tisztában van cselekedetei belső eredetével és abszurditásával, nem veszíti el a kapcsolatot a való világgal.

Hogyan tartsuk fent a motivációt?

Ahhoz, hogy elérjük a céljainkat, szükségünk lesz arra, hogy folyamatosan motiváltak maradjunk. Ez azonban nem jön mindig könnyedén, éppen ezért érdemes foglalkozni a motiváció kérdésével.

A social media új biznisze: Az influencer sportitalok

Az utóbbi években egyre több híresség és közösségi média influencer dob piacra saját márkájú sportitalokat, amelyeket gyakran a testmozgás elősegítésére, és az egészség fokozására hirdetnek, a legnépszerűbb ezen termékcsaládból a Prime. Bár ezek a termékek népszerűek lehetnek a követőik körében, fontos megvizsgálni azok valódi összetevőit és káros hatásait. Ezen italok többségében egyáltalán nem kapcsolódnak a sporthoz, csupán az internet egy új lehetőségét használják ki.