Menü

Van olyan, hogy rákellenes étrend?

Az egészséges étkezés segíthet megelőzni a rákos, daganatos megbetegedéseket, ahogy sok már egészségügyi probléma kockázatát is csökkentheti.

A táplálkozásban fontos kerülni a feldolgozott, félkész, vagy kész ételeket, a feldolgozott húsokat, vörös húsok fogyasztását, mert ezek összefüggésbe hozhatóak a különféle betegségek kialakulásával. A lent ajánlott ételek kerülése tehát nem csupán a rák, de más betegségek kockázatának csökkentése szempontjából is előnyös.

A piacon drága pénzekért árulják a „superfood” elnevezésű élelmiszereket, de mint tudjuk, csodaszerek nem léteznek, csak kiegyensúlyozott táplálkozás, érdemes ezeket a szuperételeket a helyükön kezelni, ami azt jelenti, hogy nyugodtan fogyasszuk őket, de csodát ne várjunk tőlük.

Rákellenes étrend esetén többször esik szó a csírákról, melyek vitamin és ásványanyag tartalma miatt joggal kéretnek beépülni az egészséges életmódba, számtalan módszerrel lehet a magokat csírázatni és fogyasztani, van, aki már profi ebben, aki nem szeretne ezzel foglalatoskodni, a boltban is vásárolhat készen kapható csírákat.

A rák elleni harc egyik leghatékonyabb módja, hogy nem tápláljuk a rákos sejteket, azaz nem juttatjuk hozzá azokhoz az élelmiszerekhez, amelyekre a növekedéshez szükségük van, ilyenek a gyors szénhidrátok, cukrok, cukrozott italok, sütemények.

A cukor táplálja a daganatot, tehát a cukorbevitel korlátozásával, megszüntetésével meg tudjuk fosztani a legfontosabb táplálékuktól a ráksejteket.

A rákellenes táplálkozás egyik feltétele az alkoholfogyasztás mérséklése, dohányzás elhagyása, cukros ételek kerülése, feldolgozott ételek minimalizálása, füstölt ételek fogyasztásának csökkentése, megégetett ételek elkerülése.

Több tanulmány kitér arra is, hogy a tejtermékek fogyasztását is redukálni kell.

Sajnos azt is ki kell mondani, hogy aki felgyógyul a helytelen életmód okozta rákos megbetegedésből, az vissza fog esni, ha nem változtat életmódján.

A statisztikák szerint a rák 15-20 százalékáért felelősek a gének. Ha nem genetikai a betegség oka, akkor valószínűleg az életmód okolható érte, ahogy mondani szokták ugyanis, az egészségnek 3 alappillére van: étkezés, életmód, környezet. Ha valaki a saját kezébe veszi az egészségét, életmódját, akkor nagy százalékban tehet a betegségek, daganatos megbetegedések elkerüléséért.

A többműszakos munkarend hatásai az egészségre

Sokan gondolják azt, hogy 8-tól 4-ig vagy 9-től 5-ig dolgozni nagyon megterhelő, ám ha így van, akkor mit mondjanak azok, akik váltott műszakokban dolgoznak, és sokszor vannak szolgálatban olyankor, amikor pihenünk vagy alszunk. A többműszakos munkarend komoly hatással van az egészségre.

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mi az az SZMK és mit takar az OSZSZ?

Általában az első szülői értekezleten október táján kéri fel az osztályfőnök a szülőket, hogy válasszanak maguk közül SZMK azaz Szülői Munkaközösségi tagokat és ugyanezt teszi az ovónő is az ovis szülőin, amikor OSZSZ (Óvodai Szülői Szervezet) tagokat választ.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.