Menü

Legjobb bőrfeszesítők a konyhából

A bőr megereszkedésének és a mélyedések kialakulásának több oka lehet, ezek közül valamelyik teljesen természetes és megváltoztathatatlan, azonban egyes folyamatok késleltethetőek az életmódbeli, illetve a bőrápolási szokások módosításával.

A legjobb bőrfeszesítő ételek

A legszembetűnőbb változás a dehidratáltság, a finomabb ráncok megjelenése, később a bőr megereszkedése. Ezután az arc körvonalai kezdenek kissé elmosódni, petyhüdtté válni, aminek következtében a megjelenés mindig fáradt, nyúzott benyomást kelt. Természetes, hogy az életszakaszok változása a bőrt is érinti, ezért a bőrápolási rutinnak követnie kell a megváltozott igényeket. Csodát ugyan nem ígérnek, de az alábbi természetes módszereknek sok hasznát veheted a bőrfeszesítés szempontjából, hiszen rövid idő alatt észrevehető eredményt érhetsz el velük. Most olyan természetes bőrápolókat mutatunk, amelyek minden konyhában megtalálhatók.

Az uborka üdítően hat a bőrre. Reszelj le egyet, és tedd 15 percre a hűtőbe. Ha lehűlt, kend az arcodra, és 10-15 perc múlva mosd le.

A ricinusolaj antibakteriális, gyulladásgátló hatású, így kiváló a mitesszeres bőrre. Egy cseppet adj az arckrémedhez, mielőtt felkened.

Egy fél banánt törj össze villával, adj hozzá egy mokkáskanál mézet és natúr joghurtot. Keverd össze, és 15 percre vidd fel a tiszta arcbőrre.

A lecsöpögtetett natúr joghurtot vidd fel a megtisztított arcra, és hagyd megszáradni. Finoman dörzsöld le, így megszabadulhatsz az elhalt hámsejtektől, bőröd pedig friss és üde lesz.

A méz összehúzza a pórusokat, és enyhíti a gyulladást. Hetente egy alkalommal vidd fel a megtisztított arcbőrre, tíz perc elteltével pedig bő vízzel mosd le.

Az avokádóolaj a gyulladáscsökkentő E-vitamin mellett A-, B-, C- és D-vitamint tartalmaz, melyek serkentik a kollagéntermelést. Hetente egyszer óvatosan masszírozd a bőrödbe, és 15 perc után mosd le.

Gránátalma

Ez a gyümölcs magas B1-, B3- és C-vitamin tartalmáról híres. Jelentős flavonoid tartalma miatt rendkívül jó gyulladáscsökkentő. Hatékonyan feszesíti a bőrt. Csökkenti a ráncokat és táplálja bőrünket.

Méz

Nagyon hatékony méregtelenítő, és fertőtlenítő is egyben. Sokféle értékes vitamin, és ásványi anyag található benne. Táplálja a bőrt, bőrfeszesítő hatással rendelkezik és védi a bőrsejteket is.

Fekete áfonya

Mint a bogyós gyümölcsök mindegyike, a fekete áfonya is magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, ami már önmagában segít az öregedési folyamatok lelassításában.

A bőrfeszesítő élelmiszerek elősegítik a kollagén termelését, ami közismerten bőrfeszesítő hatást eredményez. A fekete áfonya magas gyümölcssav tartalma miatt összehúzza a pórusokat és hámlasztó hatással is rendelkezik.

Szerző: Udvari Fanni

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

Mi az a CGM hajápolás?

A CGM rövidítése a Curly Girl módszernek, mely egy speciális, göndör hajra való hajápolási módszert jelent. A CGM jelölés azt jelenti, hogy göndörbarát termékről van szó, mely megfelel ezeknek a kritériumoknak.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.