Menü

Hogyan vezethetjük ki a nehézfémeket a szervezetünkből?

Sokan azt hiszik, hogy ha egészségesen élnek, akkor a szervezetükben nincs nehézfém lerakódás, pedig sajnos ez nem ilyen egyszerű. Milyen tüneteket okoz a szervezetünkben jelenlévő nehézfém lerakódás?

A nehézfémek jelenlétének tünetei között van például az allergia, asztma, krónikus fáradtság, fejfájás, csúnya bőr, hajhullás, egyéb hajproblémák, ekcéma, pajzsmirigy-alulműködés, inzulinrezisztencia, meddőség, alvászavarok.

Szakemberek, hozzáértők szerint manapság alig van olyan ember, akiben ne lenne nehézfém lerakódás. annak ellenére, hogy a laboreredményeink rendben vannak, hangoztatják, hogy célszerű egy nehézfém-terhelést mérni.

Egy felnőtt átlagban 30-50 mg fémet eszik meg naponta, ez pedig aggasztó statisztika, rengeteg szövődménnyel!

Hogy kerülnek a nehézfémek a szervezetünkbe?

Nos a modern életmód melléktermékeként. Benne vannak a növényekben, állatokban, a vízben, a levegőben és így jutnak a testünkbe is. A környezetszennyezéssel egyenes arányban növekszik bennünk a nehézfémek lerakódása, melyek nem tudnak kiürülni, s terhelik a szervezetünket: ártalmasak a vesének, mérgezőek az idegrendszerre, lerakódnak a csontokban, különböző emésztési problémákat okoznak.

Ha a következő tüneteket tapasztaljuk, gondoljunk a nehézfém-lerakódásra: emésztési zavarok, migrén, tanulási nehézségek, candida, ekcéma, bőrkiütések, allergiák, asztma, hajhullás. A nehézfémek a belekben, az agyban és más szövetekben tárolódnak, kimutatásuk vizelet nehézfém-teszttel, hajszövetanalízissel, vérképpel, elektro-akupunktúrás állapotfelméréssel, kineziológiai izomteszttel lehetséges.

Hogyan lehet megszabadulni a nehézfém-lerakódástól, hogyan történik ezek kivezetése a szervezetből?

Különböző speciális módszerek segítségével lehet méregteleníteni a szervezetet, a kezelés teljesen fájdalommentes, időtartama 1 óra – amelyben minden fémet, gombát és allergiát kivezetünk – és körülbelül 7 alkalom.

A méregtelenítés 3-10 napig tarthat, mely eleinte a panaszok felerősödésével, bőrkiütésekkel járhatnak, ezek azonban mind a tisztulás tünetei. A felszabaduló fémek a vizelet, széklet és izzadás útján ürülnek szervezetünkből a kezelés során, mely teljesen személyreszabott és szakember végezheti. Ha valaki olyan helyen dolgozik, ahol érintkezhet nehézfémekkel, akkor érdemes utánajárni a méregtelenítési módszereknek.

Fontos elmondani, hogy várandósság alatt tilos bármilyen méregtelenítést végezni, mert a szervezet a magzatba üríti a felhalmozódott méreganyagokat.

A nehézfém lerakódás megfelelő életmóddal, antioxidánsok, vitaminok, nyomelemek, étrendkiegészítők, ásványi anyagok használatával megelőzhető, főleg a magnézium, a kalcium és a vas alkalmazása nagyon fontos.

A Cordyceps, a Kínai Hernyógomba csodálatos hatásai

Ez a gyógygomba évszázadok óta meghatározó szerepet játszik a holisztikus orvoslásban, és régóta tisztelik ereje miatt, amely az öregedés ellen hat és az egészséget elősegíti. Az utóbbi évek kutatásai még lenyűgözőbb eredményeket hoztak a cordyceps gomba kapcsán, jelentve, hogy ez a kiemelkedő kiegészítő a sportteljesítményt is fokozhatja, támogathatja a szív egészségét és csökkentheti az gyulladást, egészségessé tesz.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?