Menü

Legjobb bőrfeszesítők a konyhából

A bőr megereszkedésének és a mélyedések kialakulásának több oka lehet, ezek közül valamelyik teljesen természetes és megváltoztathatatlan, azonban egyes folyamatok késleltethetőek az életmódbeli, illetve a bőrápolási szokások módosításával.

A legjobb bőrfeszesítő ételek

A legszembetűnőbb változás a dehidratáltság, a finomabb ráncok megjelenése, később a bőr megereszkedése. Ezután az arc körvonalai kezdenek kissé elmosódni, petyhüdtté válni, aminek következtében a megjelenés mindig fáradt, nyúzott benyomást kelt. Természetes, hogy az életszakaszok változása a bőrt is érinti, ezért a bőrápolási rutinnak követnie kell a megváltozott igényeket. Csodát ugyan nem ígérnek, de az alábbi természetes módszereknek sok hasznát veheted a bőrfeszesítés szempontjából, hiszen rövid idő alatt észrevehető eredményt érhetsz el velük. Most olyan természetes bőrápolókat mutatunk, amelyek minden konyhában megtalálhatók.

Az uborka üdítően hat a bőrre. Reszelj le egyet, és tedd 15 percre a hűtőbe. Ha lehűlt, kend az arcodra, és 10-15 perc múlva mosd le.

A ricinusolaj antibakteriális, gyulladásgátló hatású, így kiváló a mitesszeres bőrre. Egy cseppet adj az arckrémedhez, mielőtt felkened.

Egy fél banánt törj össze villával, adj hozzá egy mokkáskanál mézet és natúr joghurtot. Keverd össze, és 15 percre vidd fel a tiszta arcbőrre.

A lecsöpögtetett natúr joghurtot vidd fel a megtisztított arcra, és hagyd megszáradni. Finoman dörzsöld le, így megszabadulhatsz az elhalt hámsejtektől, bőröd pedig friss és üde lesz.

A méz összehúzza a pórusokat, és enyhíti a gyulladást. Hetente egy alkalommal vidd fel a megtisztított arcbőrre, tíz perc elteltével pedig bő vízzel mosd le.

Az avokádóolaj a gyulladáscsökkentő E-vitamin mellett A-, B-, C- és D-vitamint tartalmaz, melyek serkentik a kollagéntermelést. Hetente egyszer óvatosan masszírozd a bőrödbe, és 15 perc után mosd le.

Gránátalma

Ez a gyümölcs magas B1-, B3- és C-vitamin tartalmáról híres. Jelentős flavonoid tartalma miatt rendkívül jó gyulladáscsökkentő. Hatékonyan feszesíti a bőrt. Csökkenti a ráncokat és táplálja bőrünket.

Méz

Nagyon hatékony méregtelenítő, és fertőtlenítő is egyben. Sokféle értékes vitamin, és ásványi anyag található benne. Táplálja a bőrt, bőrfeszesítő hatással rendelkezik és védi a bőrsejteket is.

Fekete áfonya

Mint a bogyós gyümölcsök mindegyike, a fekete áfonya is magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, ami már önmagában segít az öregedési folyamatok lelassításában.

A bőrfeszesítő élelmiszerek elősegítik a kollagén termelését, ami közismerten bőrfeszesítő hatást eredményez. A fekete áfonya magas gyümölcssav tartalma miatt összehúzza a pórusokat és hámlasztó hatással is rendelkezik.

Szerző: Udvari Fanni

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

Gyors és egyszerű gyógymód orrdugulás ellen

Légzési nehézségek, nyomásérzés, orrfájdalom – igen, ez mindenképp eldugult orrnak tűnik! De ne aggódj, azért vagyunk itt, hogy segítsünk. Függetlenül attól, hogy allergiától vagy megfázástól szenvedsz, az orrdugulás nem egy kellemes tapasztalat. Megosztunk hát veled gyors és egyszerű házi praktikát, illetve néhány tippet bedugult orr ellen.

A vércukormérés fontossága

Miért és mikor kell megmérni a vércukrot? A cukorbetegek többségének állapota diétával, illetve gyógyszeres kezelés és diéta együttes alkalmazásával egyensúlyban tartható, de az inzulinos kezelésre szoruló betegek nagy részének szükséges a rendszeres vércukormérés.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Lázcsillapítás természetesen

Míg korábban azt tartották, hogy lázcsillapításra csak 38 fok feletti testhőmérsékletnél van szükség, ma már az az általánosan elfogadott, hogy nem a testhő magassága a lényeg, hanem az, hogy hogyan viseli a beteg a lázat. A lázcsillapítás tehát tulajdonképpen a közérzet javítására szolgál. Ha nem szeretnél gyógyszert bevenni, mutatjuk, milyen természetes módszerekkel csillapíthatod a lázad.