Menü

Leves minden nap? Jó ötlet!

Első nap: kelkáposztaleves

A káposzta nagyon sok rostot tartalmazó zöldség, levesben pedig ráadásul kellőképpen meg is tud puhulni. A leveshez nincs másra szükség, mint kellevelekre, köménymagra, sóra, borsra, és az íz kedvéért sárgarépára és zellerre. Ezeket puhulásig kell főzni. Ízlés szerint sovány tejfölt is keverhetünk bele. Ha zöldségben gazdagon készítjük, akkor nemcsak egészséges lesz, de laktató is.

Második nap: csirkeraguleves

Csak egy kisebb csirkemellre, répára, zellerre, petrezselyemgyökérre és -zöldre lesz szükségetek hozzá. Kevés olíván kell megpárolni a húst és a zöldségeket, hogy a vitaminok kioldódjanak benne. Ezután vízzel felengedve, megsózva és borsozva puhára főzzük a hozzávalókat. Ha kész, tárkonnyal és citromlével is feldobhatjuk.

Harmadik nap: sajtkrémleves

A harmadik nap az egyik mélypontja a diétáknak, a kezdeti nehézségek általában itt ütköznek ki. Ezért egy kevésbé bonyolult levesre van szükség. A sajtkrémleveshez szükség van sovány sajtkrémre és szárított zöldségekre. Nagyjából tíz perc elkészíteni, és rendkívül ízletes.

Negyedik nap: fahéjas almaleves

Vigyünk egy kis izgalmat a diétánkba! Hámizzunk meg három nagyobb almát és vágjuk kockákra. Fahéjjal, szegfűszeggel, kevés édesítővel vagy cukorral ízesítsük, és hagyjuk főni. A végén növényi tejszínnel még különlegesebbé tehetjük, ráadásul így jobban el is telít.

Ötödik nap: köménymagos burgonyaleves

Az egész köményt jól felforraljuk vízzel, megsózzuk, majd a kockára vágott burgonyát és répát belefőzzük. Nagyon egyszerű, de a burgonya miatt nagyon laktató is.

Hatodik nap: brokkolikrémleves

A brokkolirózsákat sárgarépával, fehérrépával, zellerrel együtt feltesszük főni, majd ízesítjük egy kis sóval, köménnyel. Ha minden megpuhult, botmixerrel összedolgozzuk.

Hetedik nap: tyúkhúsleves

A hetedik nap megkoronázza a hétnapos diétát. Ahány ház, annyiféle húslevest főzünk. Rengetegféle zöldséget főzhetünk bele, és a csirke bármely részét felhasználhatjuk. Igazi házias íz.

A levesdiéta jót tesz az emésztésnek, garantálja a helyes folyadékbevitelt, emellett tisztítókúrának sem utolsó. Ha pedig elkezdenéd, már van is egy lista, amit követhetsz.

Húsvét gyomorrontás nélkül

Ünnepek, alkalmak, családi evészete előtt érdemes végig gondolni, hogy mit tegyünk azért, hogy emésztési panaszok nélkül élvezhessük a finomságokat. Húsvét emésztési panaszok nélkül!

5 kreatív szülő-gyerek program, ami a gyerekek fejlődését is segíti

Az együtt töltött minőségi idő semmivel sem pótolható a gyerekek szellemi és mentális fejlődése szempontjából, ráadásul a közös programok a szülőknek is segítenek a töltekezésben. Legyen szó például közös sütés-főzésről, meseolvasásról vagy mesehallgatásról, ezek a tevékenységek mind segítenek elmélyíteni a szülő és a gyerek közötti kötődést, támogatják a kicsik fejlődését, és nem utolsó sorban rengeteg boldog közös emléket is begyűjthetnek velük.

Márciusban óraátállítás!

A nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik, és október utolsó vasárnapjáig tart, ennek kezdete 2024-ben március 31. vasárnap hajnalban 2:00 órakor 3:00 órára kell előre állítani az órát.

Milyen lesz egy 2024-es sikkes esküvő? – ezek a trendek idén

Az esküvőknél minden évben megválasztják az év színét, ettől függetlenül természetesen mindenki a saját ízlése szerint dekorálja a nagy napot. Nézzük, hogy idén melyik irányvonalat érdemes követni.

Egyszerűen elkészíthető húsvéti dekorációk

Alig néhány hét múlva húsvét, ami a legfontosabb keresztény ünnepünk. Ahogy karácsonykor vagy más ünnepkor, úgy húsvétkor feldíszítik sokan a lakásukat. Az ünnepi dekorációt egy kis ügyességgel mi is könnyen és egyszerűen elkészíthetjük.