Legjobb bőrfeszesítők a konyhából
- Dátum: 2021.04.19., 01:45
- Udvari Fanni
- képek:pexels.com
- antioxidáns, bőr, egészség, élelmiszer, feszesítés, kollagén
A bőr megereszkedésének és a mélyedések kialakulásának több oka lehet, ezek közül valamelyik teljesen természetes és megváltoztathatatlan, azonban egyes folyamatok késleltethetőek az életmódbeli, illetve a bőrápolási szokások módosításával.
A legjobb bőrfeszesítő ételek
A legszembetűnőbb változás a dehidratáltság, a finomabb ráncok megjelenése, később a bőr megereszkedése. Ezután az arc körvonalai kezdenek kissé elmosódni, petyhüdtté válni, aminek következtében a megjelenés mindig fáradt, nyúzott benyomást kelt. Természetes, hogy az életszakaszok változása a bőrt is érinti, ezért a bőrápolási rutinnak követnie kell a megváltozott igényeket. Csodát ugyan nem ígérnek, de az alábbi természetes módszereknek sok hasznát veheted a bőrfeszesítés szempontjából, hiszen rövid idő alatt észrevehető eredményt érhetsz el velük. Most olyan természetes bőrápolókat mutatunk, amelyek minden konyhában megtalálhatók.
Az uborka üdítően hat a bőrre. Reszelj le egyet, és tedd 15 percre a hűtőbe. Ha lehűlt, kend az arcodra, és 10-15 perc múlva mosd le.
A ricinusolaj antibakteriális, gyulladásgátló hatású, így kiváló a mitesszeres bőrre. Egy cseppet adj az arckrémedhez, mielőtt felkened.
Egy fél banánt törj össze villával, adj hozzá egy mokkáskanál mézet és natúr joghurtot. Keverd össze, és 15 percre vidd fel a tiszta arcbőrre.
A lecsöpögtetett natúr joghurtot vidd fel a megtisztított arcra, és hagyd megszáradni. Finoman dörzsöld le, így megszabadulhatsz az elhalt hámsejtektől, bőröd pedig friss és üde lesz.
A méz összehúzza a pórusokat, és enyhíti a gyulladást. Hetente egy alkalommal vidd fel a megtisztított arcbőrre, tíz perc elteltével pedig bő vízzel mosd le.
Az avokádóolaj a gyulladáscsökkentő E-vitamin mellett A-, B-, C- és D-vitamint tartalmaz, melyek serkentik a kollagéntermelést. Hetente egyszer óvatosan masszírozd a bőrödbe, és 15 perc után mosd le.
Gránátalma
Ez a gyümölcs magas B1-, B3- és C-vitamin tartalmáról híres. Jelentős flavonoid tartalma miatt rendkívül jó gyulladáscsökkentő. Hatékonyan feszesíti a bőrt. Csökkenti a ráncokat és táplálja bőrünket.
Méz
Nagyon hatékony méregtelenítő, és fertőtlenítő is egyben. Sokféle értékes vitamin, és ásványi anyag található benne. Táplálja a bőrt, bőrfeszesítő hatással rendelkezik és védi a bőrsejteket is.
Fekete áfonya
Mint a bogyós gyümölcsök mindegyike, a fekete áfonya is magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, ami már önmagában segít az öregedési folyamatok lelassításában.
A bőrfeszesítő élelmiszerek elősegítik a kollagén termelését, ami közismerten bőrfeszesítő hatást eredményez. A fekete áfonya magas gyümölcssav tartalma miatt összehúzza a pórusokat és hámlasztó hatással is rendelkezik.
Szerző: Udvari Fanni
Ezeket próbáld ki a szúnyogcsípésekre

Mind minden évben, idén is eljött a szúnyogok ideje a hirtelen meleggel, kellemetlen csípésükre van pár házipraktikánk.
Tavaszi megújulás – kívül és belül

A tél után a tavasz olyan, mint egy mély lélegzetvétel: friss, üde, és tele van lehetőséggel. A természet új ruhát ölt, zöldbe borulnak a fák, virágba borul a világ, és ezzel együtt mi is új energiákat érzünk magunkban. De vajon tudatosan is megéljük ezt a megújulást?
Húsvéti Csodák és Tojáskereső Kalandok!

Itt a húsvét, amikor a természet újra éled, a fák rügyet bontanak, a nap egyre többet mosolyog ránk és bizony, a húsvéti nyuszi is megérkezik!
A passzív dohányzás veszélyei

A passzív dohányzás, vagyis amikor valaki nem dohányzik, de mások füstjét belélegzi, komoly egészségügyi kockázatokat rejt magában. Ez a fajta dohányfüst belégzése ugyanúgy tartalmaz káros anyagokat, mint az aktív dohányzás.
Mi is pontosan a ragadós száj- és körömfájás?

Az utóbbi időben a ragadós száj- és körömfájás lett az új COVID, annak ellenére, hogy csak az állatok egy részére veszélyes. Mindenhol erről hallani, korlátozások kerültek bevezetésre, például elmaradt a veszélyhelyzet miatt a Gerecse nevű népszerű teljesítménytúra is. Azonban milyen gazdasági károkat okoz az állattenyésztésben, hogyan terjed, milyen tünetei vannak és hogyan előzhető meg?