Van olyan, hogy rákellenes étrend?
- Dátum: 2021.07.22., 17:19
- Martinka Dia
- képek:pexels.com
- alappillér, betegség, csírák, cukor, daganat, egészégügyi, egészséges étkezés, élelmiszer, életmód, étel, étkezés, félkész étel, genetika., gyógyít, készétel, környezet, megbetegedés, rák, rákellenes étrend, rákos sejt, statisztika, superfood, szénhidrát, táplálkozás
Az egészséges étkezés segíthet megelőzni a rákos, daganatos megbetegedéseket, ahogy sok már egészségügyi probléma kockázatát is csökkentheti.
A táplálkozásban fontos kerülni a feldolgozott, félkész, vagy kész ételeket, a feldolgozott húsokat, vörös húsok fogyasztását, mert ezek összefüggésbe hozhatóak a különféle betegségek kialakulásával. A lent ajánlott ételek kerülése tehát nem csupán a rák, de más betegségek kockázatának csökkentése szempontjából is előnyös.
A piacon drága pénzekért árulják a „superfood” elnevezésű élelmiszereket, de mint tudjuk, csodaszerek nem léteznek, csak kiegyensúlyozott táplálkozás, érdemes ezeket a szuperételeket a helyükön kezelni, ami azt jelenti, hogy nyugodtan fogyasszuk őket, de csodát ne várjunk tőlük.
Rákellenes étrend esetén többször esik szó a csírákról, melyek vitamin és ásványanyag tartalma miatt joggal kéretnek beépülni az egészséges életmódba, számtalan módszerrel lehet a magokat csírázatni és fogyasztani, van, aki már profi ebben, aki nem szeretne ezzel foglalatoskodni, a boltban is vásárolhat készen kapható csírákat.
A rák elleni harc egyik leghatékonyabb módja, hogy nem tápláljuk a rákos sejteket, azaz nem juttatjuk hozzá azokhoz az élelmiszerekhez, amelyekre a növekedéshez szükségük van, ilyenek a gyors szénhidrátok, cukrok, cukrozott italok, sütemények.
A cukor táplálja a daganatot, tehát a cukorbevitel korlátozásával, megszüntetésével meg tudjuk fosztani a legfontosabb táplálékuktól a ráksejteket.
A rákellenes táplálkozás egyik feltétele az alkoholfogyasztás mérséklése, dohányzás elhagyása, cukros ételek kerülése, feldolgozott ételek minimalizálása, füstölt ételek fogyasztásának csökkentése, megégetett ételek elkerülése.
Több tanulmány kitér arra is, hogy a tejtermékek fogyasztását is redukálni kell.
Sajnos azt is ki kell mondani, hogy aki felgyógyul a helytelen életmód okozta rákos megbetegedésből, az vissza fog esni, ha nem változtat életmódján.
A statisztikák szerint a rák 15-20 százalékáért felelősek a gének. Ha nem genetikai a betegség oka, akkor valószínűleg az életmód okolható érte, ahogy mondani szokták ugyanis, az egészségnek 3 alappillére van: étkezés, életmód, környezet. Ha valaki a saját kezébe veszi az egészségét, életmódját, akkor nagy százalékban tehet a betegségek, daganatos megbetegedések elkerüléséért.
Vonzd be a szerencsét Feng Shui-val!
Teljességgel lehetetlen, hogy azonnal elkezdjem a készen és szépen berendezett otthonom megvariálni, átfesteni, újra gondolni, azonban nem elképzelhetetlen néhány egyszerű tipp ahhoz, hogy a Feng Shui-t megteremthessem a lakásomban.
Műszempilla, műköröm és társai tizenéves korban
Normális dolog-e, ha tízévesen gyantáztat a kislány, tizenkét évesen már műszempillát visel, a műköröm pedig már alapdolog – egyre korábbra tolódnak a szépészeti trendek, mit gondolnak erről szakemberek, erről elmélkedünk mai cikkünkben.
Zokniban aludjunk vagy ne?
Van, aki el sem tudja képzelni, hogy éjszakára is zoknit viseljen, míg más a legnagyobb melegben sem tud másképp elaludni (jelen). Vajon milyen hatással van az egészségre a zokniban, fehérneműben alvás?
Mesterséges intelligencia és az idősebb generációk
A mesterséges intelligencia, rövidítve csak MI technológiák rohamos fejlődése nem csupán a fiatal generációk életét formálja át, hanem egyre inkább befolyásolja az idősebb korosztály mindennapjait is. Az olyan lehetőségek, mint a digitális-, adminisztratív asszisztensek, az öngyógyászati rendszerek hatalmas előnyöket nyújtanak az idősebb generáció számára is.
A vitaminok túladagolásának veszélyei
Gyakorlatilag bármilyen vitamint, étrend-kiegészítőt szeretnénk szedni, ajánlott utánajárnunk, valóban szükségünk van-e rá, és ha igen, mekkora mennyiségben, sőt még az is számíthat, pontosan mikor és mivel vesszük be.