Menü

A legfinomabb krémlevesek

A zöldségkrémlevesek híresek arról, hogy gyorsan és egyszerűen lehet elkészíteni őket. A sokféle alapból készülő ételeket sokféle módon is fűszerezhetjük, ami különlegessé varázsolja az ízvilágot. Pár csavarral pedig az egyszerű receptből rendkívül finom és rendkívüli leves készülhet.

Először süsd, csak utána főzz!

A répa tele van hasznos tápanyagokkal és krémlevesben még nagyon finom is!

Elsőként körülbelül fél kilogramm répát hámozz és tisztíts meg, majd feldarabolva helyezd tepsibe és locsold meg olívaolajjal és fűszerezd sóval, borssal. Mialatt fél órát sülnek a répadarabok 425 f-en, szeletelj fel egy fej vöröshagymát, amit szintén olívaolajon párold üvegesre hozzáadva fokhagymát és egy kanálnyi reszelt gyömbért. Ezután következik a fűszerezés, koriandert és kurkumát adjunk hozzá majd keverjük el. Majd add hozzá az előre elkészített zöldségalaplevet és a sütőben szép puhára sült répákkal együtt botmixerrel pürésítsd össze. Hogy finom és krémes legyen növényi tejet vagy tejszínt is keverj hozzá. A sűrű krémlevest pirított kenyérrel tálald.

Francia módra

Ez a leves igazi zöldségbomba, hiszen nagyon sokféle finomság szerepel a hozzávalói között!

Szükség lesz hozzá: póréhagymára, karfiolra, zöldbabra és borsóra, valamint cukkinire is. Emellett még egy-egy répa, petrezselyem, krumpli, vöröshagyma és paprika is kelleni fog.

A megtisztított és felkockázott zöldségeket lábasba tesszük és annyi vízzel öntjük fel, hogy az egészet ellepje. Ezután puhára főzzük őket és ha készen van egy kis vajjal pürésítjük a levet. A szép, sűrű levest szintén (lehetőleg serpenyőben készített) pirítóssal tálaljuk.

Hidegen is finom

Bár a zöldségkrémlevest alapvetően melegen fogyasztjuk, hidegen, kicsit más hozzávalókkal egy új ízvilágot kaphatunk.

Az apróra vágott egy fej vöröshagymát üvegesre pároljuk, ezután hozzáadunk egy felszeletelt paprikát és két-két paradicsomot és kígyóuborkát. Ezután felöntjük vízzel és ízesítjük sóval, borssal és egy nagyon kicsi cukorral. Addig főzzük, amíg átpuhulnak, ez körülbelül negyedórát jelent. Összeturmixoljuk a főtt zöldségeket, majd miután kihűlt még egy-két órára a hűtőbe tesszük. Amikor már tényleg teljesen hideg, tálalhatjuk. Ízlés szerint tejföllel, egy kis bazsalikommal a tetején.

A rendszeres és friss zöldségfogyasztás a nyár közeledtével egyre egyszerűbben megoldható. Ha tehetjük vásároljunk helyi termelőktől, hiszen sokkal finomabb ilyen alapanyagokból készült ételeket fogyasztani. A rendszeres, napi szintű zöldségfogyasztás pedig az immunrendszert erősíti, amire a járvány idején nagy szükségünk van.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.

A feldolgozott élelmiszerek káros hatásai

Az egészséges életmóddal foglalkozó szakemberek szerint a cukor, a finomított szénhidrátok után a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt van komoly ok az aggodalomra. Egyre több dietetikus, életmódtanácsadó javasolja a feldolgozott élelmiszerek fogyasztásának visszaszorítását. Vajon tisztában vagyunk azzal, melyek ezek az ételek, italok?

Mézbogyó - ültesd, csodáld, termeszd, használd fel

Szeretjük a környezetünkben a bokrokat, amik szép zöldek, de ha még termést is hoznak, ami még ehető is, egészséges is és finom is, akkor az csak egy aduász lehet. Ismerd meg a mézbogyót!