Menü

Fogyókúrahibák reggeli közben

Fogyókúrát betartani nem könnyű feladat, hiszen folyamatos odafigyelést igényel. Az emberek nagy része a reggeli étkezésnél követ el súlyos baklövéseket, aztán fogalmuk sincs, miért nem mutat kevesebbet a mérleg. Alábbi cikkünkben hat súlyos és gyakori hibát gyűjtöttünk össze a reggeli tányérokról.

1. Kihagyod a reggelit

Nem muszáj reggelizni, ha nem vagy éhes, de a kalóriacsökkentés tekintetében nem az egyik fő étkezés kihagyása a legcélszerűbb, hiszen a nassolnivalók miatt nagyjából ugyanannyi jön össze nap végére. A kiegyensúlyozott reggeli segít stabilizálni a vércukorszintet, így elkerülhető az extra édességek bevitele.

2. Későn kezdesz enni

Szakértők szerint a felkelést követő egy, maximum másfél órában szükséges megejteni az első étkezést, mert az elhúzás jelentősen megnövelheti az éhségérzetet. A sietős reggelek miatt sokszor nincs elég idő egy kiadós reggelire, így célszerű előző este elkészíteni a falatokat, vagy valamilyen egyszerű receptet keresni.

3. Nem viszel be elég fehérjét

A fehérje segít megtartani az izomtömeget és előidézi annak javulását is. Ha nagyobb az izomzat, akkor az emberi szervezet sokkal több kalóriát képes elégetni nyugalmi állapotban, ezért célszerű a szénhidrát- helyett a fehérjebevitelre koncentrálni. Emellett az extra fehérje több ideig kelti a telítettség érzetét.

4. Túl keveset szedsz valamiből

Nehéz minden fontos tápanyagot a tányérra pakolni egy finom reggelihez. Szakértők szerint nagyjából 300 kalóriára érdemes törekedni, ugyanis ez az ideális mennyiség a nap egészséges indításához.

5. Kevés a rost

A rost egy olyan jóllakottságot fenntartó tápanyag, mely összefüggésbe hozható a fogyással. A napi mennyiség nagyjából egyharmadát már kora reggel ajánlatos bevinni, mely hozzávetőlegesen 8 grammot jelent nőknél és 13-at férfiaknál.

6. Kihagyod a színeket a tányérodról

Minden étkezésnél célszerű a lehető legtöbb színt felpakolni a tányérra gyümölcsök és zöldségek hozzáadásával. Egy kutatás szerint azok az emberek, akik napi nyolc adag zöldséget és két-három adag gyümölcsöt fogyasztanak, fogytak még a kalóriaszintjük csökkentése nélkül is.

Elsődlegesen mindig az egészség megőrzését kell szem előtt tartani, és ez nem feltétlenül függ össze a fogyással. A lényeg, hogy a napi étkezéseknél minden szükséges tápanyag bekerüljön a szervezetbe.

Ezeket próbáld ki a szúnyogcsípésekre

Mind minden évben, idén is eljött a szúnyogok ideje a hirtelen meleggel, kellemetlen csípésükre van pár házipraktikánk.

Tavaszi megújulás – kívül és belül

A tél után a tavasz olyan, mint egy mély lélegzetvétel: friss, üde, és tele van lehetőséggel. A természet új ruhát ölt, zöldbe borulnak a fák, virágba borul a világ, és ezzel együtt mi is új energiákat érzünk magunkban. De vajon tudatosan is megéljük ezt a megújulást?

A passzív dohányzás veszélyei

A passzív dohányzás, vagyis amikor valaki nem dohányzik, de mások füstjét belélegzi, komoly egészségügyi kockázatokat rejt magában. Ez a fajta dohányfüst belégzése ugyanúgy tartalmaz káros anyagokat, mint az aktív dohányzás.

Sok magnéziumot tartalmazó ételeink

Tudjuk, hogy magnézium nélkül nem tudunk élni, hiányát ételekkel is tudjuk pótolni. Nézzük, hogy mik ezek.

Színkavalkád a tányéron

Elsőre nem is gondolnánk, hogy a hozzávalók és az ételünk színei befolyásoló tényezők lehetnek abban, hogy mit fogyasztunk el szívesen, pedig ez pontosan így van. Minden főbb színhez tartozik egy étkezés szempontjából fontos jelentés.