Menü

Egyszerű házi arcpakolások

A pihenés, feltöltődés, szellemi és fizikai értelemben az életünk része. A bőrünknek is hatalmas szüksége van a pihenésre, és ehhez a legnagyobb segítséget az arcpakolások adhatják. Sokan azonban szkeptikusak, sőt egyenesen ellenzik a drogériákban kapható pakolások használatát. Természetes alapanyagokból készített házipakolásokkal sokkal jobb hatás érhető el, valamint a hozzávalók miatt a pénztárcát sem terhelik meg annyira.

Száraz bőrtípusra tökéletes pakolás ez a készítmény, amelyhez csupán,

1 tojássárgája

fél dl tej

két teáskanál méz

egy mokkáskanál olívaolaj szükséges. Miután alaposan összekevertük a tojássárgáját, adjuk hozzá a tejet, majd a mézet és az olívaolajat is. Addig keverjük, amíg a sűrű massza állagot el nem érjük. Ezt követően a pakolás felkenhető az arcra, majd 15 perc elteltével langyos vízzel lemosható.

A mitesszeres bőr sok ember életét keseríti meg, de a természetes alapanyagú pakolások segíthetnek az arcbőr szebbé tételében. Ez a pakolás, amelynek méz és tojásfehérje az alapja, inkább maszkként használható, elkészítéséhez többrétegű papír is szükséges, ami lehet akár WC-papír is.

A maszk alapját 2 tojásfehérje és két kanál méz képezi, amelyeket az elkeverés után habverővel kell felverni addig, amíg légbuborékok jelennek meg. Ezután a kence felvihető a bőrfelületre, amit megfelelő méretű papírral kell lefedi, és benyomkodni amíg a papír átitatódik. Körülbelül 15 percig kell fennhagyni a tapaszt, akkor érdemes lehúzni, amikor már húzódik az arcon. A maszk lehúzása után langyos vízzel moss arcot.

Az utolsó szépítő pakoláshoz csupán három egyszerű hozzávaló szükséges,

egy félbanán,

egy evőkanál cukormentes narancslé,

és egy evőkanálnyi méz.

A három hozzávaló alapos összekeverése után már fel is vihető az arcbőrre, amin 10-15 percig érdemes fennhagyni. A lemosás után itt is, mint minden pakolás és maszk után langyos vízzel öblítsd át a megtisztított bőrfelületet.

Sipos Zsófia

Gyógyszerszedés és mellékhatások

„A kockázatok és mellékhatások tekintetében kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét” – halljuk naponta többször is a reklámokban. Vajon valóban tisztában vagyunk azzal, hogy a gyógyszereknek mellékhatásaik is vannak?

Mindent a narkolepsziáról

A narkolepszia a központi idegrendszer ismeretlen eredetű krónikus betegsége. Olyanúgy az alvást, mint az ébrenlétet érintő összetett szabályozási zavar, ami elsősorban az alvás-ébrenlét ritmusát érinti, s amelynek lényege az alvás (álom fázis) ismétlődő betörése az éber állapotba. Hátterében az alvás-ébrenlét ciklust meghatározó kémiai folyamatok zavara áll.

Jobb oldali mellkasi fájdalom okai

A szívproblémák kapcsán szinte mindenkinek a bal oldali szorítás és mellkasi fájdalom jut eszébe, ezért érdemes áttekinteni, mi minden miatt jelentkezhet a jobb oldalon a fájdalom.A spirituális emberek főbb jellemzői

Ha valaki elindul a spiritualitás útján számos dolog változik meg az életében, újabb szemléletekre tesz szert, nyitottabb lesz és megnyílik előtte a világ.

Bőrünk védelme

A téli időjárás és a sűrű igénybevétel megviseli a bőrünket, és ez olykor az állapotán is keményen meglátszik. Ugyanakkor egy kis odafigyeléssel nagyon is sokat tehetünk a helyreállításáért.