Menü

Ugrálókötelezés – kardió és izomerősítés egyben

Jön a jó idő! Elő az ugrókötéllel és szálkásítsd a tested szórakozva!

Az ugrókötelezés több szempontból is remek választás lehet azoknak, akik szeretnék karban tartani a testüket. Az első és legfontosabb előnye, hogy praktikus: ha elég nagy a hely otthon, a lakásban vagy akár a kertben is csinálhatod; maga az eszköz olcsó, könnyen beszerezhető, nem kell gyakran cserélni és nagy helyet sem foglal. Na de a testre kifejtett jótékony hatásairól sem szabad elfelejtkezni…

Fejleszti a koncentrációs és koordinációs készséget, hiszen miközben csinálod, végig figyelned kell a lábad helyes mozgására, az egyensúlyod megtartására.

Ha rendszeresen ugrókötelezel, szépen lassan megerősödnek a lábizmaid, főleg a boka és a vádli környékén, így csökkented az olyan aktív sportok miatt kialakult sérülések esélyét, mint a foci, a futás, a kosárlabda vagy a tenisz - és egyúttal eredményesebb is leszel bennük.

A csontok egészségének fenntartása érdekében is érdemes ugrókötelezni, hiszen a tevékenység erősíti a csontokat és segít elkerülni a csontritkulás kialakulását. Jót tesz a szívnek és a tüdőnek, ezt a szakemberek főleg annak tudják be, hogy fejleszti az állóképességet, serkenti a vér áramlását, frissen tartja az ereket, illetve rávezet a helyes és hatékony légzéstechnika kialakítására.

Egy óra ugrókötelezés kb. 1300 kalóriától szabadít meg! Ha ennyit nem is ajánlott naponta ugrálni, de napi 2-5 perc gyakorlatozás még a dokik szerint is csodát tesz.

Amikor elkezded összehangolni a karjaid és a lábaid mozgását, nem mindig sikerül azonnal… ahogyan az sem, hogy a megfelelő pillanatban ugorj. Ezért az ugrókötelezés egy kiváló gyakorlat a mozgékonyság fokozásához. Fejleszted a testtudatosságodat, hogy mozgékonyabb legyél és összehangold a mozdulataidat. Köszönhetően a különböző ugrások és ritmusok láncolatának, javítod a testtartásodat és az egyensúlyérzékedet.

Kezdetben csak 2-3 percig ugrókötelezz és figyeld, mennyire bírod. Ha ez már könnyen megy, minden alkalommal növelheted az időtartamot és a feladatok bonyolultságát.

Egy megfelelő hosszúságú ugrókötél: lépj egyik lábaddal az ugrókötél közepére. Kifeszítve a markolat a válladig kell érjen.

Jó sportolást!

Liszli Kornélia

Régi húsvéti szokások

A húsvét a kereszténység egyik legjelentősebb ünnepe. Ma már inkább a tavaszvárás, és a tavasz eljövetelének jele, amelyet március vagy április hónapban (a Hold állásának megfelelően) tartanak, és sokaknál vallástalan jelentéssel bír. Azonban az ünnephez rengeteg régi (ma már vicces) hagyomány kapcsolódik, amelyek közül olvashatunk néhányat ebben a cikkben.

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba?

Ugye nem vesz senki élő nyuszit/csirkét/kacsát húsvétra ajándékba? Plüss nyuszi/csirke/kacsa vagy csoki nyuszi/csirke/kacsa a tökéletes választás! – olvasom az egyik állatvédő egyesület facebook oldalán és megmondom őszintén teljes mértékben egyetértek a felhívásukkal!

Munkahelyi motiváció?

Minden vezető sikeres cégre és lelkes munkatársakra vágyik, akik szakmailag kiválóak és minden nap a legjobb formájukat hozzák. A valóság azonban nem ilyen egyszerű. Még a legjobbnak tűnő munkatárs esetében sem lehetünk teljesen biztosak abban, hogy ugyanolyan teljesítményt nyújt napról-napra, és mindig maximálisan eltökélt. Jó hír, hogy vezetőként nagyban befolyásolhatjuk, hogy egy dolgozó mennyire tudja és akarja kihasználni tehetségét! Lássuk, hogyan!

8 különleges és elragadó húsvéti tradíció a világ különböző tájairól

Itthon a locsolkodás, rokonlátogatás, családi körben elfogyasztott finom ételek és természetesen a tojásfestés. Ezek mindenki számára jól ismert húsvéti tradíciók, azonban más nemzeteknél eltérő szokások uralkodnak, ismerjük meg ezeket is!

Jön a gofri világnapja!

Édes emlékezésre hívjuk a kedves olvasókat! Már meg sem lepődünk az abszurdabbnál abszurdabb világnapokról olvasva, de most tegyünk egy kivételt és beszéljünk arról, hogy március 25-én van a gofri világnapja!