Menü

Sminkbakik

Elképzelhető, hogy a férfi olvasóink most tovább görgetnek és őket itt elveszítjük, de még az is lehet, hogy az erősebbik nemet is érdekli a téma, illetve nekik is van véleményük a sminkelésről, annak hibáiról, mikor sok, mikor nem szép. Nézzük!

A smink mára már a tökéletes megjelenés egyik alap kiegészítője, a reggeli készülődés rutinja, sokan vallják, hogy festék nélkül az arcuk meztelen, ezzel nincs is baj, azonban azzal igen, ha valaki nem veszi észre, milyen hibákat vét az arca szépítésekor.

Az egyik ilyen és leggyakoribb, a nem megfelelő színárnyalatú, vagy túl vastagon felvitt alapozó. A nem megfelelő alapozót egyből ki lehet szúrni, elrontja az összhatást, nevetségessé válunk. Egyértelmű, hogy télen világosabb, nyáron sötétebb színt használunk, sokan mégsem törődnek ezzel. Amikor alapozót vásárolunk, a teszterek, minták segítségével tükör előtt, vagy kézfejen ki kell próbálni az adott dekorkozmetikum színét, állagát, illetve természetes fényben is meg kell vizsgálnunk a felvitt krémet, ha nem üt el a bőrünk árnyalatától, akkor jót választunk, de még ezt sem szabad vastagon felvinni. Az alapozó eldolgozásához ecsetet, vagy szivacsot használjunk, melyet kellő alapossággal vigyünk fel az arcra és dolgozzuk szét. Ne feledkezzünk meg a nyakról és dekoltázsról sem.

Gyakori sminkhiba a túl sok arcpirosító, ráadásul rossz helyre feltéve.

A megfelelő hely a pirosítónak az arccsont vonala, ami a fül tövétől a száj sarkát összekötő képzeletbeli vonalon található.

Szépen kihangsúlyozza a szemet a tusvonal, nem könnyű bánni vele, de rutinosan el lehet sajátítani a technikát, azonban a lekonyuló, rosszul megrajzolt, vagy ferde tusvonal nem mutat szépen.

Nem feltétlen tehetünk róla, de durva sminkbaki egy elkenődött arcfestés. Nyilván a nagy melegben ez előfordul, de ha professzionális, vízálló, minőségi termékekkel van dolgunk, a sminkünk tartós marad, ha mégis elkenődik, az ellen annyit tehetünk, hogy napközben gyakran ellenőrizzük a sminkünket, s ha szükséges igazítunk rajta, leitatjuk a felesleges zsírt, letöröljük a szétmaszatolódott szemfestést.

Ha túl sok a highlighter, azzal szintén furcsa hatást kelthetünk, ha viszont jól használjuk, üde lesz a megjelenésünk.

A highlighter arra szolgál, hogy csak épp egy kis sejtelmes csillogást csempésszünk az arcunkra, ha túltoljuk, akkor mindenhol furcsán fénylik majd a bőrünk.

Az ecsetet – épp úgy, mint a púder esetében, melyet szintén nem jó túlzásba vinni – le kell ütögetni, lerázva ezzel a felesleget.

A kevesebb néha több, ismerjük a mondást, ez a sminkelésre fokozottan igaz, soha nem kelt szép összhatást egy túlzásba vitt, vagy nem megfelelő árnyalatokkal végzett arcfestés, szerencsére a sminkelés hamar tanulható, a fenti tanácsokon kívül a neten számos videó, fotó segíti a megfelelő technikák elsajátítását.

A délutáni, esti túlevés okai

Egész nap tartod magad, ügyesen eszel, mértékletesen, aztán hazaérve előbb vagy utóbb étel után nézel, és ott valami megborul. Elveszik a kontroll és jön a délutáni/esti túlevés.

A mellrák elleni küzdelem!

A mellrák nem egy egyik napról a másikra kialakuló és hirtelen áttétet adó betegség, tehát a rendszeres szűréssel időben felfedezhető és kezelhető, gyógyítható! Nagyon fontos az önvizsgálat és a szűrés, mert szó szerint életet ment!

Tippek őszi stresszoldásra!

Még az olyan aprónak tűnő, hétköznapi kihívások is okozhatnak bennünk feszültséget, mint a családi élet szervezése, a háztartás menedzselése vagy a munkahelyi rutinfeladatok elvégzése. Az ősszel újrainduló mókuskerékben szinte észre sem vesszük, hogy tűréshatárunk végéhez értünk, a felgyülemlett stresszt pedig ideje lenne levezetni. Ebben akár néhány otthon is elvégezhető, egyszerű gyakorlat is segíthet – állítja a NaturMed Hotel Carbona orvosa, aki a stressz oldásával kapcsolatban ad hasznos tanácsokat.

Sport és a reflux

Aki komolyan veszi a sportot és az edzést, annak a reflux miatt alaposan be kell tartania néhány szabályt a táplálkozásban, amelyekkel kivédheti a kellemetlen refluxos tüneteket. Életmódváltással kell kezdeni a probléma megoldását.

Ezek a krónikus veseelégtelenség tünetei

Krónikus veseelégtelenségnek nevezzük azt az állapotot, amelyben a vesék, általában már az idült károsodásuk következtében tartósan nem képesek ellátni a szervezet méregtelenítő, só- és vízháztartás szabályozó, hormonális és egyéb funkcióit.