Menü

Hajápolás télen

Túl a tél közepén a hajunk is megérzi a természetes meleg és az elegendő napsütés hiányát. A fűtés miatt kiszárad, a sapka miatt azonban folyamatosan zsírosodik. Természetes hajpakolásokkal azonban a hajunk is egészségesen vészelheti át a hideg időszakokat.

A hajápolás külső és belső védelem egyaránt, a pakolások mellett figyelni kell a megfelelő vitaminbevitelre is. Ajánlott az A, B-komplex, C és E vitaminok rendszeres szedése, valamint a sörélesztő kapszula is segít a haj egészségének megőrzésében.

A természetes hajpakolások otthon is elkészíthetők, kókusz- vagy olívaolajból kikevert balzsamot hajmosás után tedd a hajadra, majd hagyd rajta 15 percig, majd öblítsd ki. Ezek hidratáló pakolások, amik a kiszáradt fejbőrre is jó hatással vannak, így a téli korpásodás is megfékezhető.

A télen kifakult és színtelen haj eredeti fénye többféle természetes anyag segítségével is visszanyerhető. Természetes színű hajra tökéletesen alkalmazható az északi nyírfalé. Az északi országokban elterjedt szépségápolási szokás, hogy a nyírfákból nyert különleges folyadékot fogyasztják méregtelenítésként. A rövid ideig elérhető folyadék a világ legegészségesebb italaként is ismert.

A festett hajat a legjobban lenmagból, vadgesztenyéből és útilapuból készült pakolásokkal lehet ápolni.

Mit és hogyan csinálj?

Bár nem tesz jót a frizurának, sapkát hordani mégis erősen ajánlott a különösen hideg napokon, mivel nemcsak a saját, de fejbőrünk egészségét is óvjuk vele. Sapka nélkül járni a mínuszokban a hajhagymáknak is ártó.

Télen is ragaszkodni kell a heti egy, maximum két hajmosáshoz. Ez minden évszakra igaz, mivel a hajnak nem tesz jót a sűrű hajmosás, de télen a sapka miatt gyorsabb zsírosodás ellenére sem szabad gyakrabban megmosni. A hajmosásnál pedig érdemes figyelni, hogy az öblítésnél ne forró vizet használj, mert ilyenkor a fejbőrön található erek kitágulnak és ez felborítja a faggyútermelést, így a haj gyorsabban zsíros lesz.

A téli hajápolás során is nagyon fontos a természetes alapanyagokból készülő termékek használata. A meggyengült haj még érzékenyebb ilyenkor, ezért figyelni kell a balzsamok és samponok összetevőire.

Mit ne csinálj?

Hajmosás után semmiképp nem menj ki az utcára rögtön, mert amellett, hogy a hajat károsítja, könnyebben megfázhatsz. A nedves haj a mínuszokban megtörhet, károsodhat a hajszerkezet.

Használj kevesebb hajformázót, hajvasalót vagy göndörítőt, mert a túl forró hatás árt a télen sérülékenyebb hajnak. A hajszárítót is érdemes alacsonyabb hőfokon használni.

Mindent a narkolepsziáról

A narkolepszia a központi idegrendszer ismeretlen eredetű krónikus betegsége. Olyanúgy az alvást, mint az ébrenlétet érintő összetett szabályozási zavar, ami elsősorban az alvás-ébrenlét ritmusát érinti, s amelynek lényege az alvás (álom fázis) ismétlődő betörése az éber állapotba. Hátterében az alvás-ébrenlét ciklust meghatározó kémiai folyamatok zavara áll.

Jobb oldali mellkasi fájdalom okai

A szívproblémák kapcsán szinte mindenkinek a bal oldali szorítás és mellkasi fájdalom jut eszébe, ezért érdemes áttekinteni, mi minden miatt jelentkezhet a jobb oldalon a fájdalom.A spirituális emberek főbb jellemzői

Ha valaki elindul a spiritualitás útján számos dolog változik meg az életében, újabb szemléletekre tesz szert, nyitottabb lesz és megnyílik előtte a világ.

Bőrünk védelme

A téli időjárás és a sűrű igénybevétel megviseli a bőrünket, és ez olykor az állapotán is keményen meglátszik. Ugyanakkor egy kis odafigyeléssel nagyon is sokat tehetünk a helyreállításáért.

Mondd ki: hialuronsav

A kollagén és hialuronsav fontos és nagy hatékonyságú szépségmolekulák. Vajon miért fontosak ezek a szervezetben és hogyan lehet pótolni?