Menü

Egyszerű, egészséges és nagyon finom: pudingok növényekből

A különféle ízesítésű pudingok tökéletes finomságok ebéd utáni desszertnek, vendégeknek vagy akár családi körben.

A boltokban vásárolható pudingporok rengeteg nem természetes adalékanyagot tartalmaznak, ráadásul az elkészítésükhöz még egy jó nagy adag cukorra is szükség van. Azonban több olyan növényi alapú táplálék áll a rendelkezésünkre, amiről nem is gondolnánk, de finomabb pudingok és édességek készülnek belőlük, mint a hagyományos receptekből.

Chiapuding

A chia mag pár évvel ezelőtt robbant be a köztudatba, azóta is sokan sokféleképpen készítik el és fogyasztják. A chiapuding elkészítése időigényes, de egyszerű, az eredmény pedig nagyon finom és tápláló.

Az elkészítéshez szükséges:

1 db banán

2 dl tej – ez lehet hagyományos, vagy növényalapú tej is (kókusz vagy mandulatejjel a puding íze is különlegesebb lesz)

3 evőkanál chia mag

1 evőkanál méz

A banánt feldaraboljuk, majd a tejjel együtt összeturmixoljuk. A chia magot és a mézet hozzákeverjük és állni hagyjuk a hűtőben körülbelül 3 órára. Ez idő alatt a kis magocskák megszívják magukat folyadékkal.

Miután kivettük a hűtőből, már csak a díszítés van hátra, amihez bármilyen gyümölcsöt vagy esetleg csokoládét is használhatunk.

Quinoa puding

Ez a gabonaféle gluténmentes, felhasználható édes és sós ételekhez is. A Dél-Amerikából származó növény remek rostforrás, tele van vitaminokkal és a vastartalma is magas.

A puding elkészítéséhez

egy bögre tisztított quinoára

1 evőkanál mézre

1 rúd fahéjra

1-2 csepp vaníliaaromára

2 és fél bögre növényi tejre (mandula- vagy kókusztej)

1 bögre bogyós gyümölcsre

A quinoát a tejjel és a fűszerekkel kis lángon körülbelül 20 percig főzzük. Hozzáadunk még fél bögre tejet és a gyümölcsök felét és így turmixoljuk össze. A sűrű pudingot kis poharakba osztjuk szét, amit a maradék gyümölcsökkel díszítünk.

A poharakat a hűtőbe tesszük, és hidegen tálaljuk.

Tápiókapuding

A tápióka keményítőféle, amit sokféle formában kaphatunk az üzletekben.

Hozzávalók:

6 evőkanál tápióka

6 dl kókusztej

4 evőkanál cukor

1 db tojássárgája

pár csepp vaníliaaroma

A tápiókát egy tálba öntjük, amibe vizet töltünk, hogy ellepje teljesen, majd fél óráig állni hagyjuk. Eközben felmelegítjük a kókusztejet, majd a felázott tápiókát hozzáöntjük. Egy edényben kis lángon főzzük öt percig. A tojássárgáját összekeverjük a cukorral, az aromával és összeöntjük a tápiókával. Alaposan elkeverjük az összes hozzávalót, majd kis poharakba, tálakba osztjuk szét, amiket két óráig a hűtőbe teszünk, majd hidegen tálaljuk. Gyümölcsökkel vagy lekvárral is ízesíthető, díszíthető

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Dolgok, amik a fehérjeszegény diéta hatásai

30 éves korunkig a szervezet gyorsan regenerálja önmagát, 30 év után azonban sokkal könnyebben törnek a csontok, mint gyógyulnak. Hogy erősítheted meg tested vázát? Természetesen kalciummal, amelynek a fehérje a legjobb forrása.

Sör a női és férfi szépségért és fiatalságért

Hogyan fiatalít, szépít? Jótékony az alvásra és az intelligenciára. Hogyan használjuk a sört külsőleg? Kutatási eredmények a sör hatásáról.

Az 5 leghatásosabb méregtelenítő étel

A helytelen táplálkozás miatt a testünkben sok salakanyag, a kötőszövetekben pedig sok felesleges víz halmozódhat fel. Ám akadnak ételek, amelyekkel könnyedén elkerülheted ezeket a problémákat!

A kígyóuborka meglepő hatásai

A kígyóuborka amellett, hogy sokoldalúan felhasználható a konyhában, a szervezetre is számos jótékony hatással bír, ami messze túlmutat a szem alatti karikák eltüntetésében.