Menü

Egyszerű házi arcpakolások

A pihenés, feltöltődés, szellemi és fizikai értelemben az életünk része. A bőrünknek is hatalmas szüksége van a pihenésre, és ehhez a legnagyobb segítséget az arcpakolások adhatják. Sokan azonban szkeptikusak, sőt egyenesen ellenzik a drogériákban kapható pakolások használatát. Természetes alapanyagokból készített házipakolásokkal sokkal jobb hatás érhető el, valamint a hozzávalók miatt a pénztárcát sem terhelik meg annyira.

Száraz bőrtípusra tökéletes pakolás ez a készítmény, amelyhez csupán,

1 tojássárgája

fél dl tej

két teáskanál méz

egy mokkáskanál olívaolaj szükséges. Miután alaposan összekevertük a tojássárgáját, adjuk hozzá a tejet, majd a mézet és az olívaolajat is. Addig keverjük, amíg a sűrű massza állagot el nem érjük. Ezt követően a pakolás felkenhető az arcra, majd 15 perc elteltével langyos vízzel lemosható.

A mitesszeres bőr sok ember életét keseríti meg, de a természetes alapanyagú pakolások segíthetnek az arcbőr szebbé tételében. Ez a pakolás, amelynek méz és tojásfehérje az alapja, inkább maszkként használható, elkészítéséhez többrétegű papír is szükséges, ami lehet akár WC-papír is.

A maszk alapját 2 tojásfehérje és két kanál méz képezi, amelyeket az elkeverés után habverővel kell felverni addig, amíg légbuborékok jelennek meg. Ezután a kence felvihető a bőrfelületre, amit megfelelő méretű papírral kell lefedi, és benyomkodni amíg a papír átitatódik. Körülbelül 15 percig kell fennhagyni a tapaszt, akkor érdemes lehúzni, amikor már húzódik az arcon. A maszk lehúzása után langyos vízzel moss arcot.

Az utolsó szépítő pakoláshoz csupán három egyszerű hozzávaló szükséges,

egy félbanán,

egy evőkanál cukormentes narancslé,

és egy evőkanálnyi méz.

A három hozzávaló alapos összekeverése után már fel is vihető az arcbőrre, amin 10-15 percig érdemes fennhagyni. A lemosás után itt is, mint minden pakolás és maszk után langyos vízzel öblítsd át a megtisztított bőrfelületet.

Sipos Zsófia

Longevity, holisztikus szemlélet, egészségtudatosság

A tudatos fogyasztók, életmódváltók egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az egészségtudatos életmódra a hosszú teljes élet, azaz a longevity elérése érdekében, melynek jelenleg az egyik fő kihívása az egészséges étrend kialakítása.

Mikor nem mosunk helyesen fogat?

Egy szép fogsor nagyon vonzó tulajdonság, ám egészségünk szempontjából sem mindegy, hogy milyen állapotban vannak a fogaink. Ha egészségesek a fogaink, számos problémától megóvhatjuk magunkat. Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy lehetőleg törekedjünk a helyes fogtisztításra, fogápolásra.

A stressz kevésbé ismert tünetei

Ki ne ismerné azokat a feszült helyzeteket, amikor mindenféle bajunk van?! Gyomorgörcs, hasmenés, fejfájás, az ember megőrjíti a stresszes élet. Ám vannak tünetek, amikről sokszor nem is gondolnánk, hogy a stressz okozza.

Vízkúra, a japánok ezt is mesterfokon űzik

Rengeteg egészséges módszert leshetünk el a japánoktól, mindezt az életmódjuk, étkezésük, nézeteik és kultúrájuk teszi lehetővé. A víz fogyasztása alapfeltétele létünknek, a japánok viszont ezt is tökélyre fejlesztették.

Érdekességek a hajunkról

A hajunk sok mindent elárul rólunk, a személyiségünkről, hangulatunkról, egészségi állapotunkról, stílusunkról, a megjelenésünk fontos és látványos része, jöjjön most néhány izgalmas dolog a hajról, amit eddig talán nem is hallottunk még.