Menü

Mindig van a hűtőben, kívül-belül szépít és emellett nagyon sokoldalú! Mi ez?

Nemcsak a kelt tészták elkészítéséhez nélkülözhetetlen, de a fogyasztása az egészségünkre is nagyon jó hatással van, ugyanis meglepően sok benne a vitamin, az ásványi anyag és számos fontos aminosav is található benne, B-vitamin tartalmánál fogva a vegetáriánusok egyik legfontosabb étrend-kiegészítője, arról nem is beszélve, hogy 50 százaléka fehérje, ezért kitűnő fehérjeforrás. Kitalálták milyen élelmiszerről lesz szó?

Tessék kitalálni! A süteménybe kerülve a tészta térfogatát emeli meg, azonban most nem süteményreceptek összetevőjeként szeretnék beszélni róla. E „titkos” élelmiszer a népi gyógyászat szerint az arcbőrnek is jót tesz, előnyös pattanásos bőr esetén, különösen alkalmas az aknés, problémás, zsíros bőr kezelésére. Maszkként vagy arcradírként a következőképp alkalmazhatjuk: ha kitalálták, mely élelmiszerről van szó, csak meleg vízzel vagy joghurttal és egy kis mézzel kell összekeverni, felvinni az arcra, 15 percig rajta hagyni, majd le kell dörzsölni, végül lemosni.

Talán kevesen tudják, hogy fogyasztása jótékony hatással van a hangulatunkra, csökkenti a depresszió és szorongás tüneteit, segít a nyugodtabb alvásban, javítja az étvágyat és javítja a premenstruációs tüneteket.

Segíti az emésztést, különösen a bakteriális fertőzések miatt kialakuló bélpanaszokat gyógyítja, emellett cukorbetegeknek is ajánlott, ugyanis krómot tartalmaz, ami segít a vércukorszint helyreállításában, de a koleszterinszintet is rendbe teszi.

Nagyanyáink bőrápolásra használták előszeretettel, s nyersen is rendszeresen és gyakran fogyasztották. Szerencsére létezik tabletta formájában is, így aki az ízétől nem tud elvonatkoztatni, annak is van megoldás.

Igazi vitaminbomba, hiszen tizenhét féle vitamin van benne. Hatására visszafejlődik a köszvény, szépíti a bőrt, a hajat és a körmöket, szabályozza a koleszterinszintet, segíti az emésztést, csökkenti a stresszt, erősíti a csontokat, jó az immunrendszernek, s még a fogyást is támogatja, ugyanis étkezés előtt egy csipetnyit fogyasztva belőle, étvágycsökkentő hatással bír.

Talán már rég kitalálták, hogy az élesztőről van szó. E drapp színű, frissen rugalmas tapintású, törhető, kenhető, morzsolható jellegzetes ízű és szag élelmiszerünk az élesztő. Számos pozitív tulajdonsága mellett meg kell említeni, hogy a Candida egyik fő tápláléka a cukor és az élesztő, így akik ezzel a betegséggel küzdenek, nekik az első két hétben egy rendkívül szigorú, élesztő- és szénhidrátmentes diétát kell követniük.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.