Menü

Egyszerű mégis sokoldalú: mi mindenre jó a hintőpor?

Egy klasszikus, szinte minden háztartásban előforduló, abszolút unisex és univerzális termékről van szó, mely számtalan dologra használható. Vajon mi mindenre jó egy hintőpor?

Szeretem, ha olyan dolgok új és új oldalát fedezhetem fel, ami egyrészt olcsó, másrészt könnyen beszerezhető, vagy legalábbis alapdolog a háztartásban, fürdőszobában, pipereszekrényben. A szódabikarbóna, az almaecet, az aloe vera és még sorolhatnám milyen dolgaink vannak otthon, melyek sokrétűen használhatók.

A legtöbb fürdőszobaszekrényben ott lapul a hintőpor, melyet nagyon sokoldalúan lehet alkalmazni.

A hintőport használhatjuk púder helyett a zsíros bőr mattítására, vagy a felvitt rúzs tartósabbá tételére, ha például hintőporos ecsettel áttöröljük párszor. A púder egy plusz réteget képez a rúzs alatt, így tartósabbá varázsolja a végeredményünket, ha a rúzs alá tesszük fel.

A hintőpor nagyon jól megtartja a sminket is. Még melegben sem folyik le az alapozó az arcról, ha aláteszünk egy kevés hintőport-tanácsolják szakemberek.

Nemcsak a zsíros bőrű nők használják előszeretettel a hintőport, hanem a hajunkra is alkalmazható, egyfajta száraz samponként. A haj tövébe szórva, majd eldörzsölve, máris frissebbnek hat a hajkoronánk.

Természetesen utóbbi trükk inkább a világos hajúak számára „láthatatlan”, a sötét hajú hölgyek esetében ezt a módszert sajnos mellőzni kell.

Gyantázáshoz is ajánlott hintőport alkalmazni. Mielőtt felvinnénk bőrünkre a gyantát, szórjunk rá kevés hintőport. Megakadályozza, hogy nagyon letapadjon a bőrre a gyanta, és így a szőrtelenítés kevésbé fog fájni.

A hintőpor nemcsak a felnőtteknek fontos, ugyanis egy kamillás termék a kisbaba bőrének ápolásában is nagy szerepet játszik, nem véletlenül használjuk náluk is gyakran.

S nemcsak a kozmetikai ipar kedveli, még egy cipő illatosítására is tökéletes alternatíva a klasszikus kis illatos por. Egyrészt elnyomja a kellemetlen szagokat, másrészt segíti csökkenteni a lábizzadás kellemetlenségeit. Mi gyakran szórjuk cipőinkbe, futócipőinkbe.

Ha már futás és sport: az aerobik eszközeink közül egyik legkedveltebb és a legtöbb tornagyakorlathoz kiváló fitt kiegészítő a gumikötél, vagy gumiszalag. A tárolásnál alapdolog, hogy használat után alaposan hintőporozzuk be, így nem fog összeragadni és az élettartama is sokkal hosszabb lesz.

Még nem próbáltam, de hallottam már, hogy az ágynemű felfrissítésére is mennyire kiváló ez a kis termék. Ha egy kis babahintőport szórunk az ágyneműre, könnyebbnek, frissebbnek, illatosabbnak fogjuk érezni és jobban alszunk benne.

Ha eddig nem gondoltuk, hogy mennyire sokoldalú ez a fehér kis csodaszer, akkor minél előbb szerezzük be, szinte fillérekért bármelyik boltból, vagy drogériából

Milyen betegségeket szedhetünk össze házi kedvenceinktől?

Több kutatás is bizonyítja és természetesen ezzel egyet is értek, hogy a háziállatok tartása jót tesz az egészségnek, az életmódunknak. Ha azonban nem figyelünk a higiéniára, akkor sajnos betegségeket is elkaphatunk a kis kedvenceinktől.

A Down-szindróma világnapja – avagy húzz felemás zoknit!

A Down-szindróma világnapját március 21-én tartják, az első világnapot Svájcban tartották 2006-ban. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a Down-szindrómára, növelje a megértést, és segítsen, hogy a Down-szindrómások méltósággal és a társadalom aktív tagjaiként élhessenek teljes életet.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

A korán érkezett tavasz meghozta a kullancsokat

Az enyhe tél sajnos a vérszívóknak is kedvezett. A tavasz idén korábban köszöntött be és meghozta a kullancsokat. Mit tehetünk és hogyan védekezhetünk a kullancsok ellen, illetve mi a megoldás, ha már megtörtént a baj?

Vasárnapig tart a jótékonysági akció!

Vasárnapig lehet még csatlakozni a jótékonysági akcióhoz, melyben tartós élelmiszert gyűjtenek a katolikus templomokban.