Menü

A rák gyógyításának módszerei

A rákos sejtek nagyon okosak, amikor elkezdenek fejlődni megszüntetnek minden kapcsolatot a szomszédos sejtekkel, saját vérkeringést építenek ki amivel rengeteg tápanyaghoz jutnak és olyan enzimeket is termelnek amivel elaltatják az immunrendszert, termelnek egy fehérjét is ami megvédi őket a természetes sejthalál folyamatától. Ez az a fehérje köppeny amibe beburkolózva, álcázza magát az immunrendszer elől. Tehát a rákos sejtek kiszabadulnak a normális szabályozás alól.

Rákellenes ételek

Fokhagyma

A fokhagymában található diallil-diszulfid segít csökkenteni a tumorsejtek növekedését. Az allil-kén megelőzi a stressz okozta sejtosztódást. A rákos sejtek hajlamosak elszaporodni, ez a vegyület pedig ezt hatékonyan akadályozza meg.

Brokkoli

A brokkoli tele van antioxidánsokkal, rostokkal, flavonoidokkal, stb. Az antioxidánsok minimalizálják a szabadgyökök okozta károkat, valamint csökkentik a rákos sejtek növekedését. Ha lehet, fogyasszuk párolt formában, mert a párolás során nem vesznek el a flavonoidok a zöldségből.

Paradió

A csonthéjas gyümölcsök rendszeres fogyasztása jót tesz a test általános egészségének. A szelénben és antioxidánsokban gazdag csonthéjasok nagyon hasznosak a rák elleni küzdelemben. A szelén elősegíti a rákos sejtek elsorvadását, és segít rendbe hozni a DNS-t.

Limonádé

A limonádé és a citrusok más formái nagyon egészségesek. A citrom magas C-vitamintartalma segít a rák kialakulásának megelőzésében. A limonádé napi fogyasztásával a tüdőt és a torkot is megvédhetjük a ráktól.

Áfonya

A testben lévő szabadgyökök kárt tesznek az egészséges sejtekben, és elősegítik a rákos sejtek növekedését. Az áfonyában lévő antioxidánsok és flavonoidok megelőzik ezeket akárokat és semlegesítik az instabil atomok hatásait.

Fontos a rendszeres méregtelenítés

A máj és a vese nagyon fontos szervünk. A máj esetében a gyermekláncfű, vagy pitypang hatásos gyógynövény, ismert és könnyen is hozzáférhető. A vesét „itatni” kell. Nagyon fontos szerepe van a mérgek kiürítésében a szervezetből. Ha a vese nem kap elég vizet (2l naponta), a mérgek az izületekben maradnak és kezdődnek a komplikációk, a fájások. Többek között diófalevelet javasol, de a nyírfalevél teája is kiváló. Elmondott egy esetet, amikor egy gyerek 2 cm nagyságú veseköve egy hét alatt eltűnt a nyírfalevél tea ivásától.

A gyógyulás első lépéseként száműzzük étren­dünkből a túlságosan is gazdag és bőséges ál­lati fehérjeforrásokat, a húst, a tejtermékeket és a tojást, és ehelyett fogyasszunk kiegyensúlyozott növényi fehérjét a táplálékunk 50%-át kitevő sze­mes gabonafélék formájában. Azoknak, akik hosszú időn át sok fehérjét és magas feldolgozottsági fokú “ipari tápot” fogyasztottak, jót tesz egy rövid, 2-3 hetes kúra, amely alatt csak nyers zöldséget esznek és gyümölcslevet isznak, hogy ezáltal elősegítsék szervezetük méregtelenítését. Ezután csak félig főtt ételeket egyenek, 50%-ban szemes gabonát, 10% babfélét, 25% párolt zöldséget, 5% tengeri moszatot és 10% gyümöl­csöt sütve az adott évszak terméséből.

A legtöbb rákbetegek előbb-utóbb kipróbál valamilyen ­"alternatív"-ként emlegetett szert vagy módszert. A bizonyítékokon alapuló onkológiai kezeléseknek alternatívája, helyettesítője ugyan semmi nem lehet, de bizonyos anyagok és eljárások valóban kiegészíthetik a kórházi terápiát.

Mindent a diszprexiáról

A programozott mozgásokban, melyek a csecsemő idegrendszeri érésétől függnek (pl.: kúszás, mászás), általában még nincsenek feltűnő eltérések. Később a kisdedkorban fejlődik a szenzoros érzékelés és integráció (szenzomotorika: az észlelés és a cselekvés egysége). A fejlődési diszpraxia a szenzoros integráció zavarainak egyfajta megnyilvánulása.

Fényvédők, smink, napsütés

A tudatos bőrápolás alapja, hogy már kora tavasszal, az első napsugarak megjelenésekor elkezdjük a fényvédő krémek használatát, azonban mit tegyünk, ha a fényvédelem mellett a sminkről sem szeretnénk lemondani nyáron?

Létezik krónikus napfényhiány

A D-vitamin a bőrön keresztül termelődik, a természetes napsütés hatására. Zsírban oldódik. Márciustól szeptemberig elegendő a napfény ahhoz, hogy elegendő vitaminhoz jussunk, ám a télen a vitaminkészleteink megcsappannak. Mit okoz a napfény hiánya és mit tehetünk ellene egészségünk megőrzéséért?

Mi mindenre jó a CT-vizsgálat, és mikor lehet rá szükséged?

Bizonyos betegségek esetén a röntgen- vagy az ultrahangvizsgálat nem elegendő a diagnózis felállításához. Ilyenkor szükség lehel a komputertomográfia (CT) képalkotó eljárásra, amely háromdimenziós felvételeket készít a test egy adott szegmenséről, így részletesebb képet biztosít a szövetekről, az erekről és a csontokról. Milyen esetekben rendelnek el az orvosok CT-vizsgálatot?

Lúgosításra fel

Jön a jó idő, nem csak a kedvünknek kell jobbnak lennie, hanem a testünknek is ideje kiadni magából a káros anyagokat. Irány a lúgosítás!