Menü

Gumiabroncsok újragondolva

Az imént olvastam egy érdekes cikket arról, hogy a konzervdobozból milyen ötletes fogkefetartó, sminkecsettartó, vagy ceruzatartó készülhet, ez ihlette bennem a témát, mely szerint a gumiabroncsok is sokrétűen felhasználhatók.

Olyan középiskolában tanítok, ami ökoiskola is egyben, nálunk például a gumiabroncsokból a diákok remek ülőalkalmatosságokat készítettek, mutatós festékkel, díszítéssel. Az abroncsokból azonban sok minden más is életre kelthető.

Az újrahasznosítás ma a reneszánszát éli, szinte bármi új életre kelhet a környezetünkben, ha elég fantáziánk és kreativitásunk, kézügyességünk van hozzá.

A virágültetés már elterjedt dolog, színesre festett gumikban gyönyörűen mutatnak a kerti virágok, fűszernövények, játékok is készülnek belőle, homokozók, ami azonban újdonság nekem, hogy kerti bútoroknak, asztaloknak is nagyon jól alkalmazhatóak. Fáról lógó hintának is kényelmes és bármilyen mászókának.

Egyik akadályfutó versenyen, amin részt vettem, egymáshoz rögzített gumiabroncsokon kellett felmászni, majd leereszkedni, nem volt olyan egyszerű, mint első ránézésre, de élveztük.

Visszatérve az ülőkére, kis asztalra, virágtartóra, meg kell gondolni, mivel vonjuk be az abroncsokat. Textillel is bevonhatjuk, kötéllel is körbe tekerhetjük, de más ötletet is bevethetünk.

A kertépítésben már régóta hasznát veszik, de edzőtermekben is látni hatalmasabb méretű és súlyú gumiabroncsokat. Az autógumiból készült virágtartók olyan kerti különlegességek, amelyek különféle színes festéssel, díszítéssel, kertünk díszeivé válnak.

Némi kreativitással és kézügyességgel egy régi autógumiból stílusos bútordarab is varázsolható. Egy lakásdekorációs oldalon láttam, hogy szinte fotel, vagy modern puff is készíthető belőle!

Rendkívül egyszerű elkészíteni a kis puffot, amit több mindennek is használhatunk, például zsámolynak, kisasztalnak, ülőkének, nemcsak olcsó, de strapabíró is és igazán trendi.

Láttam polcnak elkészített autógumit is a falon, remek megoldás, de ötletes volt és tetszett, hogy lyukakat fúrtak bele és esernyőtárolónak használták, de házikedvencek ágya is lehet belőle.

A lehetőségek száma végtelen. Aki izgalmas bútordarabra vágyik, teret engedhet kreativitásának!

Hazánkban éves szinten többezer tonna hulladék gumiabroncs keletkezik, ezekkel az ötletekkel s az újrahasznosítással máris sokat tettünk környezetünk védelméért. Ha van autószerelő, vagy gumis ismerősünk, ne habozzunk elkérni a használaton kívüli abroncsokat, neki már nem kell, nekünk pedig nagyon jó szolgálatot tehet. Ne feledjük, az újrahasznosítás nem csupán divathóbort, hanem egy környezettudatos ember gondolkodása.

Koszos hatású farmer és cipő egy vagyonért?

A minap olvastam, hogy Jennifer Lopez egy piszkos, de elképesztően drága farmerban járta New York utcáit. A művésznőről tudjuk, hogy szereti kipróbálni és megmutatni az újabbnál újabb stílusirányzatokat, ám ezúttal lehet, hogy kicsit túllőtt a célon? Egy koszos farmerban járta New York utcáit, amelynek ára megdöbbentő.

Hogyan kell segítséget kérni a 112-es segélyhívón?

Bármikor kerülhet valaki olyan helyzetbe, hogy segélyhívást kelljen indítania, segítséget kelljen kérnie, vagy nyújtania, ehhez pedig fontos tudni, hogy milyen telefonszámot tárcsázzon és milyen módon kell a segélyhívást lebonyolítani. A 112-es számot és annak tárcsázását pedig már egészen kicsi gyermekeinknek is meg kell tanítanunk.

A majális története, jelentése

A tavasz egyik legkedveltebb ünnepe a majális, de sokan nincsenek tisztában azzal, hogy honnan is ered ez a szokás, illetve hogy mit jelent a szó. Ebben a cikkben bemutatom az ünnepet, így megtudhatjátok, hogy mit ünneplünk ezen a napon, illetve azt, hogy mikor van, valamint, hogy hogyan forrt egybe a munka ünnepével.

Az olvasás jótékony hatásai, mentalizáció

Kutatások egész sora támasztja alá, hogy fizikailag és lelkileg is egészségesebbek leszünk az olvasástól. Köztudottan bölcsebbé válhatunk, okosabbá, empatikusabbá, de fontos megjegyezni, hogy ezek a pozitív hatások akkor figyelhetők meg, ha klasszikusan könyvet tartunk a kezünkben és úgy olvasunk, nem pedig a neten görgetünk, chatet olvasunk, közösségi oldalakat csekkolunk.

Miért fontos a csapatépítés?

A helyi rádióban valamelyik nap a csapat építő tréningek fontossága, haszna volt a téma, így már akkor megfogalmazódott bennem, hogy erről a témáról érdemes írni. Mi a csapatépítés lényege, hogy zajlik, miért van rá szükség és kiknek ajánlott, ezekről szól mai cikkünk.