Menü

Külföldi utazási helyek és tippek

A külföldi utazási szabályok letisztulásával, egyre többen szeretnének majd külföldi nyaralásokra menni. Először mindenképp érdemes eldönteni, hogy hova szeretnénk menni nyaralni, esetleg Horvátország, Görögország, Montenegró, Nagy-Britannia vagy valami még távolabbi helyszín. A pontos helyszín kiválasztása után, érdemes lehet mindig jóval előre foglalni, hiszen ezáltal olcsóbban lehet szálláshoz jutni, másrészt ha repülővel kell a helyszínre menni, akkor érdemes azt is előzetesen lefoglalni, természetesen visszamondási lehetőséggel.

Érdemes utána nézni az úti célnak, beutazási feltételeknek, a légitársaság szabályainak, figyelni az aktualitásokat. Persze ezzel még nem biztosítjuk be magunkat az esetleges változások ellen, de jó képet kaphatunk a helyzetről, és ha kell időben tudunk módosítani, döntést hozni. Emellett ha hosszabb útra megyünk, esetleg autót szeretnénk bérelni, akkor mindenképp érdemes biztosítást is kötni az útra.

Valószínűleg az idei évben a korábbiakhoz hasonló helyszínek lesznek a legnépszerűbbek, mint például:

Dubrovnik, Split (Horvátország)
Mykonos, Korfu, Zakynthos, Rodosz (Görögország)
Kusadasi (Törökország)
Velence, Róma, Milánó (Olaszország)
Barcelona, Alhambra, Mallorca (Spanyolország)

Az idei év még drágább lesz

A hazai infláció, és a jelenleg zajló folyamatok nem sok jóval kecsegtetnek. A szomszédos országokban, mint például Horvátország, még inkább elszálltak az árak hiszen rengeteg turista van az országban, és a koronavírus-járványhelyzet, valamint az orosz-ukrán konfliktus miatti problémákat a legtöbb országban, a szezonális turizmussal próbálják a kieső bevételt visszahozni.

A másik ok, hogy az emberek nagy része több, mint egy éve nem utazott sem szabadidős, sem családlátogatás céljából, így sokan már csak a lehetőségre várnak, hogy szinte bármi áron, de újra biztonságosan utazhassanak. Ez pedig nem indokolja, hogy a szolgáltatók különböző kedvezményekkel csábítsák az utazókat.

Miben változhatnak az utazási szokások?

Valószínűleg nem lehet azzal számolni, hogy a korábbi esetleg kedvező árak visszatérnének. Ehelyett fontos lesz, hogy az adott ország mit kér a beutazóitól és, hogy milyen egészségvédelmi szabályokkal működik a helyi turizmus. Esetleg csak repülővel lehet eljutni, vagy megoldható józan keretek között autóval is, és akkor könnyebben lehet mozogni az adott országban. Kérdés, hogy például a kedvelt úti célokon korábban látott tömegeket miként fogják az országok szabályozni, ilyen lehet Velence, Barcelona, Korfu, ahol a túlzott turizmus korábban is problémákat okozott, most valószínűleg a koronavírus-járványhelyzet után ezek még inkább előtérbe kerülhetnek.

Összességében leginkább egyéni döntés, hogy hova, milyen módon, mivel és mennyi időre szeretnénk nyaralni menni. Azonban külföldi nyaralások esetén érdemes még inkább tájékozódni a kiutazáshoz szükséges iratokkal, papírokkal kapcsolatban. Emellett pedig az érvényes járványügyi korlátozásokkal kapcsolatban is tájékozódni kell, és hosszabb utak esetén, valamint az Európai Unión kívül érdemes lehet utasbiztosítást is kötni.

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!