Menü

Leves minden nap? Jó ötlet!

Első nap: kelkáposztaleves

A káposzta nagyon sok rostot tartalmazó zöldség, levesben pedig ráadásul kellőképpen meg is tud puhulni. A leveshez nincs másra szükség, mint kellevelekre, köménymagra, sóra, borsra, és az íz kedvéért sárgarépára és zellerre. Ezeket puhulásig kell főzni. Ízlés szerint sovány tejfölt is keverhetünk bele. Ha zöldségben gazdagon készítjük, akkor nemcsak egészséges lesz, de laktató is.

Második nap: csirkeraguleves

Csak egy kisebb csirkemellre, répára, zellerre, petrezselyemgyökérre és -zöldre lesz szükségetek hozzá. Kevés olíván kell megpárolni a húst és a zöldségeket, hogy a vitaminok kioldódjanak benne. Ezután vízzel felengedve, megsózva és borsozva puhára főzzük a hozzávalókat. Ha kész, tárkonnyal és citromlével is feldobhatjuk.

Harmadik nap: sajtkrémleves

A harmadik nap az egyik mélypontja a diétáknak, a kezdeti nehézségek általában itt ütköznek ki. Ezért egy kevésbé bonyolult levesre van szükség. A sajtkrémleveshez szükség van sovány sajtkrémre és szárított zöldségekre. Nagyjából tíz perc elkészíteni, és rendkívül ízletes.

Negyedik nap: fahéjas almaleves

Vigyünk egy kis izgalmat a diétánkba! Hámizzunk meg három nagyobb almát és vágjuk kockákra. Fahéjjal, szegfűszeggel, kevés édesítővel vagy cukorral ízesítsük, és hagyjuk főni. A végén növényi tejszínnel még különlegesebbé tehetjük, ráadásul így jobban el is telít.

Ötödik nap: köménymagos burgonyaleves

Az egész köményt jól felforraljuk vízzel, megsózzuk, majd a kockára vágott burgonyát és répát belefőzzük. Nagyon egyszerű, de a burgonya miatt nagyon laktató is.

Hatodik nap: brokkolikrémleves

A brokkolirózsákat sárgarépával, fehérrépával, zellerrel együtt feltesszük főni, majd ízesítjük egy kis sóval, köménnyel. Ha minden megpuhult, botmixerrel összedolgozzuk.

Hetedik nap: tyúkhúsleves

A hetedik nap megkoronázza a hétnapos diétát. Ahány ház, annyiféle húslevest főzünk. Rengetegféle zöldséget főzhetünk bele, és a csirke bármely részét felhasználhatjuk. Igazi házias íz.

A levesdiéta jót tesz az emésztésnek, garantálja a helyes folyadékbevitelt, emellett tisztítókúrának sem utolsó. Ha pedig elkezdenéd, már van is egy lista, amit követhetsz.

Használt ruhát venni menő!

Sokan szeretik a használt ruha piacot, hiszen fantasztikus és egyedi darabok bújnak meg olykor-olykor a túrkálókban, ami manapság már egyáltalán nem kínos dolog.

Mi okozza az utazás utáni depressziót?

Tapasztalták már, hogy nyaralásból hazatérve szomorú hangulatuk lett? Ez az úgynevezett nyaralás utáni depresszió, amely egyáltalán nem ritka jelenség. Szerencsére az ilyenkor fellépő rosszkedv különböző módszerekkel enyhíthető.

Óvjuk okoseszközeinket, gyógyszereinket a melegtől!

Nem csak az emberek viselik nehezen a kánikulát, hanem a technológiai eszközök is megsínylik a szélsőséges időjárást. Az extrém időjárás nem csak az emberek életét nehezíti meg, de használati tárgyainkban is kárt tehet.

Könnyű ételek meleg napokra

Szeretnél valami finomat enni, de nincs kedved a kánikulában órákat tölteni főzéssel a tűzhely felett? Itt van néhány egyszerű recept, amelynek segítségével egészséges és laktató ételeket tudunk készíteni, főzés nélkül, akár tíz perc alatt!

Édesítőszerektől depresszió

A depresszió gyakori betegség, amely szinten minden felnőttet érint valamilyen formában az élete során. Jellemző rá, hogy negatívan befolyásolja az érzelmeket, a gondolkodást és a viselkedést is. Számos tünete van, ezek közül leggyakoribb a lehangoltság és az érdeklődés vagy az öröm hiánya. Viszont adódik a kérdés, hogy mi okozza a problémákat, hogyan lehetünk letörtek az édesítőszerektől?