Legjobb bőrfeszesítők a konyhából
- Dátum: 2021.04.19., 01:45
- Udvari Fanni
- képek:pexels.com
- antioxidáns, bőr, egészség, élelmiszer, feszesítés, kollagén
A bőr megereszkedésének és a mélyedések kialakulásának több oka lehet, ezek közül valamelyik teljesen természetes és megváltoztathatatlan, azonban egyes folyamatok késleltethetőek az életmódbeli, illetve a bőrápolási szokások módosításával.
A legjobb bőrfeszesítő ételek
A legszembetűnőbb változás a dehidratáltság, a finomabb ráncok megjelenése, később a bőr megereszkedése. Ezután az arc körvonalai kezdenek kissé elmosódni, petyhüdtté válni, aminek következtében a megjelenés mindig fáradt, nyúzott benyomást kelt. Természetes, hogy az életszakaszok változása a bőrt is érinti, ezért a bőrápolási rutinnak követnie kell a megváltozott igényeket. Csodát ugyan nem ígérnek, de az alábbi természetes módszereknek sok hasznát veheted a bőrfeszesítés szempontjából, hiszen rövid idő alatt észrevehető eredményt érhetsz el velük. Most olyan természetes bőrápolókat mutatunk, amelyek minden konyhában megtalálhatók.
Az uborka üdítően hat a bőrre. Reszelj le egyet, és tedd 15 percre a hűtőbe. Ha lehűlt, kend az arcodra, és 10-15 perc múlva mosd le.
A ricinusolaj antibakteriális, gyulladásgátló hatású, így kiváló a mitesszeres bőrre. Egy cseppet adj az arckrémedhez, mielőtt felkened.
Egy fél banánt törj össze villával, adj hozzá egy mokkáskanál mézet és natúr joghurtot. Keverd össze, és 15 percre vidd fel a tiszta arcbőrre.
A lecsöpögtetett natúr joghurtot vidd fel a megtisztított arcra, és hagyd megszáradni. Finoman dörzsöld le, így megszabadulhatsz az elhalt hámsejtektől, bőröd pedig friss és üde lesz.
A méz összehúzza a pórusokat, és enyhíti a gyulladást. Hetente egy alkalommal vidd fel a megtisztított arcbőrre, tíz perc elteltével pedig bő vízzel mosd le.
Az avokádóolaj a gyulladáscsökkentő E-vitamin mellett A-, B-, C- és D-vitamint tartalmaz, melyek serkentik a kollagéntermelést. Hetente egyszer óvatosan masszírozd a bőrödbe, és 15 perc után mosd le.
Gránátalma
Ez a gyümölcs magas B1-, B3- és C-vitamin tartalmáról híres. Jelentős flavonoid tartalma miatt rendkívül jó gyulladáscsökkentő. Hatékonyan feszesíti a bőrt. Csökkenti a ráncokat és táplálja bőrünket.
Méz
Nagyon hatékony méregtelenítő, és fertőtlenítő is egyben. Sokféle értékes vitamin, és ásványi anyag található benne. Táplálja a bőrt, bőrfeszesítő hatással rendelkezik és védi a bőrsejteket is.
Fekete áfonya
Mint a bogyós gyümölcsök mindegyike, a fekete áfonya is magas antioxidáns tartalommal rendelkezik, ami már önmagában segít az öregedési folyamatok lelassításában.
A bőrfeszesítő élelmiszerek elősegítik a kollagén termelését, ami közismerten bőrfeszesítő hatást eredményez. A fekete áfonya magas gyümölcssav tartalma miatt összehúzza a pórusokat és hámlasztó hatással is rendelkezik.
Szerző: Udvari Fanni
Illóolajok varázsa az arc- és hajápolásban

Az illóolajok évezredek óta fontos szerepet töltenek be a szépségápolásban, legyen szó bőr- vagy hajápolásról. Természetes összetevőik révén nemcsak kellemes illatot biztosítanak, hanem számos jótékony hatással bírnak a bőr és a haj egészségére is.
Csuklás, a makacs mozdulat, ami az őrületbe kerget

Ki ne ismerné azt a bizonyos „hükk” hangot, amit nem tudunk abbahagyni. Nézzük, mi is ez pontosan.
A nőgyógyászati rákszűrés fontossága

Senki sem szeret orvoshoz járni, különösen nem nőgyógyászati vizsgálatra. Sokan halogatják a rákszűrést, mert kellemetlennek, időigényesnek érzik, pedig valójában egy néhány perces, egyszerű eljárásról van szó, amely életet menthet.
Ősz a kertben – a csendes álom ideje

A hűvös napok érkezésével az udvar is átváltozik. A harsány nyári színek helyét átveszik a szürkésebb árnyalatok, a virágágyások fölött pedig ott lebeg a nyugalom látszata. Sokan ilyenkor hajlamosak elengedni a kültéri munkát, mondván úgyis vége a szezonnak. Pedig éppen ilyenkor dől el, milyen lesz tavasszal a kert, hiszen a minőségi gondoskodás minden percét visszaadja a környezetünk.
A természet sokszínű csodája – a biodiverzitás jelentősége

A biodiverzitás fogalma magában foglalja az élővilág minden formáját és kapcsolatát – a legapróbb mikroorganizmusoktól a hatalmas emlősökig, a tengeri algáktól a trópusi esőerdők fáiig. A biodiverzitás nemcsak azt jelenti, hogy sokféle faj él a bolygón, hanem azt is, hogy ezek az élőlények együtt, egy összetett rendszerben működnek.