Menü

Kóbor állatok a koronavírus idején

Állatvédő szervezetek egyöntetűen állítják, hogyan járványhelyzet következtében igen nagy probléma lesz, elsősorban a macskák, de a kutyák esetében is, a kóbor szaporulat megnövekedése. Hiszen sokkal kevesebb pénz jut etetésre és a különböző ivartalanító programokra is. Ráadásul a gazdák körében is felütötte a fejét a félelem.

Az emberek mellett házi kedvenceinkre is érdemes odafigyelni a koronavírus járvány kapcsán. Itt most nem azokra kedvencekre gondolunk, akik velünk egy háztartásban laknak, hiszen talán róluk egyébként is gondoskodnunk. Annak ellenére is, hogy szakemberek már március végén- április elején felhívták arra a figyelmet, hogy sok gazdi, teljesen alaptalanul, még saját háziállat ától is megijedt, mint lehetséges koronavírus hordozótól. Virológusok ennek valószínűségét, mármint hogy a vírus állatról emberre terjedjen, rendkívül alacsonyra teszik. Annak már némileg nagyobb a valószínűsége, hogy éppen fordítva, emberről állatra terjedjen a vírus.

Ahogy állatvédő szervezetek elmondták, előfordult, bár szerencsére nem tömeges számban, hogy ezen félelmük miatt, emberek megváltak háziállataiktól. Nem arról van szó természetesen, hogy megölték őket, hanem éppen hogy az állatvédőket értesítették, legalábbis természetesen ezen szervezetek ezért szereztek ezekről az esetekről tudomást.

Elmondásuk szerint a nagyobb problémák két csoportra oszthatóak, és mindkettő inkább a kóbor vagy menhelyen élő állatokat érinti. egyrészt ezekben a hetekben sokkal kevesebb felajánlás érkezett az állatvédő szervezetek részére, ezért nehezebben tudták megoldani az állatok biztonságos etetését. Másrészt sok szervezetnél különösen fontosak a különböző ivartalanítási programok, amelyek ezáltal némileg megakadtak. Márpedig nélkülük, nem nehéz kitalálni, jelentős túlszaporodás várható a kóbor állatok, különösen a macskák tekintetében. Érthető, teszik hozzá mindannyian, az emberek most magukat sem tudják eléggé ellátni, így az állatokra is jóval kevesebb jut. Hogy ezt a problémát hogyan sikerül megoldani, az a karantén utáni időszak legfontosabb kérdése.

A jó főnök tulajdonságai

A főnöki titulust nem adják ingyen, és a vezetői rang sem csöppen csak úgy az ölbe. Ahhoz pedig, hogy valaki kiváló vezető legyen, elengedhetetlen a kollégáival ápolt jó kapcsolat, ami egyben a vállalat fejlődésének kulcsa is.

A komposztálás titkai

Környezettudatos és hasznos. Így kezdj komposztálni!

Maradéktalanul

Magyarországon közel 2 millió tonna ételt dobunk szemétbe évente, otthonainkban ennyi végzi a kukában. Hatalmas pazarlás ez, mely ellen civil szervezetek is tiltakoznak.

Hirtelen a magad lábára állni

Krízishelyzetek mindig adódnak. Ezekkel vagy megbirkózunk egyedül, vagy magunk előtt tornyosítunk egy jó adag problémát, amiben aztán rendszeresen megakadunk. Az egyik nehézséget az okozza, amikor az ember hirtelen egyedül lesz, vagy anyagi vagy érzelmi szempontból a maga útját kell járnia, noha addig ez nem fordult elő. Ezzel megbirkózni nem egyszerű

Hogy gyorsabban múljon el a szúnyogcsípés

Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy a nyár legkellemetlenebb velejárója a szemtelen szúnyogok inváziója, a rovarokat pedig olykor sajnos a szúnyogriasztó szerek sem tartják távol. Mivel csökkenthetjük a kellemetlen tüneteket?