Menü

A frontérzékenység kezelése

A frontérzékenység mindennapos probléma, amely kezelése nemcsak fájdalomcsillapítókkal, hanem természetes anyagokkal is történhet.

Mindenki közös tapasztalata, hogy az időjárás nagyon kiszámíthatatlanná vált. Csak ezen a héten, egyik nap szikrázó napsütés és „tizen-fokok”, a következőn már fúj a szél, esik az eső és a téli kabátban is majdnem megfagy az ember. A legjobban ezt a frontérzékenyek érzik, akiknek nehézséget okoz az időjárás változása.

Már az ókorban is megfigyelték az összefüggéseket az időjárás és az egészségügyi panaszok között. A frontérzékenység tulajdonképpen idegrendszeri probléma, ami miatt a különböző frontokra különböző módokon reagál a szervezet.

Tavasszal jellemzőbb a migrén, a tüdő- vagy mandulagyulladás és álmatlanság. Vese-és májpanaszok, szénanátha és más allergiák tünetei erősödnek meg a nyári évszakban. Ősszel az egyébként is jellemző nátha tünetei, légzés-problémák, asztmás rohamok jelentkezhetnek front esetén. A leghidegebb hónapokban pedig nagyon különböző panaszok jellemző problémák jelentkeznek, magasvérnyomás, cukorbetegség, vagy éppen gyulladások. Megfigyelések szerint a frontérzékenység inkább a nőket érinti, és az idősebb generációknál jelentkező probléma.

A frontérzékenység legáltalánosabb tünete a migrén, amit a legtöbben fájdalomcsillapítóval kezelnek. Fontos azonban, hogy ilyen téren is törekedjünk a természetes anyagok használatára, amelyek hosszútávon is pozitív hatást gyakorolnak a szervezetre.

Ha valaki a hideg frontokra érzékeny, érdemes sok gyümölcsöt, valamint savas hatású ételeket fogyasztania. A vitaminbevitel is fontos: leginkább a B1, az E és a D vitaminokat kell szedni. Remek hatást lehet elérni mentateával is. Melegfrontérzékenység esetén A, B2, C és K vitamin szedése ajánlott, természetes gyógynövényteákkal. A sok friss zöldség fogyasztása pedig szintén segít a melegfrontok ellen.

A frontérzékenység sokszor érinti a túlsúlyosokat, az alkoholistákat és dohányzókat is. Fontos a kezelés során a súlycsökkentés, a teljes értékű táplálékok fogyasztása, sok gyümölccsel és zöldséggel.

A rendszeres testmozgás, lehetőleg a szabadlevegőn, a kiegyensúlyozott táplálkozás, a stressz megfelelő kezelése mind segíthet a frontérzékenység leküzdésében. A finomított cukor mellőzése és az állati helyett növényi eredetű zsírok használata is segíthet.

Maradéktalanul

Magyarországon közel 2 millió tonna ételt dobunk szemétbe évente, otthonainkban ennyi végzi a kukában. Hatalmas pazarlás ez, mely ellen civil szervezetek is tiltakoznak.

Hirtelen a magad lábára állni

Krízishelyzetek mindig adódnak. Ezekkel vagy megbirkózunk egyedül, vagy magunk előtt tornyosítunk egy jó adag problémát, amiben aztán rendszeresen megakadunk. Az egyik nehézséget az okozza, amikor az ember hirtelen egyedül lesz, vagy anyagi vagy érzelmi szempontból a maga útját kell járnia, noha addig ez nem fordult elő. Ezzel megbirkózni nem egyszerű

Hogy gyorsabban múljon el a szúnyogcsípés

Abban talán mindannyian egyetértünk, hogy a nyár legkellemetlenebb velejárója a szemtelen szúnyogok inváziója, a rovarokat pedig olykor sajnos a szúnyogriasztó szerek sem tartják távol. Mivel csökkenthetjük a kellemetlen tüneteket?

Rendet gyorsan!

Mindenkinek vannak olyan tárgyai, melyek hosszú időn keresztül megbújhatnak a polcokon, szekrényekben anélkül, hogy kiselejteznénk, lecserélnénk, teret tisztítanánk, szelektálnánk. A hatékony otthoni rendteremtés alapvetően egyszerű lépésekből áll.

Kirándulj itthon!

A koronavírus járvány legnagyobb vesztese a turizmus, mivel a betegség miatt a legtöbben lemondják külföldi nyaralásaikat. Ha azonban mégis kikapcsolódásra és friss levegőre vágysz, ezek Magyarország legszebb kirándulóhelyei, ahol a természet közelében pihenheted ki magadat.