Menü

Amit jó, ha tudsz a fényvédelemről

Mindenki szereti a napfényt, csupa pozitívumot ad, jó kedvre derít, D vitamin nyerünk belőle, jobb lesz a hangulatunk, szebb a bőrünk, kellemesebb a közérzetünk. A napfény jó tulajdonságait nem is kell bemutatni, azonban a napozásnak vannak veszélyei is. A napsugárzásnak való kitettségnek számos káros hatása van a bőrünk és egész szervezetünk egészségére.

A tudatos életmódhoz hozzátartozik a bőrünk védelme is, a megfelelő fényvédőkrémek használata, bőrtípusunknak megfelelően. A gyermekek bőre fokozott figyelmet és speciális védelmet igényel, ahogy a sérült bőrfelület is.

Az arcbőr védelme és fiatalságának megtartása érdekében nagyon fontos, hogy megfelelő fényvédő krémet alkalmazzunk. Sokan úgy gondolják, hogy ez csak a nyári időszakra érvényes, azok a testrészek azonban, amelyek "kilógnak" a ruhából, az év minden hónapján igénylik a fényvédelmet. Az arc és a kezek könnyebben öregednek napfény hatására, sőt ráncosabbak, problémásabbak lehetnek. Éppen ezért nagyon fontos, hogy már időben elkezdjük a megfelelő arcápolást. Ha eddig erre nem figyeltünk, érdemes a tavaszi napsugarak megjelenéséhez kötni a fényvédő beszerzését.

Fényvédő kiválasztásánál érdemes tisztában lennünk az arcbőrünk típusával. Rosaceára hajlamos bőr esetében magas faktorszámú fényvédő alkalmazása javasolt, még télen is.

Zsíros, problémás bőr esetén a túlzott napsütés súlyosbíthatja az akne tüneteit. Mattító, könnyen beszívódó, semmiképp sem zsíros fényvédőt vásároljunk, mely visszaállítja a faggyú egészséges összetételét.

Pigmentfoltos bőrűek már kora tavasszal kezdjék el a fényvédelmet, magas faktorszámú készítményekkel.

Az idősödő bőr hidratáló fényvédő krémet kíván, melyet ne felejtsünk el minden nap alkalmazni, száraz bőr esetén pedig a legfontosabb, hogy a fényvédő egyben megnyugtassa és ápolja is a bőrt.

Aki fényérzékeny vagy allergiás bizonyos hatóanyagokra, kerülje azokat az összetevőket tartalmazó krémeket, melyek ilyesmit tartalmaznak.

A legtöbben úgy gondolják, hogy a bőr fényvédelme csak a nyári hónapokra vonatkozik, pedig megfelelő fényvédelemre minden hónapban szükség van, pláne az arc, a kezek esetében.

Az arc és a kezek könnyebben öregednek napfény hatására, ezért a korai ráncosodást megelőzhetjük a megfelelő arcápolással. A fényvédő krémek használatát már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésével elkezdhetjük.

Martinka Dia

Feszültségoldó fűszerek, amik minden háztartásban ott vannak

Bizonyára mindenki emlékszik a mesében szereplő boszorkányra és javasasszonyra, de említhetném a füves embert is, aki különböző hatást gyakorolt az emberekre bizonyos növények segítségével.

Mit jelent a túlfogyasztás és mit tehetünk ellene?

„Az emberek jelenlegi fogyasztásukat tekintve úgy élnek, mintha 1,7 Föld állna rendelkezésünkre, pedig csak ez az egy bolygónk van” – idézem Antal Alexát, a WWF Magyarország kommunikációs vezetőjét. A túlfogyasztás korunk egyik legnagyobb problémája, melynek száma országonként más és más.

Ezekből a gyógynövényekből érdemes most elraktározni

Nem csak befőttet szokás elrakni télire, hanem akár gyógynövényekkel is feltölthetjük a kamrát azokra az időkre, amikor nincs idényük.

Mindent a kavitációs ultrahangos zsírbontó kezelésről

A kavitációs ultrahang alacsony, 40kHz körüli ultrahang hullám, mely megrepeszti a zsírsejtek falát, és itt a zsír a sejt közötti térbe kerülve a természetes kiválasztó folyamatokkal kiürül.

Negatív dolgok az otthonunkban – a feng shui szerint

Nagyon sok olyan tárgy van az otthonunkban, ami nem felel meg a feng shui elvárásainak. A térrendezés művészete sok mindenre kiterjed: színekre, mintákra, anyagokra, tárgyakra és a lakás alaprajzára is. Bizonyos dolgok negatív energiával bírnak, melyek kerülendők. Ezekről lesz szó a továbbiakban, érdemes tovább olvasni.