Menü

Mindig van a hűtőben, kívül-belül szépít és emellett nagyon sokoldalú! Mi ez?

Nemcsak a kelt tészták elkészítéséhez nélkülözhetetlen, de a fogyasztása az egészségünkre is nagyon jó hatással van, ugyanis meglepően sok benne a vitamin, az ásványi anyag és számos fontos aminosav is található benne, B-vitamin tartalmánál fogva a vegetáriánusok egyik legfontosabb étrend-kiegészítője, arról nem is beszélve, hogy 50 százaléka fehérje, ezért kitűnő fehérjeforrás. Kitalálták milyen élelmiszerről lesz szó?

Tessék kitalálni! A süteménybe kerülve a tészta térfogatát emeli meg, azonban most nem süteményreceptek összetevőjeként szeretnék beszélni róla. E „titkos” élelmiszer a népi gyógyászat szerint az arcbőrnek is jót tesz, előnyös pattanásos bőr esetén, különösen alkalmas az aknés, problémás, zsíros bőr kezelésére. Maszkként vagy arcradírként a következőképp alkalmazhatjuk: ha kitalálták, mely élelmiszerről van szó, csak meleg vízzel vagy joghurttal és egy kis mézzel kell összekeverni, felvinni az arcra, 15 percig rajta hagyni, majd le kell dörzsölni, végül lemosni.

Talán kevesen tudják, hogy fogyasztása jótékony hatással van a hangulatunkra, csökkenti a depresszió és szorongás tüneteit, segít a nyugodtabb alvásban, javítja az étvágyat és javítja a premenstruációs tüneteket.

Segíti az emésztést, különösen a bakteriális fertőzések miatt kialakuló bélpanaszokat gyógyítja, emellett cukorbetegeknek is ajánlott, ugyanis krómot tartalmaz, ami segít a vércukorszint helyreállításában, de a koleszterinszintet is rendbe teszi.

Nagyanyáink bőrápolásra használták előszeretettel, s nyersen is rendszeresen és gyakran fogyasztották. Szerencsére létezik tabletta formájában is, így aki az ízétől nem tud elvonatkoztatni, annak is van megoldás.

Igazi vitaminbomba, hiszen tizenhét féle vitamin van benne. Hatására visszafejlődik a köszvény, szépíti a bőrt, a hajat és a körmöket, szabályozza a koleszterinszintet, segíti az emésztést, csökkenti a stresszt, erősíti a csontokat, jó az immunrendszernek, s még a fogyást is támogatja, ugyanis étkezés előtt egy csipetnyit fogyasztva belőle, étvágycsökkentő hatással bír.

Talán már rég kitalálták, hogy az élesztőről van szó. E drapp színű, frissen rugalmas tapintású, törhető, kenhető, morzsolható jellegzetes ízű és szag élelmiszerünk az élesztő. Számos pozitív tulajdonsága mellett meg kell említeni, hogy a Candida egyik fő tápláléka a cukor és az élesztő, így akik ezzel a betegséggel küzdenek, nekik az első két hétben egy rendkívül szigorú, élesztő- és szénhidrátmentes diétát kell követniük.

A masszázs hat a testünkre, lelkünkre

Amikor az én drága masszőröm, Marika kezei közé kerülök, szinte ujjászületek és azt érzem, mintha aludtam volna 10 órát, kipihentem egy hetet, megszépültem és 5 évet visszafiatalodtam. Nem túlzok, ilyen módon hat rám. Be is jelentkeztem hétfőre hozzá.

Ezeket próbáld ki a szúnyogcsípésekre

Mind minden évben, idén is eljött a szúnyogok ideje a hirtelen meleggel, kellemetlen csípésükre van pár házipraktikánk.

Tavaszi megújulás – kívül és belül

A tél után a tavasz olyan, mint egy mély lélegzetvétel: friss, üde, és tele van lehetőséggel. A természet új ruhát ölt, zöldbe borulnak a fák, virágba borul a világ, és ezzel együtt mi is új energiákat érzünk magunkban. De vajon tudatosan is megéljük ezt a megújulást?

A passzív dohányzás veszélyei

A passzív dohányzás, vagyis amikor valaki nem dohányzik, de mások füstjét belélegzi, komoly egészségügyi kockázatokat rejt magában. Ez a fajta dohányfüst belégzése ugyanúgy tartalmaz káros anyagokat, mint az aktív dohányzás.

Sok magnéziumot tartalmazó ételeink

Tudjuk, hogy magnézium nélkül nem tudunk élni, hiányát ételekkel is tudjuk pótolni. Nézzük, hogy mik ezek.