Menü

Van olyan, hogy rákellenes étrend?

Az egészséges étkezés segíthet megelőzni a rákos, daganatos megbetegedéseket, ahogy sok már egészségügyi probléma kockázatát is csökkentheti.

A táplálkozásban fontos kerülni a feldolgozott, félkész, vagy kész ételeket, a feldolgozott húsokat, vörös húsok fogyasztását, mert ezek összefüggésbe hozhatóak a különféle betegségek kialakulásával. A lent ajánlott ételek kerülése tehát nem csupán a rák, de más betegségek kockázatának csökkentése szempontjából is előnyös.

A piacon drága pénzekért árulják a „superfood” elnevezésű élelmiszereket, de mint tudjuk, csodaszerek nem léteznek, csak kiegyensúlyozott táplálkozás, érdemes ezeket a szuperételeket a helyükön kezelni, ami azt jelenti, hogy nyugodtan fogyasszuk őket, de csodát ne várjunk tőlük.

Rákellenes étrend esetén többször esik szó a csírákról, melyek vitamin és ásványanyag tartalma miatt joggal kéretnek beépülni az egészséges életmódba, számtalan módszerrel lehet a magokat csírázatni és fogyasztani, van, aki már profi ebben, aki nem szeretne ezzel foglalatoskodni, a boltban is vásárolhat készen kapható csírákat.

A rák elleni harc egyik leghatékonyabb módja, hogy nem tápláljuk a rákos sejteket, azaz nem juttatjuk hozzá azokhoz az élelmiszerekhez, amelyekre a növekedéshez szükségük van, ilyenek a gyors szénhidrátok, cukrok, cukrozott italok, sütemények.

A cukor táplálja a daganatot, tehát a cukorbevitel korlátozásával, megszüntetésével meg tudjuk fosztani a legfontosabb táplálékuktól a ráksejteket.

A rákellenes táplálkozás egyik feltétele az alkoholfogyasztás mérséklése, dohányzás elhagyása, cukros ételek kerülése, feldolgozott ételek minimalizálása, füstölt ételek fogyasztásának csökkentése, megégetett ételek elkerülése.

Több tanulmány kitér arra is, hogy a tejtermékek fogyasztását is redukálni kell.

Sajnos azt is ki kell mondani, hogy aki felgyógyul a helytelen életmód okozta rákos megbetegedésből, az vissza fog esni, ha nem változtat életmódján.

A statisztikák szerint a rák 15-20 százalékáért felelősek a gének. Ha nem genetikai a betegség oka, akkor valószínűleg az életmód okolható érte, ahogy mondani szokták ugyanis, az egészségnek 3 alappillére van: étkezés, életmód, környezet. Ha valaki a saját kezébe veszi az egészségét, életmódját, akkor nagy százalékban tehet a betegségek, daganatos megbetegedések elkerüléséért.

A méz jótékony hatásai – Természetes arany a mindennapokra

A méz az egyik legrégebbi és legsokoldalúbb természetes csodaszerünk, amit már az ókorban is nagy becsben tartottak. Nemcsak az ételek ízesítésére alkalmas, hanem a test és a lélek támogatására is.

Karácsonyi meglepetések az irodába – amit imádnak majd a kollégák

Karácsony közeledtével minden irodában felmerül a nagy kérdés: mivel lehet úgy meglepni a kollégákat, hogy ne csak a kötelező kör legyen, hanem tényleg mosolyt csaljon az arcokra?

Amikor a test jelez: így ismerhetjük fel a magnéziumhiány rejtett tüneteit

A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag, amely nélkülözhetetlen az idegrendszer, az izmok, a csontok és az energia-anyagcsere megfelelő működéséhez. Több száz biokémiai folyamat motorja, ezért ha a bevitel tartósan alacsony, a szervezet gyorsan reagál.

Advent: a lassulás művészete egy zajos világban

Ahogy közeledik az év vége, a városok fényei egyre élesebben rajzolódnak ki a korai sötétedésben, és velük együtt megérkezik az advent hangulata is. Ez az időszak eredetileg a várakozásról szólt – arról a csendes, bensőséges állapotról, amikor nem rohantunk, csak hagytuk, hogy megérkezzen az ünnep.

Négynapos munkahét – Feszített tempó vagy több pihenés?

A négynapos beosztás gondolata régóta kering a közbeszédben, de az utóbbi években lett igazán komoly alternatíva. A modell lényege, hogy hétfőtől csütörtökig tartanak a kötelező teendők, napi nyolc vagy tíz órában. A péntek szabad, a hétvége pedig ezáltal hosszabb és regenerálóbb. A kérdés az, hogy ez a gyakorlatban is működik-e, vagy csak egy jól hangzó ígéret.